Witam kolegow...Dzieki zadbana jakos nie jest specjalnie..Faktycznie sam szukalem info o 90 w 1.6 td i .I sam niewiem czy byly czy nie ???..Wiem ze moja to przerobka w orginale miala 2.3 benzyne
..Okazyjnie brat ja kupil w sumie z przeznaczeniem na czesci ..Poprzedni wlascicel swiezo po sprowadzeniu dal gaz zalozyc i po kilku dniach zapalilo sie cos i opalilo lekko maske i calkowicie inst ele....po sprzedazy silnika i obejrzeniu audi stwierdzilismy ze szkoda je rozbierac na czesci ..Najlatwiej bylo wiec wstawic td od 80 zero kaplikacji z elektryka itd ...
....Przymierzam sie teraz do wymiany silnika ogladam mierze szukam
al;e nic w necie niema o podobnej przerobce w audi 80 czy 90 ...Mam zamiar wszczepic silniczek z audi 100 2.0 TD 5 cylindrowy ...Akurat mam taki w swietnym stanie ..Glowny powod to kiepski stan obecnego 1.6 ..Pozatym to licze na spora MOC po modach tego 2.0
[ Dodano: 2008-03-30, 23:21 ]
niestety bede musial zeszpecic troszke moja 90 dzis zapodalem intercooler od mitsubishi outlandera 2.0 turbo (taki sam silniczek jak w lancer evo VIII:) )...weze od turbiny to minimum od strony kolektora okolo 5cm a od turbiny jakies 40cm-50cm pieknie zmiescil sie obok turbinki
...Ale efekt mnie zadziwil teraz to opiero audiczka chodzi szok
...Co dopiero z otworem w maasce
teraz lezy i praktycznie nic na nia nie dmucha a przyrost mocy spory !! w porownaniu z orginalnym colerem mialem od 1.6 pozniej od b4 1.9 tdi ..Mysle ze to zaleta krotkich wezy i budowy tego intercolera zapodam jutro foty ......Wiec napewno zaloze go do tej 2litrowki z AUDI 100 a pozniej stara maske jakas i wytne jakis wlot powietrza zobaczymy czy gra jest warta swieczki z tym wlotem ..