[B3 1.8 PM]troche na niemiecko,sprzedana str7
[B3 1.8 PM]troche na niemiecko,sprzedana str7
Po powitaniu czas na przedstawienie autka.
Rok produkcji 1991,wyposażenia jekiegokolwiek brak jedynie centralny zamek mimo to postanowiłem coś w auto zrobic.
-zawiech -50mm
-felga 15" Rial Cobra RS kiedy je kupiłem niebardzo mi się podobały słabo wyglądały dekle były plastikowe coś na kształt śrub z Borbeta A w dodatku jednego brakowało i mają od środka gwint który się nakręca na felge co skutecznie zawęźiło znaleźenie 4 sztuki.Udało mi się wyrzeźbic 4 sztuki razem z pierścieniami przykrywającymi śruby koła.Zostały wyfrezowane z tego plastikowego wzoru i myśle że nawet pasują teraz do auta
-grill FK
-tył blenda z 90
-szeroka końcówka wydechu
-białe kierunki z przodu i "czerwone" z tyłu
-skrócona gałka zmiany biegów
-w środku mała kierownica,panele przednich słupków i boczki obklejone alcantarą
-audio Pioneer DEH-P40MP,podszybie seria+gwizdki skoda octavia,tył półka jakieś magnaty ,bagaj skrzynia Hertz DS 300+Monacor HPB-602 .
Przód jest do poprawy w zasadzie nic tam niepasuje wszędzie są szpary po poprzednim właścicielu a w zasadzie po sarnie która została trafiona.....jak czas pozwoli to jakos to naprostuje
jeszcze bez blendy,porównanie do seri 8-)
No więc kolejny mod wnętrza
Urwana linka od klamki zmotywowała mnie do oklejenia boczka alcantarą.Zrobiłem to według instrukcji OGr .Miałem do wyboru dwa kolory ten jaśniejszy który wybrałem i taki czarny wybrałem warjant jaśniejszy z racji juz oklejonych słupków .Chyba niejest tak najgorzej jak na 15 minut roboty po godzinach w pracy 8-)
wersja bez klamki listwy i otworu na guzik
i wersja z klamką i listwą (inne śiatło i inny kolor te pierwsze foto lepiej oddaje wygląd)
tak wygląda na gotowo pod światło najbardziej oddaje kolor
13 okazał się pechowy :evil: Ja na zakupach auto na parkingu pod tesco oto efekt :cry:
Rysa od rantu błotnika aż po same światło :evil: w dodatku tak mocno że aż zagieło blache,przeleciałem pastą tempo i rys zostało niewiele ale zagniecenie zostało.
01.04.09r>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
No i nastał czas na zmiany na wersje letnią
21.07.09r>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Długo się nic nie działo aż wkońcu znajomy podarował mi kilka próbek wosku Turtle Wax ICE.Bardzo zachwalał i postanowiłem się przekonać co jest warty. Moge polecic każdemu ten wosk bo wydajność jest poprostu niespotykana a sposób w jaki się woskuje jest dziecinnie prosty i szybki.Dodam że na całe auto starczyły mi 3 saszetki takie jak czasami dają gratis do gazet :roll:
Pierwsze 3 fotki z małą ilością słońca:
Przed garażem zaświeciło słońce
Dodatkowo przy okazji wszystkie boczki w komplecie
I wyklejenie półeczek w tunelu.
Rok produkcji 1991,wyposażenia jekiegokolwiek brak jedynie centralny zamek mimo to postanowiłem coś w auto zrobic.
-zawiech -50mm
-felga 15" Rial Cobra RS kiedy je kupiłem niebardzo mi się podobały słabo wyglądały dekle były plastikowe coś na kształt śrub z Borbeta A w dodatku jednego brakowało i mają od środka gwint który się nakręca na felge co skutecznie zawęźiło znaleźenie 4 sztuki.Udało mi się wyrzeźbic 4 sztuki razem z pierścieniami przykrywającymi śruby koła.Zostały wyfrezowane z tego plastikowego wzoru i myśle że nawet pasują teraz do auta
-grill FK
-tył blenda z 90
-szeroka końcówka wydechu
-białe kierunki z przodu i "czerwone" z tyłu
-skrócona gałka zmiany biegów
-w środku mała kierownica,panele przednich słupków i boczki obklejone alcantarą
-audio Pioneer DEH-P40MP,podszybie seria+gwizdki skoda octavia,tył półka jakieś magnaty ,bagaj skrzynia Hertz DS 300+Monacor HPB-602 .
Przód jest do poprawy w zasadzie nic tam niepasuje wszędzie są szpary po poprzednim właścicielu a w zasadzie po sarnie która została trafiona.....jak czas pozwoli to jakos to naprostuje
jeszcze bez blendy,porównanie do seri 8-)
No więc kolejny mod wnętrza
Urwana linka od klamki zmotywowała mnie do oklejenia boczka alcantarą.Zrobiłem to według instrukcji OGr .Miałem do wyboru dwa kolory ten jaśniejszy który wybrałem i taki czarny wybrałem warjant jaśniejszy z racji juz oklejonych słupków .Chyba niejest tak najgorzej jak na 15 minut roboty po godzinach w pracy 8-)
wersja bez klamki listwy i otworu na guzik
i wersja z klamką i listwą (inne śiatło i inny kolor te pierwsze foto lepiej oddaje wygląd)
tak wygląda na gotowo pod światło najbardziej oddaje kolor
13 okazał się pechowy :evil: Ja na zakupach auto na parkingu pod tesco oto efekt :cry:
Rysa od rantu błotnika aż po same światło :evil: w dodatku tak mocno że aż zagieło blache,przeleciałem pastą tempo i rys zostało niewiele ale zagniecenie zostało.
01.04.09r>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
No i nastał czas na zmiany na wersje letnią
21.07.09r>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Długo się nic nie działo aż wkońcu znajomy podarował mi kilka próbek wosku Turtle Wax ICE.Bardzo zachwalał i postanowiłem się przekonać co jest warty. Moge polecic każdemu ten wosk bo wydajność jest poprostu niespotykana a sposób w jaki się woskuje jest dziecinnie prosty i szybki.Dodam że na całe auto starczyły mi 3 saszetki takie jak czasami dają gratis do gazet :roll:
Pierwsze 3 fotki z małą ilością słońca:
Przed garażem zaświeciło słońce
Dodatkowo przy okazji wszystkie boczki w komplecie
I wyklejenie półeczek w tunelu.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 19:57 przez GSF, łącznie zmieniany 12 razy.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
no powiem szczeze ze nawet fajnie sie prezentuje na tych alusach, gleba jakiej firmy jest załozona ? pozdro
Ostatnio zmieniony 29 cze 2008, 17:17 przez Daniello85, łącznie zmieniany 1 raz.
Więc są założone sprężyny Jamexa.... do tego troche przerobione odboje Bilsteina wymienione razem ze springami łożyska górne i tyle,amory seria zrobione 10tyś km i sie nie wylały a znam przypadki gdzieś po 100km amory wychodziły bokiem...nie wiem i nie wnikam czemu tak jest z przodu mam beton spręzyna od góry leży na 3 zwojach później dopiero jest przerwa.Wydaje mi sie że amor minimalnie pracuje reszte gnie sie na odboju i na oponie póki sie nic nie urwie zostawiam tak jak jest jak coś padnie to albo amory GT cup line albo coś z jakiegoś rozbitka... Tył o dziwno gnie się wmiare normalnie i nie jest jakoś zbytnio twardy w porównaniu do przodu.Daniello85 pisze:no powiem szczeze ze nawet fajnie sie prezentuje na tych alusach, gleba jakiej firmy jest załozona ? pozdro
Felgi są firmy Rial stary model od forda szerokość 7,5" musiałem rozwiercać otwory bo szpilki z audi niechciały przejść, opony przód 185/55 tył 195/50 do tego pierscienie centrujące i wszystko pasuje na zime jest plan żeby wywalic te badziewne czarne imitacje śrubek imbusowych i wkleic normalne śrubki będzie prawie jak BBS 8-)benek77 pisze:Koło pasuje do auta, a w połączeniu z niskim zawiasem wygląda bojowo i nie potrzeba nic więcej. Jakiej firmy są te kółka i jaka jest ich szerokość??
Hmmm dalsze plany,chyba zmienie na A4 chodź narazie jeżdze tym i ciągle coś dokładam,troche mało wolnego czasu mechanizmy do podnoszenia szyb leżą w garażu od pół roku skóra na boczki drzwi jeszcze dłużej.Jeśli tylko mam czas to poświęcam go na autko.
Fotki z dzisiaj Styk 3 granic.
Pozdro dla Wszystkich i dziękuje za opinie <ok>