Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

..:: Audi B4 ::.. By duo stan nieważkości str. 84

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 15 maja 2008, 09:23

mam dobre wieści .. przegląd dodatkowy juz podbity teraz tylko czekam aż do urzędu dotrze z policji mój dowód .. i lansujemy się dalej panowie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 15 maja 2008, 09:29

Haha dobry jestes Duo :mrgreen: do next razu :-P

DRED
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DRED » 15 maja 2008, 09:39

no to zajebiaszczo :)
grunt to szybko to poprawić :P
hehe
zastosuj się do rad diagnosty i będzie gicior :)

Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: EwelinaCzarna » 15 maja 2008, 09:40

No tak Duo..Po rozmowie ze mną a raczej po obu (tzn. przed incydentem z policją i po) popytałam podzwoniłam i poczytałam trochę prawa,przepisów,kodeksu karnego itp a mam tego trochę bo sama startowałam na policję , no i sprawa nie wygląda ciekawie.. W przypadku nie zmienienia przez Ciebie tego, co spisali, kolejne zatrzymanie może skończyć sie - jak to już ktoś wyżej pisał - zapakowaniem niuni na lawetę i odprowadzeniem jej na parking policyjny :-/ Iiii fakt faktem, pieścić to oni się z nią nie będą a przy glebie jaką zafundowałeś, nawet nie będą musieli za bardzo się "starać" by porysować niunię czy urwać jakiś element..
Ehhh..Niestety Polska ma takie a nei inne przepisy i raczej nie szybko coś się zmieni..Pozazdrościć tylko pozostałym krajom, w których auto ma być jedynie sprawne i nie powodować zagrożenia..
Także Duo może warto zrezygnować z tych kilku modów, by zachować niunię i dowód przy sobie?? Zresztą znając Ciebie i tak zaraz wymyśliłbyś coś, co obejdzie jakoś przepisy a Twoje auto będzie nadal oryginalne i jedyne w swoim rodzaju.. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 15 maja 2008, 09:48

To jak na lawete będą wciągać to napewno coś sie urwie :mrgreen:

A co to kur... wogóle jest ze nie mozna mieć takich kierunków z tyłu jak ty... Polskie prawo jest poprostu poje... :-/ migac miga więc po co sie czepiać....niech sie zabiorą za pijanych za kólkiem albo za graty które ledwo jadą...

Duo a na ciebie pewnie ktoś podkablował ze jezdzisz 5 km/h :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: EwelinaCzarna » 15 maja 2008, 09:49

duo pisze:mam dobre wieści .. przegląd dodatkowy juz podbity teraz tylko czekam aż do urzędu dotrze z policji mój dowód .. i lansujemy się dalej panowie
no tak... a o paniach to już się zapomina..no ładnie panie Duo...

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 15 maja 2008, 09:56

EwelinaCzarna, każdy kijek ma dwa końce. Jest coś takiego jak odpowiedzialność funkcjonariusza za spowodowane przez niego (nie tylko osobiście) szkody. Samochód duo jest jego własnością - a nie można niszczyć cudzej własności. Więc w takim wypadku można żądać odszkodowania za szkody powstałe. Uwierz mi słoneczko moje kochane czarne, że takie odszkodowanie może być baaardzo wysokie.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 15 maja 2008, 10:02

Mam nadzieje ze diagnosta powiedział Ci ze jak by Cie zgarneli nastepnym razem i spytali w jaki sposob przeszedł Pan przeglad to wiesz co powiedziec zeby diagnoscie kolo tylka nie narobic.
Powiem Ci tak bracie, mody modami ale przeginac tez nie ma co, zalóż podswietlenie tablicy rej., załóż kierunki z przodu(jak by co to wiem kto ma zderzak od Cabrio na zbyciu), co do czerwonych z tyłu to wg mnie durny przepis ale co zrobisz :-|, no i zadbaj o to aby bieznik opony nie wystawał za nadkole i bedzie gicior, oczywiscie to twoje rybki i twoje akwarium wiec rob jak chcesz.
A najlepiej jak widzisz niebieskich to szybko mnieniaj położenie tak jak ja :mrgreen:
Pozdro pozdro i jedziemy dalej <piwo>

Awatar użytkownika
EwelinaCzarna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: EwelinaCzarna » 15 maja 2008, 10:02

Bastek nie mówię, że nie.. Ale nie lepiej w ogóle uniknąć tego typu sytuacji?

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 15 maja 2008, 10:21

EwelinaCzarna pisze:Bastek nie mówię, że nie.. Ale nie lepiej w ogóle uniknąć tego typu sytuacji?
Tu się muszę zgodzić - uzyskać potem odszkodowanie za zniszczone elementy może potrwać długo i być bardzo trudne. Na domiar wszystkiego mogą nie uznać uszkodzeń elementów niefabrycznych, czyli wszelkich modów jakie kolega posiada i nie zwrócić za nie kasy. Policjanci w naszym kraju robią się na święte krowy (nie wszyscy oczywiście), udają, że znają się na wszystkim i wszystko wiedzą. Ja żeby nie mieć wątpliwej przyjemności konwersacji z nimi zgodnie z radą kolegi Słonika oddalam się czym prędzej oraz sprawiłem sobie CB :-D

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 15 maja 2008, 11:02

tomo pisze:
EwelinaCzarna pisze:Bastek nie mówię, że nie.. Ale nie lepiej w ogóle uniknąć tego typu sytuacji?
Tu się muszę zgodzić - uzyskać potem odszkodowanie za zniszczone elementy może potrwać długo i być bardzo trudne. Na domiar wszystkiego mogą nie uznać uszkodzeń elementów niefabrycznych, czyli wszelkich modów jakie kolega posiada i nie zwrócić za nie kasy. Policjanci w naszym kraju robią się na święte krowy (nie wszyscy oczywiście), udają, że znają się na wszystkim i wszystko wiedzą. Ja żeby nie mieć wątpliwej przyjemności konwersacji z nimi zgodnie z radą kolegi Słonika oddalam się czym prędzej oraz sprawiłem sobie CB :-D
Kolego, słuchaj mnie uważnie. Nawet jakby duo jeździł z muszlą klozetową na tylnym siedzeniu i ona uległa by uszkodzeniu przy takiej akcji, to odszkodowanie się należy, gdyż uszkodzona rzecz jest własnością duo (oczywiście o ile zniszczenia byłyby o wartości powyżej 200 PLN - uszkodzenia poniżej tej kwoty można by uznać za nikłą szkodliwość czynu).
PS. Prawo cywilne jest wspaniałą rzeczą - jeśli się je choć troszkę zna ;-)

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 15 maja 2008, 11:17

No to się towarzystwo rozgadało to i ja dołożę 3 grosze od siebie :mrgreen:

Jeżeli Duo ma być jedyny w swoim rodzaju i orginalny nikt ale to nikt nie może mu mówić co ma zrobić a co nie <piwo>

Ale z tym niebieskawym podświetleniem tablicy to mi Łukasz zalatuje trochę wioską :mrgreen: A to do ciebie nie podobne 8-)

Powiem Ci brachu tak jestem z Tobą i nie interesują mnie opinie innych a zwłaszcza Misiaczków :mrgreen:

Jesteś byłeś i będzie jedyny w swoim rodzaju a tak jak już napsiał przedmówca będziesz widział misaków to zmieniaj zaraz trase i będzie dobrze <piwo>

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 15 maja 2008, 11:18

PS. Prawo cywilne jest wspaniałą rzeczą - jeśli się je choć troszkę zna ;-)
To fakt - nie orientuję się tak dobrze jak Ty, ale słyszałem o przypadku, że skasowali facetowi furę z masą modów a ubezpieczyciel odmówił zwrotu kasy za te mody i wypłacił tylko za fabryczne wyposażenie. Różnie to bywa - nie zmienia to faktu, że lepiej unikać takich sytuacji niż potem się ścierać.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 15 maja 2008, 11:33

[quote="grinch"]

Ale z tym niebieskawym podświetleniem tablicy to mi Łukasz zalatuje trochę wioską :mrgreen: A to do ciebie nie podobne 8-) [quote]
dla nich białe ledy to ultrafiolet hehe :mrgreen:

a więc ... świstek podbity czekam tylko do wtorku aż policja prześle do urzędu mój dowód.
Jeżeli chodzi o mody to były są i będe dalej modzić ( założe tylko pełne oświetlenie na przód i wymyślę co z kierunkami tylnymi - już mam patent aby było po amerykańsku i wg polskich przepisów :mrgreen: ) .. a co do kół to cóż .. nie ma innej rady trzeba ryzykować i tyle :-P będzie dobrze siostry i bracia nie wolno się tylko poddawać :mrgreen:

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 15 maja 2008, 12:11

duo pisze:
grinch pisze:
Ale z tym niebieskawym podświetleniem tablicy to mi Łukasz zalatuje trochę wioską :mrgreen: A to do ciebie nie podobne 8-)
dla nich białe ledy to ultrafiolet hehe :mrgreen:

a więc ... świstek podbity czekam tylko do wtorku aż policja prześle do urzędu mój dowód.
Jeżeli chodzi o mody to były są i będe dalej modzić ( założe tylko pełne oświetlenie na przód i wymyślę co z kierunkami tylnymi - już mam patent aby było po amerykańsku i wg polskich przepisów :mrgreen: ) .. a co do kół to cóż .. nie ma innej rady trzeba ryzykować i tyle :-P będzie dobrze siostry i bracia nie wolno się tylko poddawać :mrgreen:
Tak trzymaj Wariacie <ok>

Jestem z Tobą <piwo>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl