Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 B3 1.8] Nowe zdjęcia mojej Audiczki :)

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 16 cze 2008, 13:25

Widze, że kolor taki sam jak u mnie:) ja do swojej założyłem już białe kierunki do przodu. A co do feli to jeśli chcesz 16' to takie autko tylko do lansu bo na normalna jazde to słabe będzie. Pozdrawiam.

Też brakuje Ci listwy na tylnych drzwiach, podobnie jak u mnie tylko z drugiej strony.

ps. mam jak możesz podeślij mi zdjęcie tyłu bo chce zobaczyć jak blenda wygląda na takim kolorze.

Awatar użytkownika
benjamin90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: benjamin90 » 17 cze 2008, 22:41

Witam, dziś ładna pogoda to zaprezentuje nowe kołpaki hehehe Jak widać na fotce przednie migacze wyszły jeszcze bardziej pomarańczowe niż są :P Niestety pieniążki na migacze pochłaniają przewody hamulcowe gdyż podczas wczorajszej jazdy po mieście pękł mi jeden :/ Hamulce przestały działać i trochę lipa...teraz następne będą białe kierunki i jakiś tłumik bo ta rurka co wystaje to trochę wstyd :P

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 17 cze 2008, 23:09

Więc tak :

Malnij doły zderzaków w kolor nadwozia (efekt rewelka przy Twoim kolorze)
Brakująca listwa musi być
Fele hm , może 15 cali , 205/55/R15 takie opony powinny nie obcierać tak piszą na forum
I przenigdy nie dawaj maski z B4 , maska B3 jest ładniejsza od B4 , jak bym miał B4 to od razu bym jej zapodał machę z B3 - już takie było na forum i ładnie wyglądało

[ Dodano: 2008-06-17, 23:12 ]
Kierunki daj dymione a nie białe, będą Ci pasowały do Twojego loloru , są na Allegro i nazywają się Depo-mam takie i są ok.
Apropos kołpaków to te mi się nie widzą , poprzednie były lepsze ale najładniej B3 jak nie ma alusów to wygląda z standardowymi ori kołpakami

Pozdro i powodzenia , Kolorek auta - rewelka

Awatar użytkownika
benjamin90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: benjamin90 » 17 cze 2008, 23:20

No napewno dół zderzaków pójdzie pod kolor :) Apropo felg to nie wiem właśnie czy 15" czy 16" bo jak na nasze drogi to za duże nie mogą być :( Listwa już zakupiona :D Pomysł z przeróbką na B4 już mi wybiliście z głowy :P

Ej a czy jeżeli kupię dymione kierunki to można jakoś klosz lampy świateł pomalować żeby pasował do migaczy? :mrgreen:

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 18 cze 2008, 05:37

benjamin90 pisze:czy jeżeli kupię dymione kierunki to można jakoś klosz lampy świateł pomalować żeby pasował do migaczy

Hm no nie wiem jaka farba chwyci na szkło to raz
Dwa to policmajstry które napewno się doczepią do takich świateł
Trzy to kto wie czy nie będziesz oślepiał jadących z przeciwka bo warstwa farby być może będzie rozpraszać strumień światła wychodzący z reflektora
No i cztery to możesz trochę słabiej mieć oświetloną drogę

Hmm no tak osobiście to bym proponował kupić nowe reflektory - mi mechanik po czołówce gdzieś dorwał oryginalne po niecało 300 zł za sztukę i powiem że auto się prezentuje rewelacyjnie bo wiadomo jak wyglały stare 16 letnie reflektory ( nie były takie "białe" jak nówki choć je całe rozebrałem i umyłem od środka ) a i świeciły też nie zbyt rewelacyjnie. Dopiero jak mi założyli nówki to oświetlenie drogi jest super a linia światło-cień jest jak nożem odcięta :-> :-> :->
Można pomalać na ciemny kolorek plastikowe ramki wewnątrz reflektora i wygląda to tak :

Obrazek

Awatar użytkownika
benjamin90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: benjamin90 » 18 cze 2008, 09:08

Oooo dokładnie o to mi chodzi :D Jak to zrobić? Wydaje mi się że będzie się dobrze prezentowało z dymionymi kierunkami? :) Bo całego szkła nie będę malował bo miśki się szybko doczepią :P

[ Dodano: 2008-07-03, 15:58 ]
Kolejną rzeczą są ciemne kierunki i ciemne lampy z tyłu, póki co pomalowane z braku funduszy ale jak coś uzbieram to wymienię przednie na dymione DEPO i tylne chciałbym czarne ale nie mogę znaleźć nigdzie na allegro...:( Może mi ktoś podpowie jak rozebrać te klosze z przodu żeby pomalować te ramki? Póki co zbieram na felgi bo to myślę poprawi dużo wygląd auta :) Tylko niech mi ktoś podpowie jaki rozmiar opon? Bo felgi chce 16" i myślałem nad oponami 205/55/16 tylko nie wiem czy nie będą obcierać? Mam parę nowych pomysłów ale to wszystko w swoim czasie :)

A tu pare fotek po zrobieniu i podczas mycia:

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 21 wrz 2008, 14:59

ja też chce tak :mrgreen: mogę przyjechać :-D :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P :-P

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 21 wrz 2008, 16:15