Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Golf 2 GT] Moje 1sze autko

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Ławeq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Golf 2 GT] Moje 1sze autko

Post autor: Ławeq » 02 cze 2008, 16:08

Witam :). Jak wspomnialem kiedys w przywitaniu, zbieralem pieniazki na upragnione prawo jazdy, jak i na 1szy samochod. O ile 1sza czesc swojego "zadania", udalo mi sie spelnic bezproblemowo (1sze podejscie :)), to 2gie - juz mniej. Zbieralem pieniadze rzecz jasna na AUDI 80 B3 - najchetniej z motorkiem 1,6TD. Gdy przyszlo co do czego, okazalo sie, ze braklo pieniedzy na wymarzone AUDI - dieselki zdecydowanie wykraczaly poza moj budzet. Jesli chodzi o benzyniaki - moje poszukiwania nie zmeczonego egzemplarza nie udaly sie... Jako, ze jestem z reguly osoba niecierpliwa, to zaczalem szukac czegos innego - czegos, co jezdzi (i jeszcze pojezdzi), taniego w naprawach, no i - najchetniej - czegos, co mialo cos wspolnego z AUDI :). Po 5 przegladnietych samochodach (w tym wspomniana - zmeczona - 80 b3), znalazlem tego oto Golfa. Jest to Golf 2 GT z silnikiem 1.8 / 90km [na ta chwile nie dam glowy, jakie ma to oznaczenie]. Autko ma wybitnie zdrowy motorek - chodzi, jakby dopiero niedawno sie dotarl :). Wszystko bylo wymieniane na czas. Rdza - oczywiscie, pojawia sie (rocznik '90), ale jest ona w takich ilosciach, i w takich miejscach, ze naprawde nie ma sie czym przejmowac. Ogolnie, do moich czynnosci "pozakupowych", nalezala wymiana filtra oleju, samego oleju, sprzegla (udalo mi sie nabyc tanio w miare markowe, i nowe), i filtra powietrza. Auto nabylem w tym miescie, w ktorym mieszkam (tablice zostaly - nizsze koszty rejestracji) od kobiety (powyzej 30 lat), ktora byla 1sza wlascicielka w kraju, i jezdzila nim przez 3 lata. Wg briefu, wczesniej jezdzily niemlodsze kobiety :). Autko w srodku wyglada, jakby wyjechalo z fabryki - wlasciwie nie ma ubytkow. Postanowilem zbyt wiele pieniedzy do tego auta nie wkladac - juz teraz zbieram na upragnione Audi 80 B4 w motorkiem 1Z :). Licze na to, ze przyjmiecie to autko w miare cieplo - zwlaszcza, ze wielu z Was, zapewne , nie przepada za Golfami. Moje autko napewno nie bedzie poddawane zadnemu tuningowi - co najwyzej zmienie ta obskorna kierownice na oryginalna (fajnie sie nia kieruje, no ale jak ona wyglada), i moze zmienie zderzaki na bardziej seryjne (te sa szersze - nie mowie ze brzydkie, ale ja chce oryginal). Ogolnie, wracajac do wymarzonej AUDI - prawdopodobnie uda mi sie zrealizowac to marzenie juz za pol roku, i to naprawde okazyjnie, bo za kwote, jaka wydalem na tego VW :).

Pozdrawiam, i mam nadzieje, ze na wstepie mnie juz stad nie wylejecie :).

PS. Co do ramek na tablice - nie obrazajcie sie na ta Toyote - jedyne nowe ramki, jakie udalo mi sie wyrwac za darmo ;). Jesli nie mielibyscie nic przeciwko, to przy nastepnej turze ramek, chetnie bym sobie kupil do tego VW ( no i potem przelozyl do AUDI :))

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gmitek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gmitek » 02 cze 2008, 16:31

No no, bardzo ladny i zadbany golfik, kiedys to bylo marzenie miec golfa, teraz tez sa ladne tylko w moich stronach kojarza sie niemile z wies tuningiem, szczegolnie gdy widzi sie na antenie CB(2,5metra:)) przyczepiona swiecącą didode[masakra].

mysle ze nie powinienes zmieniac tych zderakow bo są w dobrym stanie, troszke pasty i wosku i bedzie Ci sie golfik swiecil ladnie, kiedrownica faktycznie 'stylowa',
kolor auta masz tez swietny, nic tylko jezdzic i czekac na upragnione audi :D

pozdro i szerokości!!
mozesz powiedziec ile dales za auto?? jak cos gg:8872424

Ławeq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ławeq » 02 cze 2008, 18:28

w calosci wynioslo mnie to 3,5k - auto ma oplacone oc do konca roku (nie musialem nic doplacac, ba, jest nawet nadplata). z rejestracja tez wyszlo taniej, niz powinno wyjsc. warto tez wspomniec o tym, ze dolozono mi komplet zimowek, ktore byly jezdzone jak dotad 1 sezon.

wydawalo mi sie, ze niemozliwym jest dostac auto sprawne za ponizej 5k. a jednak. nie ma to "szyku i elegancji" pieknych 80'tek, ale ciesze sie i z takiego "wozidelka" :).

Awatar użytkownika
Kuba89
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kuba89 » 02 cze 2008, 19:14

Witam <ok>
Golfik też fajny ;-) kto tak zaraził Cię sympatią do Audi ? ja szczerze jak chciałem kupić autko to nie wiedziałem co brać, myślałem właśnie też nad golfem czy czymś małym, na szczęście "kupiłem" od dziadzia Audi b4 :-D teraz dziadziu ma A4 i wujek ma A6, <ok> więc u mnie w rodzinie przeważają 4 kółka :lol:

oby Twoje drugie "zadanie" szybko się zrealizowało :mrgreen:

Awatar użytkownika
Hary89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Hary89 » 02 cze 2008, 19:14

Ławeq, <ok>
Widze na bryloczku od kluczy napis AUDI ehhe.,. to mi sie podoba.. <ok>
A jesli chodzi o golfa to naprwde bardzo lądny samochodik, sam na poczatku chcialem kupowac sobie golfa II, wtedy patrzyłem na calibre a pozostało na Audi he.. Najpierw B3 które mialem przez pół roku, niby je mialem cieszyłem sie sam na nie zarobiłem robiłem jak wół ale opłacało sie.. jednak zawsze miałem taki nie smak że nie jest to B4 no i wreszcie doczekalem sie swojego wymarzongo autka a jest nim AUDI B4.. chociaż jestem w tym samym wieku co Ty a juz mam swój drugi samochodzik ehhe.. :mrgreen: no no ale sie rozpisałem troche nie na temat ale co tamm..

A i serio popieram Cie za to, ze niechce tuningowac tego golfika.. sam u siebie w miescie widze pelno takich golfów szczególnei III i w nich same młode łepczaki taki wies tuning.. laski na nich lecą a pomyśl sobie jak lecą na mnie czy za poł roku na Ciebie jak bedziesz mial już to swoje B4.. wkoncu B4 to limuuzyna hehe.. <ok> ;-) do golfa nie ma poruwnania

Pzodro i czekam na zakup Tojej b4 to spocika zrobimy he..
Ostatnio zmieniony 02 cze 2008, 21:23 przez Hary89, łącznie zmieniany 1 raz.

Ławeq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ławeq » 02 cze 2008, 19:45

No a jak ;). Co do tego, ze golfy slyna na ta chwile z wies tuningu (chodzi tu glownie o modele 2-3), to wiem. Na dobra sprawe 2jki graja "prawie" na tej samej linii co Calibry i BMW 3 ;). Mnie to nie rusza - uczylem sie jezdzic na Golfie 2, wiec szacunek do modelu mam. I go nie zniszcze, tak jak inni niszcza te wdzieczne autka.

Kuba89 - Po prostu uwielbiam marke Audi za auta, ktore stworzylo. Jak dla mnie nie ma piekniejszych. 80 zalicza sie do "elity" - mimo, ze to juz leciwy model, to wolalbym jezdzic taka, niz np jakimkolwiek autem ze znaczkiem Opla - nawet gdyby bylo nowe, z salonu.

Hary89 - Znaczek AUDI na kluczykach musi byc - w koncu fan marki ;).

Awatar użytkownika
wolly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wolly » 02 cze 2008, 19:54

furka moze byc

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 02 cze 2008, 20:16

witam swojaka bardzo ładny golf też nim pośmigasz kiedyś parę ładnych lat do tyłu śmigając jeszcze maluszkami też marzyłem o takim autku powodzenia <ok>

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 03 cze 2008, 09:56

Bardzo ładny golfik, kiedyś dozbierasz funduszy i kupisz wymarzona audi ale nie b3 tylko juz b4 ;-)

Awatar użytkownika
KrUsZyNa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KrUsZyNa » 03 cze 2008, 12:06

ładny golfik ;-) miałem podobnego przed audi tez GT special tu masz fotki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dawaj go na glebę, jakiś inny felunek, szeroka dokładka z przodu i będzie całkiem nieźle <piwo>

jak coś to mam ATS na handel te ze zdjęcia oddam tanio ;-)

Ławeq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ławeq » 03 cze 2008, 13:36

Dzieki Panowie za takie mile przywitanie, nie myslalem, ze mimo, ze moim wymarzonym autem jest Audi 80, a jezdze golfem, przyjmiecie mnie tak, a nie inaczej :).

KrUsZyNa - jak juz wspominalem, do autka nie zamierzam wkladac "kroci" - juz teraz pieniadze ida na "wyzszy cel" - dokladnie taki, o jakim wspomnial kolega Solskier :). To autko chce utrzymac w stanie, jakim jest - czyli zadowalajacym. Na mody przyjdzie czas... gdy pojawi sie Wladca Pierscieni ;).

btw. wydaje mi sie, ze kolka ktore mam, wygladaja na takim golfie dosyc ciekawie.

Awatar użytkownika
vw_tomas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vw_tomas » 03 cze 2008, 20:30

Hm... Ja powiem Tyle :] Ze w golfiku tylko gleba kolka i bylo by juz okey :] bo jak wiadomo mk2 nie przepada za siatexami i innymi udziwnieniami :) ps. powodzenia w spelnieni marzen :)

Awatar użytkownika
joker9-89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joker9-89 » 03 cze 2008, 22:15

Bardzo ladny golfik zaloz felgi z glebokim rantem i glebe i bedzie autko jak sie patrzy ;-) pozdrawiam

Awatar użytkownika
danielb4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: danielb4 » 03 cze 2008, 23:30

Bardzo ładny golfik...też zaczynałem od mk2 tylko z silnikiem 1,6 TD.Ale dwa tygodnie temu się go pozbyłem i tydzień temu sprowadziłem sobie granatową B4 o której zawsze marzyłem.PS link ze zdjęciami do poprzednika mojej audi w podpisie...zobacz może zainspirują Cię niektóre mody chociaż dużo ich nie było.Najlepiej trzymać się oryginału,a jak coś zmieniać to tylko ze smaczkiem <ok>

Awatar użytkownika
KrUsZyNa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KrUsZyNa » 04 cze 2008, 00:50

Ławeq pisze:Dzieki Panowie za takie mile przywitanie, nie myslalem, ze mimo, ze moim wymarzonym autem jest Audi 80, a jezdze golfem, przyjmiecie mnie tak, a nie inaczej :).

KrUsZyNa - jak juz wspominalem, do autka nie zamierzam wkladac "kroci" - juz teraz pieniadze ida na "wyzszy cel" - dokladnie taki, o jakim wspomnial kolega Solskier :). To autko chce utrzymac w stanie, jakim jest - czyli zadowalajacym. Na mody przyjdzie czas... gdy pojawi sie Wladca Pierscieni ;).

btw. wydaje mi sie, ze kolka ktore mam, wygladaja na takim golfie dosyc ciekawie.
więc powodzenia <piwo> czekam na twoja audianke <piwo>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl