[B3 1.8 PM] Bordowy krążownik szos
[B3 1.8 PM] Bordowy krążownik szos
Po roku posiadania mojej bordowej Audiczki postanowiłem pokazać ja światu
Jest z 89 roku, silnik to 1.8 PM jak na razie bez gazu, spisuje sie bardzo dobrze. Do tej pory zakupiłem do auta alufelgi, radio, cb, wymieniłem sondę lambdę, klocki hamulcowe i tym podobne rzeczy. Większych problemów nie znalazłem, zakup był naprawdę udany.
Plany na ten rok są następujące:
1. zakupić dekielki do alu.to dla mnie priorytet, jestem w trakcie szukania choć są problemy bo alu są z forda i trochę już grzebie na allegro, żeby znaleźć odpowiedni rozmiar z logiem Audi
2. ringi na zegary oraz być może nowa deska rozdzielcza-po poprzednim właścicielu zostaly brzydkie śladu po kleju od św Wojciecha oraz jakieś takie małe dziurki.
3. myślę nad zmianą grilla na kamei lub jakiś inny bez znaczka ale nie zajeżdżający wiochą
4.na pewno czerwone tylne lampy
5. być może obniżenie o 40 mm, ale mam jakieś mieszane uczucia czy aby na pewno.
6. A w przyszłości to zderzak od coupe lub gdy zbraknie kasy to malowanie na kolor nadwozia obecnego
7. założenie gazu ale tu tez nie wiem do końca czy chcę to zrobić-boję się komplikacji i tego czy chwile później nie padnie mi silnik
No to tyle planów, a teraz fotki:
Jest z 89 roku, silnik to 1.8 PM jak na razie bez gazu, spisuje sie bardzo dobrze. Do tej pory zakupiłem do auta alufelgi, radio, cb, wymieniłem sondę lambdę, klocki hamulcowe i tym podobne rzeczy. Większych problemów nie znalazłem, zakup był naprawdę udany.
Plany na ten rok są następujące:
1. zakupić dekielki do alu.to dla mnie priorytet, jestem w trakcie szukania choć są problemy bo alu są z forda i trochę już grzebie na allegro, żeby znaleźć odpowiedni rozmiar z logiem Audi
2. ringi na zegary oraz być może nowa deska rozdzielcza-po poprzednim właścicielu zostaly brzydkie śladu po kleju od św Wojciecha oraz jakieś takie małe dziurki.
3. myślę nad zmianą grilla na kamei lub jakiś inny bez znaczka ale nie zajeżdżający wiochą
4.na pewno czerwone tylne lampy
5. być może obniżenie o 40 mm, ale mam jakieś mieszane uczucia czy aby na pewno.
6. A w przyszłości to zderzak od coupe lub gdy zbraknie kasy to malowanie na kolor nadwozia obecnego
7. założenie gazu ale tu tez nie wiem do końca czy chcę to zrobić-boję się komplikacji i tego czy chwile później nie padnie mi silnik
No to tyle planów, a teraz fotki:
- karolpinkii
- Forum Audi 80
Felgi super, kolor ciekawy, białe kierunki - jest dobrze :mrgreen:
to mi się podoba:
a to nie:
to mi się podoba:
katny pisze:4.na pewno czerwone tylne lampy
katny pisze:5. być może obniżenie o 40 mm, ale mam jakieś mieszane uczucia czy aby na pewno.
a to nie:
ale Twoja fura, Twoja sprawa <ok>katny pisze:3. myślę nad zmianą grilla na kamei lub jakiś inny bez znaczka ale nie zajeżdżający wiochą
- Daniello85
- Audi 80 Klub
Witam Kolegę Widzę że mamy ten sam silnik Bardzo ładne i zadbane autko Zazdroszczę alusków których na razie u mnie brak Twoje Autko jak najbardziej mi sie podoba. Ja ze swojego również jestem bardzo zadowolony, z tym że po ok 10 000km "zagazowałem" moje 1,8PM i bardzo zadowolony jestem Na gazie mam już ok 40 000 nabite i jest wszystko OK
Śliczna B3 a co do dekielków miałem ten sam problem. Jesteśmy z tych samych stron,więc podjedz tam [http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc ... d=&x=0&y=0]
Gdańsk ul. Kielnieńska 157 - 80zł cztery sztuki jakie chcesz... to jest jak jedziesz na gdańsk przez chwaszczyno.
pozdrawiam
Gdańsk ul. Kielnieńska 157 - 80zł cztery sztuki jakie chcesz... to jest jak jedziesz na gdańsk przez chwaszczyno.
pozdrawiam