Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[8b AAH CQ ] koła się kręcą licznik szaleje...

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
B4ME
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: B4ME » 21 lip 2008, 08:37

Bardzo fajnie autko napewno doprowadzisz ja do ideału ;-)

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 21 lip 2008, 13:01

ale żem sie ucieszył waszym obtymizmem:). W zasadzie ja też jestem pełen uśmiechu i obtymizmu jak nim jeżdzę:D... ten naped i dźwięk... macie racje nie ma równych... najleprze jet to ze jak ktoś przechodzi ko auta to patrzy oooo qp, a puźnie ooooooo Quattroooo 20v(gdzie większosć nie wie o co chodzi z tym 20v:P ale quattro kumają:P)... A co do decyzji o kolorze auta, nie mam zielonego pojecia a nie ma minuty zebym sie nad tym zastanawiał... po głowie chodzą kolory: biała perła, czerwień, grafitowy taki doooosłownie jak ołówkiem malowany...seryjny najmniej mi sie podoba... tyle ze czerwień i biała perła za mocno swiecą po oczach na ulicach a ja nie chce świecić... lubie cichociemno:) wiec grafitowy, albo seria:) ale do grafitu nie bardzo bedzie pasowac niebieska tapicerka coś mi sie tak wydaje... hehe ale mi sie udzieliło jak kobiecie w sklepie z ubiorem:P... gdzie przedemna wieeeele wazniejszych spraw. np doprowadzenie jednostki do pełnej uzywalności i karoseri pod wzgledem techniczyn nie wizualnym i na końcu finalizacja malowankiem:)

Awatar użytkownika
beice
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: beice » 21 lip 2008, 19:10

Pomaluj na czarną perłe będzie slicznie wyglądać no ale wybór należy do Ciebie. <ok>

Awatar użytkownika
zserty
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: zserty » 22 lip 2008, 15:25

Kolor pozostaw w oryginale.
Podoba mi się cena zakupu jak i nie duże usterki. Zadbaj dobrze o zawieszenie, napęd i silnik. Reszta to kosmetyka.

Powodzenia.

ps. Zmień tag. Nie masz 90-tki tylko qp.

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 22 lip 2008, 20:30

Bardzo ładne Autko i super zakup tylko troszke pracy musisz włożyć a potem to już sama radość, pozdrawiam <ok> <ok> <ok>

Awatar użytkownika
AvantMan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AvantMan » 24 lip 2008, 12:07

Ogólnie okazyjnie kupiłeś tą audiczke <spoko>
Trochę pracy i będziesz miał piękną furę... ;-)

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 30 lip 2008, 01:26

hehe cieszy mnie wasz entuzjazm chłopaki, tylko jakoś troche pracy to delikatnie mówiąć... tam jest" do zatyrania jeden krok...":P. ogólnie usterek typu pierdółki jest mnuuuuuuuuusttwo i jeszcze troche... po nizej kilka fotek z prac kryptonim" zabić rudego". Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

z foto story pokazałem robutki ręczne z tyłu pod uszczelką, błotnika lewego tył, i progu lewegobok i dół( to takie skruty bo po co dokładnie pokazywac krok po kroku co robiłem:)
opisze słownie co było do zrobienia w wyzej wymienionych miejscach.
Na tyle sie męczyłem z uszczelkami tylnych lamp... zmieniłem uszczelniacz wyczyściłem ściezki bo łącznenia były zrudziałe bo cały czas leciało do nich i parowało. O dziwo w bagazniku ślcznie piknie bez rudego... aż sie ździwiłem a całą tapicere wyprułem( co pokaze w następnym poście bo nie mozna tyle fot na raz...). po lampkach było kotłowanie rudego na łączeniach blach pod uszczelką klapy tylnej radze sprwdzić w waszych QP, szczegulnie po bokach.
po łączeiach blachy pod uszczelką wziolem sie za drapanie i zżeranie rudego na błotniku pod rogiem zderzaka tył... jednym słowem koleś swoim zabezpieczeniem skazał auto na przerdzewienie.
a jak mi wyszło zabezpieczenie okaze sie po roku:)( dopiero za rok prawdopodobnie bede malował auto bo chce zrobic to pożadnie, czyli wydmuszka łącznie z wypadem silnika i zdejmowaniem wszystkiego co na aucie... a takie malowanko kosztuje... na wybrnaie koloru mam duuuzo czasu:D) jak sobie chłopak przeleci po solnych polskich drogach:)... jeśli wszystko bedzie gitara to bedzie malowanko jesli nie to reanimacja i konserwacja na wysokim poziomie i dopiero malowańsko.
Po błotniku Staruszkowi zreanimowałem najbrzydzej zardzewiale miejsce pod listewką/progiem na błotniku...lewy tył... fotencja jest... skrobałem rudego śrubkręcikiem... dobrych paaaare godzinek... wytłukiwałem go... no i jak wsio odlazło wszamywacza rudego kilka razy, podkład, no i lakierek w spreju...( udało mi sie dobrac prawie ze identycnzy kolor co kolor na klapce wlewu czyli oryginał).
po takim muskaniu obdrapałem wsio wokoło mocowań listwy... i znów anty rudy i podkład i mazanko...
Po czym wziołem sie za bok progu... od zesztywniałej listwy gumowej na dole dzwi pare było odprysków i pod nim niszczejącego ocynku.. wsio wycyszczone,zdrapane, zabezpieczone pomalowane i pryśniete masą bitumiczną.... nastepna miejscwka w kolejce był prug od spodu... na łączeniach blach... wsio odginane drapane odpukiwane, anty, podkład, i warstwa bitumiczna anty odpryskowa...(nawaliłem z 10 warstw, powaznie mówie).
Puźniej po dolnym lewym progu przód tył wziołem sie za zabezpieczenie łączenia blach pod łotnikiem przednim... a dokładnie pod podłuznicami.... tam to bylo drapania i tyrania.... zajęło mi jedna strona pół dnia(drugie pół próg).
Wkońcu zdechniety wziolem sie za wnętrze, wybebeszyłem Staruszka, całą wykładzine siedzenia.. zreszta to widac na fotkach... wyjąłem, razem z warstwą termiczno-wygłuszającą gdzie była mokra wyjąłem i wysuszyłem, a wykładzine wyprałem...( ludzia pochlastac sie mozna wyciagajac wykładzine sztywne to jak diabli i ciezkie).
no i na nastepny dzień wsio na karoseri z lewej poprawiłem i składałem.

Podsumowywując.
dowiedziałem sie że lewy przendni błotnik był wymieniany bo miał delikatnego gniota, ktory na szczescie nie uszkodził po za błotnikiem nic... dowiedziałem sie ze pod siedzeniem jest mnustwo elektrki... i jeszcze przedemną od groma roboty... szczególnie przy osprzecie silnika i wszelakich gumkach w zawieszeniu.

niebawem następne fotencie z robótek:)

[ Dodano: 2008-07-30, 01:31 ]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
kamilus107
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilus107 » 30 lip 2008, 12:17

no widze praca wże pełną para. Zaraz lece sprawdzic czy rudej u mnie nie mam pod uszczelkami. Powodzonka zycze
ps. zmien miesiac w temacie z 6 na 7 ;-)

Awatar użytkownika
przemko1982
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: przemko1982 » 30 lip 2008, 13:35

Zycze samych sukcesów w reaktywacji coupety,tym bardziej,ze jestesmy ziomalami-DKL!!!

arezyy

Post autor: arezyy » 30 lip 2008, 14:53

przemko1982 pisze:Zycze samych sukcesów w reaktywacji coupety,tym bardziej,ze jestesmy ziomalami-DKL!!!
DKL- ek jest więcej na forum ;-) - również życzę powodzenia w odnawianiu Twojego Coupe...

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 30 lip 2008, 15:47

arezyy pisze:przemko1982 napisał/a:
Zycze samych sukcesów w reaktywacji coupety,tym bardziej,ze jestesmy ziomalami-DKL!!!

DKL- ek jest więcej na forum
No baaa <ok> Powodzonka w naprawach.

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 30 lip 2008, 19:54

hehe no to mi z życia miesiac uciekł... no ale co sie dziwić wakacje mam 3 miesiace:D
a co do DKL to rejestracja poprzedniego własciciela... bede mniał WPL :P no ale ziomy tak czy siak AKP 80!!
własnie moze znacie przeszłość tego auta... co mnie bardzo ciekawi... bo miałem oznaki ze to auto było na początku w słonecznej itali(jak nie z tamtąd pochodzi) słuchy były ze konkretnie sprowadzana ze swajcarii,a jak wpadła sobie do polski to wypadła do anglii:P i wruciła w moje ręce:P( naaapewno ma 116tys:P) jaja jak berety z tym autem są:P dziś spobie prawą strone spolerowałem i wygląda znośnie.../ pół smochodu bo na drugie pół rece powiedziały nie!!:P

pozdrówka chłopaki i nieliczne dziewczyny

Awatar użytkownika
MEDIK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MEDIK » 31 lip 2008, 23:01

No naprawde gróba ta twoja sztuka ;-) , kupa pracy przed tobą , efekt końcowy podejrzewam że nie jednego zaskoczy , mam taka nadzieje , oby jak najwięcej było odpicowanych audiczek :) , pozdrawiam i powodzenia , <ok>

Kowal77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kowal77 » 01 sie 2008, 11:18

Fajna maszynka, dużo pracy przed Tobą jeszcze ale szacunek za dotychczasowy wkład:)

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 01 sie 2008, 17:54

Oj będzie fajniutka qpetka <ok>
Zazdroszczę ci tych pięciu bandytów pod maską :-P

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl