[80 B3] Koniec projektu. Nadszedł czas na zmianę pojazdu :)
Dlugo mnie tu nie bylo bo czasu malo ale powiem wam ze zaszlo troche milych i pozytywnych zmian a co za tym idzie i troszke $ na Czarnulke zostalo wydane ale to sie napewno zwroci niezawodna jazda
Juz niedlugo bedzie ja mozna poznac po LOGO klubowym gdyz Wlepy zamowione i czekam na przesylke
Do audi wreszcie zakupilem Felgi aluminiowe
(Przepraszam za jakosc zdjec - byly robione na szybko telefonem, autko brudne bo w Tarnowie nieciekawa aura, dopiero dzis wyszlo slonce ale rano bylo -1 ;/ Dodatkowo jestem chory (grypa) i nie moge narazie umyc niuni ;( )
Tak wiec po dlugich poszukiwaniach, i zaangazowaniu wielu osob (Szczegolne podziekowania dla Uzytkownika AUDI_A6 od ktorego to chcialem zakupic felgi, niestety z racji sporej odleglosci i problemow z oponami ktore posiadalem, oraz pozniejszej nieoczekiwanej pomocy znajomego mechanika udalo mi sie okazjonalnie zakupic NOWE Felgi wraz z oponami w moim miescie dlatego nie zakupilem felg u Kolegi AUDI_A6 nie mniej dziekuje mu za pomoc.
Mialem do wyboru 2 rodzaje felg, oba w rozmiarze 6,5" x 15"
Pierwszy z nich:
zostal zamontowany na samochod bo podobal sie bardziej, neistety felgi te mialy zbyt maly wskaznik ET - 25 i wygladalo to moze fajnie bo lekko wystawaly ale nie dalo sie na nich jezdzic (2 osoby i na zakrecie tarlo o nadkole i zderzak z tylu )
Po 3 dniach uciazliwej jazdy z "tarciem", naradach i konsultacjach w serwisie oponiarskim OMT w Tarnowie (serdeczne pozdrowienia dla zalogi )zapadla jedyna mozliwa i sluszna decyzja o zmianie felg na wzor numer 2:
Po montazu okazalo sie ze jest lepiej niz myslalem, nawet lepiej na tych felgach niz poprzednich, autko wyglada fajnie, co wazne felgi mieszcza sie bez problemow (ET 35) i jazda nich nawet z obciazeniem wiekszym niz dopuszczalne (6 doroslych osob ;P ) nie sprawia problemow i wszystko jest OK, koleczka bardzo mi sie podobaja, Audiczka wyglada drapiezniej wiec zapadla decyzja o pozostawieniu ich na stale
Wyglada to mniej wiecej tak:
Autko brudne ale jak tylko sie wykuruje to obiecuje porzadnie wykapac niunie i zapodac nowe foty
Dodam ze doszly tez nowki Zimowki, brakujace kolpaki, Nowe Radio i Nowe Glosniki, uchwyt na telefon i inne drobiazgi. Wszystko to postaram sie pokazac gdy tylko troche dojde do siebie i pozwoli na to pogoda Pozdrawiam i czekam na komentarze, nawet te negatywne.
W Mościcach pod stadionem Czarna Niunia stoi co niedziele gdy tylko sa jakies zawody zuzlowe i w tygodniu tez gdy tylko czas pozwala, czasami na pilce noznej rowniez mozna spotkac ja na parkingu , Gosci tez w Rzeszowie na Hetmanskiej tylko ze tam trzeba uwazac zeby nie oberwac kamieniem za rejetracjeKuba89 pisze:Będę się rozglądał w Tarnowie za czarną B3, na pewno pod stadionem w mościach się spotkamy nie raz zks
Juz niedlugo bedzie ja mozna poznac po LOGO klubowym gdyz Wlepy zamowione i czekam na przesylke
Za komplet szyb i lusterek (praktycznie z calymi drzwiami bo sie koledze nie chcialo demontowac ) procz tapicerki ktora tez dawal ale kolorystycznie nie pasowala do mojego auta dalem 450zl czyli mysle ze bardzo nie duzo zwlaszcza ze byly wszystkie przelaczniki, przekazniki, modul comfort (notabene nie do konca podlaczony do dzis ) wiazki i panel sterowania kierowcy plus pare innych gratow potrzebnych i innych rzeczywujo1 pisze:ile dałeś za el. szyby i podgrzewane lusterka
Do audi wreszcie zakupilem Felgi aluminiowe
(Przepraszam za jakosc zdjec - byly robione na szybko telefonem, autko brudne bo w Tarnowie nieciekawa aura, dopiero dzis wyszlo slonce ale rano bylo -1 ;/ Dodatkowo jestem chory (grypa) i nie moge narazie umyc niuni ;( )
Tak wiec po dlugich poszukiwaniach, i zaangazowaniu wielu osob (Szczegolne podziekowania dla Uzytkownika AUDI_A6 od ktorego to chcialem zakupic felgi, niestety z racji sporej odleglosci i problemow z oponami ktore posiadalem, oraz pozniejszej nieoczekiwanej pomocy znajomego mechanika udalo mi sie okazjonalnie zakupic NOWE Felgi wraz z oponami w moim miescie dlatego nie zakupilem felg u Kolegi AUDI_A6 nie mniej dziekuje mu za pomoc.
Mialem do wyboru 2 rodzaje felg, oba w rozmiarze 6,5" x 15"
Pierwszy z nich:
zostal zamontowany na samochod bo podobal sie bardziej, neistety felgi te mialy zbyt maly wskaznik ET - 25 i wygladalo to moze fajnie bo lekko wystawaly ale nie dalo sie na nich jezdzic (2 osoby i na zakrecie tarlo o nadkole i zderzak z tylu )
Po 3 dniach uciazliwej jazdy z "tarciem", naradach i konsultacjach w serwisie oponiarskim OMT w Tarnowie (serdeczne pozdrowienia dla zalogi )zapadla jedyna mozliwa i sluszna decyzja o zmianie felg na wzor numer 2:
Po montazu okazalo sie ze jest lepiej niz myslalem, nawet lepiej na tych felgach niz poprzednich, autko wyglada fajnie, co wazne felgi mieszcza sie bez problemow (ET 35) i jazda nich nawet z obciazeniem wiekszym niz dopuszczalne (6 doroslych osob ;P ) nie sprawia problemow i wszystko jest OK, koleczka bardzo mi sie podobaja, Audiczka wyglada drapiezniej wiec zapadla decyzja o pozostawieniu ich na stale
Wyglada to mniej wiecej tak:
Autko brudne ale jak tylko sie wykuruje to obiecuje porzadnie wykapac niunie i zapodac nowe foty
Dodam ze doszly tez nowki Zimowki, brakujace kolpaki, Nowe Radio i Nowe Glosniki, uchwyt na telefon i inne drobiazgi. Wszystko to postaram sie pokazac gdy tylko troche dojde do siebie i pozwoli na to pogoda Pozdrawiam i czekam na komentarze, nawet te negatywne.
Kierunki maja taki dziwny kolor bo to "NOWE" prosto ze sklepu zamienniki ;/ Nie moglem kupic nigdzie 2 takich samych lamp od B4 kombi a wszedzie w sklepach te badziewie sprzedaja Mialy byc czerwone a okazaly sie ... rozowe Caly czas szukam Ori Hella z Avanta ale cholernie ciezko dostac w dobrym stanie bo albo maja po jednej lampie albo popekane sa i nie wiem czy tych nie pomaluje albo folia nie okleje czerwona bo w sumie juz ... gorzej byc nie moze
- przemko1982
- Audi 80 Klub
Kolego poprawilbym je od razu tylko znajdz mi orginalne od avanta - na allegro pelno "fachowcow" ktorzy chca wcisnac wlasnie to co mam ja jako Original ;/przemko1982 pisze:Feluneg ładny no ale te tylne kierunki to musisz porawić natychmiast :evil:
Sam szukam i byc moze juz niedlugo zagoszcza bo to jest porazka ale do starych pomaranczy tez nie wroce bo prawa mam rozbita a zreszta pomarancza mi teraz nie pasuje ;P
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
o jakie podziękowania, choć przyznam, że niewiele pomogłempeter_k pisze:Tak wiec po dlugich poszukiwaniach, i zaangazowaniu wielu osob (Szczegolne podziekowania dla Uzytkownika AUDI_A6 od ktorego to chcialem zakupic felgi, niestety z racji sporej odleglosci i problemow z oponami ktore posiadalem, oraz pozniejszej nieoczekiwanej pomocy znajomego mechanika udalo mi sie okazjonalnie zakupic NOWE Felgi wraz z oponami w moim miescie dlatego nie zakupilem felg u Kolegi AUDI_A6 nie mniej dziekuje mu za pomoc.
Fajnie, że w końcu kupiłeś jakieś ładne alu. Odrazu lepiej się auto prezentuje.
Pozdrowiska.
Hmm no wiesz felgi zostaly zalozone bo wybralem je sugerujac sie wygladem i zostaly na probe a jako ze to znajomy serwis to potem nie bylo problemu z wymiananoorbi pisze:peter_k, dziwi mnie że w sklepie nie odradzili Ci tych pierwszych felg, przy takim ET było oczywiste że będą ocierać....
Ten drugi wzór nawet ładniejszy <ok> Jaka to firma ?
Felgi maja dekielki Racing Line i na pewno sa produkcji wloskiej. Dokladna nazwe producenta postaram sie zalatwic
Co do wzoru to faktycznie po montazu nawet jakby lepiej wygladaja
Nowe fotki juz w drodze, narazie dodam tylko foto z felgami i klubowa wlepa
A dodam ze na autku nareszczie juz zamontowana jest blenda od Audi 90. a nastepnie do zrealizowania sa ramki na zegary od Dido oraz zakup i montaz grilla bez znaczka
Poszukiwania ori kierukow od Avanta trwaja, a w razie co te "rozowe" zostana przy-czerwonione" :mrgreen:
Foto z dnia 20.10.2008:
Alufelgi, Wlepa juz naklejona, nowe car-audio, roleta, alu rygielki, uchwyt na telefon itp tuz po myciu (niestety jako ze to czrny kolor to mozna dostrzec pare plam ale tak umyla auto myjnia :cry: ) :mrgreen:
Gratis foto jeszcze jednej niuni ktora zostala dolaczona do rodziny www.Audi80.pl <ok>
Jest to B4 mojego wujka sprowadzona wraz z moja B3, ta z pierwszych zdjec mojego OOOO, ktora rowniez dumnie wozi sie z wlepa na klapie :mrgreen: (do "zaWlepowania" mam jeszcze 2 fury ale one narazie nie sa obecne w Tarnowie wiec wlepy czekaja)
Pozdrawiam Peter_K