Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3] Update Tłumik Ulter NOwy zawias i mała niespodzianka

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
konkas1987
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3] Update Tłumik Ulter NOwy zawias i mała niespodzianka

Post autor: konkas1987 » 13 wrz 2008, 21:04

Witam wszystkich Audimaniaków!Jestem na forum juz troche czasu ale jeszcze nie pokazałem Wam mojego auta. Na początek może trochę danych o autku.Audi pochodzi z 88 roku dokładnie z listopada wiec prawie 89.Silnik 1.8 PM 90 koni.Nadwozie w kolorze Tornadorot.W moim posiadaniu prawie od 3 lat.Obecnie przebieg ok 250 tyś.Kupiłem go w Polsce zaraz po sprowadzeniu z Niemiec.Niewiele za niego zapłaciłem dlatego tez kosztowało mnie to dużo czasu i pieniedzy aby wyglądało tak jak wygląda w chwili obecnej.Mysle ze najlepiej o ilości czasu spędzonego przy tym samochodzie wiedza moi najbliżsi.
Wyposażenie:
-seryjnie:centralny zamek,wspomaganie kierownicy,szyberdach,fotel z regulowana wysokoscia,
-dodatkowe:instalacja gazowa(względy ekonomiczne),sportowa kierownica Jacky,Sportowa gałka zmiany biegów wraz z mieszkiem rownież w/w firmy,Ksenony,Car audio:jednostka sterująca Jvc kd-g111. Głosniki na podszybiu hertz dcx 100, tweetery blaupunkt z seri velocity,głosniki w pólce JBL(model dopisze bo nie pamietam)90 W rms,skrzynia basowa w bagazniku rowniez Jbl CS 1200.Wzmacniacz jakiejsc dziwnej firmy(daje rade),okablowanie Hama.Autoalarm+ blokada szkrzyni biegów BearLock
Tuning:gleba - 40 mm dzieki spręzynom fk
felgi Fondmetal 7/15 z oponami Toyo Proxes T1R 195/50
Dymione kierunkowskazy(oczywiscie Depo) i odbłysniki reflektorów(pomalowałem je gdyz wczeniej ta srebrna farba była juz nieciekawa wiec i tak nic nie dawała),Pomalowane zaciski i bebny na czerwono,oczywiscie ringi na zegarach

Od momentu zakupu wiekszosc funduszy i czasu pochłoneło doprowadzenie auta do ideału.Wymienione kompletne zawieszenie tzn amorki(Kyba) plus elementy metalowo-gumowe(wszystkie z firmy Febi badz Lemforder).Hamulce przednie(tarcze Ate+klocki Pagid w wersji sportowej-czerwone)Oczywiscie olej z filtrami i rozrzad,płyn hamulcowy i chłodniczy.Układ wydechowy od katalizatora wymieniony na podzespoły Bosala.

Plany:zmiana radia na cos lepszego,gril bez znaczka,Bra,zmiana tylenj lotki gdyz ta jest straszna(chetnie kupie taka sama ale w lepszym stanie),swiatła czerwone zewnetrzne na tyl ala b4,wymiana tulei tylnej belki(juz zakupione tylko czekaja na wymiane)

Za pewne o wielu rzeczach zapomniałem ale bede jes stopaniowo uzupełniał:d Pozdrawiam Was wszystkich i czekam na Wasze opinie:D

Oto kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatnio zrobione fotki:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Przyszedł czas na zmiane paru podzespołów car audio.Autko doposoarzyłem w nowe radyjko Alpine 9882 Ri, wzmacniacz Blaupunkt Velocity Va 475, kondensator 1 F Dietza oraz głosniki Infinity Kappa.Wszystko gra o niebo lepiej od poprzedniego zestawu.Zastanawiam sie jeszcze tylko nad zmiana skrzyni na helix dark blue.CZas pokaze moze zagosci w moim bagazniku.Zdjecia zrobione na szybko telefonem wiec nie sa za dobrej jakosci.JAk bedzie czas beda inne zdjecia...
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Ostatnio zakupiona kierownica raid hp 30 cm i mieszek skórzany wraz z gałka zmiany biegów firmy JAcky.Kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Myślę ze teraz nie będziecie mieli zdanych zarzutów do tego zestawu;d
Nowy nabytek do audio- Infinity Kappa. Uzywka ale w dobrym stanie i gra wyśmienicie;d Teraz całe tylne nagłosnienie jest Infinity.
Obrazek
Obrazek
Oto stary głosnik.Chciałbym go sprzedac jest do niego inna zabudowa.Chetni proszeni o pisanie na prv.Obrazek
Obrazek
Obrazek
MAłe rezanie spojlera tylnej klapy.Z efektu koncowego nie jestem do konca zadowolony.Spojler ten jest gumowy i było troche komplikacji. Jak ktos posiada spojler firmy Foha chetnie odkupie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oto zdjecia kondensatora 1F Dietza:
Obrazek
Autko na zimówkach 195/65/15- pozostałość po B4 rodziców.Oponki są dwuletnie w stanie idealnym wiec szkoda mi je sprzedawac kosztem innego rozmiaru.Te w pełni wypełniaja
nadkole.
Obrazek
W sylwestra nie mozna było oczywiście zapomnieć o przywiązaniu do marki Audi;d
Obrazek
NIedawno zaczał stukać zewnętrrzyny przegub no i trzeba było to naprawic;d. Kupiłem zestw Firmy Metelli(guma+przegub)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowe panele pod tylne głosniki.Jeszcze musze je tylko pomalować.Wiosną czeka mnie jeszcze wytłumianie bagaznika.Najprawdopodobniej bedą to maty soudala.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 08:44 przez konkas1987, łącznie zmieniany 38 razy.

Awatar użytkownika
Doctor46
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Doctor46 » 13 wrz 2008, 21:53

Ładne kierunki ;-)

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 13 wrz 2008, 22:05

Z zewnątrz bardzo ładnie, tylko ta kierownica nie pasuje, przynajmniej jak dla mnie ;-)

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 14 wrz 2008, 01:22

Piękna :-) jak z salonu ;-) super felunek i nawet to malowanie do listewek mi sie podoba :-)
Pomalowałbym tylko spojler z tyłu albo zdjął go całkiem 8-)

konkas1987
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: konkas1987 » 14 wrz 2008, 01:55

[quote="Metal"]Piękna :-) jak z salonu ;-) super felunek i nawet to malowanie do listewek mi sie podoba :-)

To nie jest pomalowane.Takie wersje wychodzily.To jest tak jakby taka naklejka.Wiele osob mysli ze to jest pomalowane.W sumie dobre rozwiazanie bo sie tak nie rysuje.Na poczatku nie podobalo mi sie to ale teraz jest fajne.

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 14 wrz 2008, 02:15

Co by to nie było i tak mi sie podoba <ok>

Awatar użytkownika
Daniello85
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Daniello85 » 14 wrz 2008, 08:27

lakier w super stanie całokształt ładnie sie prezentuje no tylko tak jak mowisz zmienisz albo przynajmniej pomalujesz spoiler w kolor nadwozia i jeszcze dodam od siebie ze niepodoba mi sie kierownica reszta jak najbardziej na plus

marcinelk13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinelk13 » 14 wrz 2008, 09:18

piękna B3-ka :shock: <ok> wszystko jest zaje..... oprócz kierownicy, gałki i mieszka ;-) bardzo podoba mi się ten czarny "spód" :oops: bardzo ładnie komponuje się z czerwonym kolorem :->

Adrian_73

Post autor: Adrian_73 » 14 wrz 2008, 09:39

Bardzo ładna ale kierownica faktycznie nie pasuje tak ja i mieszek ale ogólnie mi sie podoba :mrgreen:

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 14 wrz 2008, 09:43

Piękna Niunia - super zadbana i piękna. Zmień tylko tą kierownicę na ori bo ta jest blee 8-)

konkas1987
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3]

Post autor: konkas1987 » 14 wrz 2008, 11:27

Nawiąże do kierownicy bo widze ze budzi wiele konktowersji.Przy zakupie zapewniano mnie ze jest ona skorzana i na poczatku była w takim samym kolorze jak mieszek.Niestety teraz jej kolor troche wyblakł.Załozyłem taka gdyz oryginalna była juz zniszczona.Podobnie było z miszkiem i gałka zmiany biegów.Ogladajaąc autko na zywo wyglada to na prawde całkiem fajnie.Jedyna opcja na jaka bym zmienił to albo kierownica jakas od Eski(tylko cena jest tutaj problemem)badz jeszcze na hp raid ale czarna.Jest jeszcze jedna kierownica fajna taka orginalna z audi ale z wersji sportowej.JAk narazie jednak to zestawienie mi sie podoba i pozostanie tak jak jest, chyba ze kiedys trafi sie jakas okazja kupic inna.

Kowal77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kowal77 » 14 wrz 2008, 11:37

Bardzo fajna czerwona ninia :)

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 14 wrz 2008, 11:58

Bardzo mi się podoba , zwłaszcza felgi fajnie wyglądają. Ja zmieniłbym jedynie tak jak większość kierownice (z raid hp dobry pomysł ;-) ) i może atrapę na tę bez znaczka.

Awatar użytkownika
Sebastian1988
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebastian1988 » 14 wrz 2008, 12:24

Samochód bardzo ładny, poleciłbym tylko zmienić kierownice na tą z S2, gałkę zmiany biegów na ori i skórę na czarną ;-) Ale tak to maszynka świetna :-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 14 wrz 2008, 12:52

Piękny egzemplarz konkas <spoko> a to co ma w środku, to przede wszystkim ma się Tobie podobać ;-)
konkas1987 pisze:swiatła czerwone zewnetrzne na tyl
Bardzo dobry pomysł, zwłaszcza, że z przodu już wywaliłeś ten pomarańcz.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl