AUDI CABRIO '99 by JPTUNER :]
[B4 ABT] Gwint
Hello! mam identyczne zawieszenie gwintowane FK Automotive u siebie w B4 i powiem tak ciezko dostac wkłady amortyzatorów do niego ale poza tym zajebista sprawa auto nisko siedzi i nie jest zupełnie sztywne jak "taczka" Swoją drogą twoje cabrio naprawde pierwsza klasa. Rozmawialem ostatnio z kolesiem który mial identyczne w podobnym roczniku i na pytanie dlaczego je sprzedal po prostu odpowiedzial ze mial dosyc pilnowania tego auta (ukradli mu oswietlenie ze zderzaka '99 r. probowali buchnac koła no i zeby bylo ciekawiej to wyciagali mu soczewki ale spłoszył złodziei niestety przy tak chodliwych czesciach naprawde trzeba uwarzac w naszym pieknym kraju :-x
http://www.allegro.pl/item174122649_aud ... anych.html <--- chyba takie jakie chcesz
Dzieki za info na temat zawiechy dzanks....
Wlasnie bylem ciekaw jakiego jest typu...
BO szczerze mowiac nie lubie gwintow bez regulacji twardosci, a do FK mialem szczegolna uraze bo kiedys testowalem ja w Golfie i bylo strasznie twardo.
Ale niestety dobra zawiecha do B4 Cabrio z regulacja wysokosci i twardosci to wydatek min 1500E...
Co do kradzieży to niestety taki mamy kraj... i bez garaży i parkingów strzeżonych sie nie obejdzie...
A druga sprawa to dobry alarm z powiadomieniem i odpowiednie "zabezpieczenie" podzespołow, np rozwiercanie śróbek mocujących itp.
Ogr...
No cos w tym stylu tyle ze gadalem z tym kolesiem i raczej nie ma calego kompletu, a nawet to co ma raczej igła nie jest i moze na zdjeciach nie widac ale gdzie niegdzie sa pewne znaczace wady a cena raczej do atrakcyjnych nie należy jak na ten stan.
A poza tym troche mi sie marza te lotnicze....
Wlasnie bylem ciekaw jakiego jest typu...
BO szczerze mowiac nie lubie gwintow bez regulacji twardosci, a do FK mialem szczegolna uraze bo kiedys testowalem ja w Golfie i bylo strasznie twardo.
Ale niestety dobra zawiecha do B4 Cabrio z regulacja wysokosci i twardosci to wydatek min 1500E...
Co do kradzieży to niestety taki mamy kraj... i bez garaży i parkingów strzeżonych sie nie obejdzie...
A druga sprawa to dobry alarm z powiadomieniem i odpowiednie "zabezpieczenie" podzespołow, np rozwiercanie śróbek mocujących itp.
Ogr...
No cos w tym stylu tyle ze gadalem z tym kolesiem i raczej nie ma calego kompletu, a nawet to co ma raczej igła nie jest i moze na zdjeciach nie widac ale gdzie niegdzie sa pewne znaczace wady a cena raczej do atrakcyjnych nie należy jak na ten stan.
A poza tym troche mi sie marza te lotnicze....
Niestety nigdy nie jest łatwo i przeważnie jest to bardzo kosztowne...
Ja mój pierwszy projekt zacząłem jakies 3 lata temu i nadal jeszcze coś w nim "ulepszam", a raczej mój brat bo autka po takich modyfikacjach nie opłacało sie sprzedać w całości, na częsci tezszkoda rozbierać dlatego on go przejął....
Tak wyglądał zaraz po zakupie:
A tak obecnie:
Dużo zależy też od szcześcia w dorwaniu części w dobrej cenie, poświęceniu oraz przeznaczeniu kasy własnie na auto zamiast na jakis inny, może nieraz "bardziej pożyteczny" lub priorytetowy cel.
Ale to sie własnie nazywa uzależnienie....
:mrgreen:
Ja mój pierwszy projekt zacząłem jakies 3 lata temu i nadal jeszcze coś w nim "ulepszam", a raczej mój brat bo autka po takich modyfikacjach nie opłacało sie sprzedać w całości, na częsci tezszkoda rozbierać dlatego on go przejął....
Tak wyglądał zaraz po zakupie:
A tak obecnie:
Dużo zależy też od szcześcia w dorwaniu części w dobrej cenie, poświęceniu oraz przeznaczeniu kasy własnie na auto zamiast na jakis inny, może nieraz "bardziej pożyteczny" lub priorytetowy cel.
Ale to sie własnie nazywa uzależnienie....
:mrgreen: