No od nowości jej nie masz, ja też miałem/mam wszystko suche :mrgreen:K2 pisze:eeeee.... tam u mnie wszystkie filce, dywany itp są suche jak pieprz.. (jeszcze niedawno był wypatroszony cały środek więc wiem )
Starzenie się materiałów?? Hmm być maybe... Ale i tak lubie ten zapach...
Jak to mój znajomy określił.. "zapach starej audicy"....hehhe
Mechaniczna pomarańcza ;) str.11
Będę szczery mi osobiście nie podobają się coupe a najbardziej dupa wyglada jakby była odrąbana czym... Szacunek dla właściciela ale ja za takimi nie przepadam... [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/903 ... 82c90.html][IMG]http://images22.fotosik.pl/39/9030994013382c90m.jpg[/IMG][/URL]
To brązowe też pekają myślałem, że to bolączka niebieskich. Jak szukałem do swojej niebieskiej całej to żadnej nie mogłem trafić, a w brązowych mogłem przebierać. Przy okazji trafiłem tez na najrzadszy kolor dechy w B2 jasno szary :shock:K2 pisze:P.S> W końcu dostałem dobrą deske rozdzielczą w kolore brązowym, bo moja stara strasznie popękana jest...
Z dziurami na głośniki kupiłeś czy musisz wiercić?
witam a gdzie to mozna w brazowych deskach przebierac moze bym cos do swojej wybral, bo moja powoli tez zaczyna pekac ;/ nie sa to jakies duze pekniecia ale obawiam sie ze z biegiem czasu bedzie coraz gorzej, tak apropo, zna ktos jakies patenty ktore zapobiegaja pekaniu czy to poprostu nieunikniony element starzenia sie , pozdrawiam
Wszystkie kolorowe pękają oprócz czarnych... Ja jeszcze spotkałem fajną deske ciemno-zielona (z tego co wiem też pękały) I dwukolorową : góra czarna, a spód beżowy. Deska jest bez żadnych otworów. Od strony pasażera nie będzie problemu, bo jest miejsce przygotowane (tylko przeciąć w 4rech miejscach).. gorzej będzie od strony kierowcy... W starej jest normalnie głośnik zabudowany przy słupku, a w tej nowej nie ma nawet miejsca przygotowanego .... (pewnie głośnik był w pokrywie zegarów :evil: )To brązowe też pekają myślałem, że to bolączka niebieskich. Jak szukałem do swojej niebieskiej całej to żadnej nie mogłem trafić, a w brązowych mogłem przebierać. Przy okazji trafiłem tez na najrzadszy kolor dechy w B2 jasno szary
Z dziurami na głośniki kupiłeś czy musisz wiercić?
Co do zabezpieczania przed pękaniem. to myśle że tu żadne preparaty niepomogą. Ale główną przyczyna pękania jest słońce , więc proponuje zasłaniać czymś szybe w upały i to powinno wystarczyć...
Czyli dorwałeś deskę od wersji przed pierwszą modernizacją, mna też brzydsze kanały nawiewowe na przednią szybę. Też to przerabiłałem w swojej B2, z jednej strony były otowrki a z drugiej nie, ale sobie poradziłem.K2 pisze:Od strony pasażera nie będzie problemu, bo jest miejsce przygotowane (tylko przeciąć w 4rech miejscach).. gorzej będzie od strony kierowcy... W starej jest normalnie głośnik zabudowany przy słupku, a w tej nowej nie ma nawet miejsca przygotowanego .... (pewnie głośnik był w pokrywie zegarów :evil: )
Co do zabezpieczania to kiedyś widziałem w jakimś Audi 4000 taki ładny pokroweic uszyty z jakiegoś fajnego materiału, który idealnie zakrywał całą tablicę.
NEW DASHBOARD.......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co do deski jest ona identyczna jak poprzednia, z tym że nie ma dziur na głośniki...
(Jmm o co chodzi z tymi kanałami nawiewowymi :?: masz jakieś fotki??)
Będą jeszcze drobne zmiany. Planuje założyć trójramienną kierownice z passata B1 i drewnianą gałke z audi b2. Wymiany wymagą ją jeszcze fotele i jeszcze kilka drobnych szczegółów.. No i trzeba dorobić podświetlenie 3 zegarków VDO bo jakiś 'ktoś' zamontował tam LEDy... :evil:
Wnętrze zostało również uzupełnione o brakującą popielarke...
... A tu jeszcze fotka elementu który za każdym razem wprawia w osłupienie nowego pasażera :mrgreen:
A tak wyglądała stara deska, jak widać spękania były wielkości kanionu Kolorado...
Acha i jeszcze mała prośba, jeżeli ktoś wie kto ma taką maskownice na głośnik od strony pasażera to prosiłbym o cynk...
.......
I jeszcze coś na lato.... 8-)
Narazie jednak musi troche poczekać ....
Co do deski jest ona identyczna jak poprzednia, z tym że nie ma dziur na głośniki...
(Jmm o co chodzi z tymi kanałami nawiewowymi :?: masz jakieś fotki??)
Będą jeszcze drobne zmiany. Planuje założyć trójramienną kierownice z passata B1 i drewnianą gałke z audi b2. Wymiany wymagą ją jeszcze fotele i jeszcze kilka drobnych szczegółów.. No i trzeba dorobić podświetlenie 3 zegarków VDO bo jakiś 'ktoś' zamontował tam LEDy... :evil:
Wnętrze zostało również uzupełnione o brakującą popielarke...
... A tu jeszcze fotka elementu który za każdym razem wprawia w osłupienie nowego pasażera :mrgreen:
A tak wyglądała stara deska, jak widać spękania były wielkości kanionu Kolorado...
Acha i jeszcze mała prośba, jeżeli ktoś wie kto ma taką maskownice na głośnik od strony pasażera to prosiłbym o cynk...
.......
I jeszcze coś na lato.... 8-)
Narazie jednak musi troche poczekać ....
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 12:54 przez K2, łącznie zmieniany 2 razy.
Niooooooo klima to mi się podoba :mrgreen:
Głośniki mam nadzije ze zamontujesz z powrotem na swoim miejscu, bo w tym momencie zubozyłes auto
Fotki tej drugiej deski nie mam teraz pod ręką, ale widze, ze Ty też miałeś jeszcze z wersji przed liftem, po lifcie było mniej otwrów na szybę i zamiast dziur były takie jakby plastikowe kratki wentylacyjne.
Co to za dziwnie mały przebieg na prędkościomierzu? :mrgreen:
PS Kiedy dostane ładne foty na stronkę?
Głośniki mam nadzije ze zamontujesz z powrotem na swoim miejscu, bo w tym momencie zubozyłes auto
Fotki tej drugiej deski nie mam teraz pod ręką, ale widze, ze Ty też miałeś jeszcze z wersji przed liftem, po lifcie było mniej otwrów na szybę i zamiast dziur były takie jakby plastikowe kratki wentylacyjne.
Co to za dziwnie mały przebieg na prędkościomierzu? :mrgreen:
PS Kiedy dostane ładne foty na stronkę?
Na klime trafiłem przez zupełny przypadek na Allegro, nie planowałem kupna. Koleś rozbierał Audi b2 1.6 i okazało sie że ma klime (poza tym zupełny golas) Wiedząc jaki to rarytas pojechałem do Zawiercia i kupiłem za 300 zł :mrgreen: Okazało sie że to Stacja demontażu pojazdów. Klima nie jest sprawdzona, więc do końca niewiadomo czy jest sprawna, ale jakieś ciśnienie jeszcze trzymała w starym aucie, więc tragedii nie ma... Narazie jeszcze zbieram różne info bo nie wiem np. gdzie podłączyć wężyk doprowadzający podciśnienie do silownika otwierającego obieg zamknięty powietrza... Z elektryki też narazie jestm zielony... :roll:
narazie nie ma żadnych głośników w aucie.. :mrgreen:
[ Dodano: 2007-04-29, 00:16 ]
W końcu udało mi się wymyć coupejke i postrzelać troche fotek na nowych kółkach...
Oto efekt :
Wole Beeeeeeeeeeeeezzz........ Jak bede montował jakieś Audio to sie będe tym martwił...Głośniki mam nadzije ze zamontujesz z powrotem na swoim miejscu, bo w tym momencie zubozyłes auto
narazie nie ma żadnych głośników w aucie.. :mrgreen:
Hehe wiem że wyglądda dziwnie, obecnie przebieg to ok 90 tys km. Bo była linka urwana od prędkościomierza. Raczej więcej nie będzie miała najechane bo pod względem technicznym auto było idealne już jak je kupiłem Do auta dostałem sporo takich szpargałów. (kartki z przeglądów itp)Co to za dziwnie mały przebieg na prędkościomierzu?
Jak tylko listwy boczne wrócą na swoje miejsce i pojawią sie nowe felgi...PS Kiedy dostane ładne foty na stronkę?
[ Dodano: 2007-04-29, 00:16 ]
W końcu udało mi się wymyć coupejke i postrzelać troche fotek na nowych kółkach...
Oto efekt :
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 13:02 przez K2, łącznie zmieniany 2 razy.