[audi 90 b3]nowe podswietlenie deski
Zegary ja mniemam od golfa IV (lub Passat), tylko czy mi się wydaje czy po lewej jak i prawdopodobnie po prawej stronie zostały fabryczne zegary (temperatura i paliwo)?? Pomysł bardzo ciekawy tylko jak wygląda sprawa z wykonaniem, czy nie ma problemów ze szparami w obudowie? I jak wygląda sprawa z podłączeniem?? Brawa za inwencje.
Witam z grubsz mial to byc licznik z audi a6 z pelnym fisem..Przrobka bazowala na opisie znalezionym gdzies na necie..Niestety tak sie mi spodobal efekt jaki uzyskalem montujac licznik z a6 ze postanowilem ukonczyc montaz tego samego dnia prawie po ciemku ..wydawalo mi sie ze czesc przewodow zepne juz z pamieci bez zerkania w opis pinout-ow ..po spieciu glownych zasilan podswietlen predkosciomierza przekrecam kluczyk a tu zonk wczesniej go podpinalem i dzialal co jest sprawdzilem raz jeszcze tym razem zagladajc do opisu i lipa pomylilem jeden kabelek po liczniku .......przegladlem pozniej opis pin out licznika z golfa 4 niewiele sie to roznilo od a6 chyba od podswietlania byl inny pin i tyle ..podpiolem wstepnie licznik od g4 ladnie zadzialal wiec pomyslalem jak go wkomponowac w deske ...mialem obok zegar ten spalony od a6 przygladam sie a tu z grubsza wnetrze takie samo tylko w tym od a6 byly 2 dodatkowe zegary po bokach ...sciaglem przednia obudowe z licznika g4 wziolem obudowe od a6 wsadzilem idealnie spasowalo malo tego wszystkie zatrzaski itp tez ...zostaly tylko 2 otwory puste po bokach zeby niebylo dziur wyciolem z plyty licznika a6 te zegarki razem z fragmentami plytki gdzie sa ledy (czerwone)wyprowadzilem zasilanie i tyle ..niestety te zegarki po bokach od temp oleju i napiecia sa atrapami w tej chwili ...pozatym wszystko funguje poza obrotkiem ale temu ze mam diesla i sygnal jest z alternatora i pokazuje na wolnych 5tys\obr...gdybym mial pod maska benzynke obrotek dzialal by poprawnie raczej...niemam jeszcze czujnika podpietego od temp zewnetrznej(kosmetyka) i od spalania...pozatym wszystko funguje srednie predkosci ,itp jak to w liczniku z mfa ...wydaje sie mi ze istnieje rownie prosta metoda wszczepienia bebechow od audi a3 lub seata ibizy od 00r>...licznik ktory mam obecnie wszczepiony ma w numerach chyba 1j0(919)881.......najwazniejsze to to ze obeszlo sie bez robienia plytek i ukladow ...ale bede niestey musial pomyslec nad jakims ukladem zeby obrotek zaczol pokazywac normalnie ..pozdrawiam
[ Dodano: 2008-06-21, 22:38 ]
z samym spasowaniem niema problemu a najlepiej by chyba pasowal pod przednia obudowe od a4/a6 bez dodatkowych zegarow ....do mojej szyby od a6 te 4 zegary weszly plug&play..jedynie jest problem spasowania pozniej pseudo licznika a6 do deski w a80 ..jedni twierdza ze trzeba dawac jakas gume bo jest szpara dolem ..No niby jest u mnie okolo 2-3mm co widac na foto ale wole to tak zostawic i nic nie dorabiac
[ Dodano: 2008-06-21, 22:38 ]
z samym spasowaniem niema problemu a najlepiej by chyba pasowal pod przednia obudowe od a4/a6 bez dodatkowych zegarow ....do mojej szyby od a6 te 4 zegary weszly plug&play..jedynie jest problem spasowania pozniej pseudo licznika a6 do deski w a80 ..jedni twierdza ze trzeba dawac jakas gume bo jest szpara dolem ..No niby jest u mnie okolo 2-3mm co widac na foto ale wole to tak zostawic i nic nie dorabiac