Sprzedane
a tulejki lemforder? też nie są takie drogie ale czy są dobre? lepsze od febi? slyszałem, że z febi ostatnio różnie. doradźcie coś, bo zrobiłem już tył. teraz pora na przód i musze niebawem kupić jakieś w miare dobre tulejki (a akceptowalnej cenie). te z tyłu, co zmieniłem, to jeszcze oryginalne znaczki Audi miały :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Na drugi dzień po wymianie części przedniego zawieszenia udałem się na stację obsługi w celu ustawienia zbieżności kół. Mechanikom zajęło to ponad 2 godziny ale wszystko się wreszcie powiodło, zawieszenie ucichło i jest na razie ok <ok>
Kolejną operacją mechaniczną będzie wymiana przegubów. I tu pojawia się moje pytanie i prośba o poradę...co kupić, co polecacie, a czego należy się wystrzegać :?:
Kolejną operacją mechaniczną będzie wymiana przegubów. I tu pojawia się moje pytanie i prośba o poradę...co kupić, co polecacie, a czego należy się wystrzegać :?:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Bastek, jak to co Lobro ew SpidanBastek pisze:I tu pojawia się moje pytanie i prośba o poradę...co kupić, co polecacie, a czego należy się wystrzegać :?:
a wystrzegaj się Chińczyka czyli formax hart maxgear statim i wszystkie temu podobne wynalazki z Chińczyka tylko Paskal jest coś wart ale za osłony kiepski w zestawie.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
nie jesteś, to wina zewnętrznych.Bastek pisze:MARCIN 80B4, chodzi mi tylko o przeguby zewnętrzne, bo one chyba są odpowiedzialne za "tyrkanie" przy jeździe na skręconych kołach... No chyba, że jestem w błędzie...
Tutaj masz jak sprawdzić wewnętrzne ( tak wrzucam dla rozszerzenia wiedzy )
viewtopic.php?t=5810&highlight=przegub+wewn%EAtrzny
Ja także polecam Spidana.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2008, 09:07 przez noorbi, łącznie zmieniany 2 razy.
Wczoraj dopadł mnie pech - a raczej niezdarny, nieumiejący cofać taksówkarz. Jechałem drogą osiedlową (20m od mojego domu) za taksówkarzem. Taksówka się zatrzymała więc i ja się też zatrzymałem, bo nie było możliwości ominięcia samochodu. Po czym taksiarz stwierdził, że sobie cofnie... no i cofnął prosto w mój samochód :evil: (złamał mi przedni zderzak, wgiął maskę, odrapał grill). Facet wysiada z samochodu i drze się na mnie: "czy nie widzisz, że cofam...". Jak to usłyszałem, to myślałem że wepchnę moją pięść w jego niewyparzony narząd głosowy. Po chwili jednak się opanowałem i zadzwoniłem na 997. Policja przyjechała po jakiś 20 minutach (mieli do przejechania jakieś 300 m :roll: ) Uznali jego winę, dostał 100 zł mandatu i chyba 5 pkt, a ja czekam na wypłatę ubezpieczenia (potrwa, to ok 1 miesiąca) :evil:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Szkoda auta, ale kasy pewnie tez za duzo nie dostaniesz ale powinno odbyć sie to szybciej mi w PZU wypłacili kase po 3 dniach, za błotnik i zderzak dostałem 2500zł tyle ze 1900za sam zderzak od eski w innym wypadku było by ciezko nawet za ta kase naprawic zniszczenia, bo od kad jesteśmy w UE to ubezpieczalnia nalicza koszty najtańszego zamiennika, i tak dla przykładu mój błotnik zaklasyfikowali do wymiany i na nowy przeznaczyli mi 70zł!! za co nie kupiłbym nawet najtanszego zamiennika bo chodza po 120,a nie mówie juz o ori czy uzywce bo to koszt około 500zł. Jak kolo z ubezpieczalni naliczy Ci koszta i wyjdzie mało to biez opcje naprawy na rachunek, daj wtedy do najdrozszego warsztatu to nie stracisz przynajmniej. Daj jakies foty zniszczeń :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 13:33 przez Solskier, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Solskier, troche to dziwne bo ubezpieczyciel nie patrzy co Ty miałeś nazakładane,tylko patrzy w dokumenty i w katalog,aha b4 tdi czyli zwykła w dowodzie nic nie napisane o dodatkowym pakiecie ,no to katalog i patrzy,rok ,kilometry = i dla przykładu 1200zł za wszystko,więc dziwi mnie że zapłącili za zderzak od ESki.Poprawcie mnie jak się mylę <ok>