B4 2.6 faza wstępna :D
B4 2.6 faza wstępna :D
Przedstawiam wszystkim następne Audi 80 w moim posiadaniu. Następne bo poprzednie zostało rozbite. Zakupiłem je już jakiś czas temu. Nie pokazywałem bo nie wiedziałem w 100%, czy pozostanie przy mnie, bo musiałem włożyć sporo roboty, żeby doprowadzić to do stanu użyteczności. Tak więc jest to rocznik 1993(końcówka), silniczek to 2.6 i sekwencyjna instalacja gazowa STAG. Przebieg(raczej prawdziwy) 209 kkm. Kolorek to śliwka metalik po mojemu, a wg. fabryki Ametyst Grau lub inaczej Ametyst Pearl Effect.
Na wyposażeniu jest:
-poduszka powietrzna której de facto nie ma, a to za sprawą zmienionej kierownicy na drewnianą Nardi Torino,
-drewniana gałka zamiany biegów,
-ABS,
-el. szyby,
-el. lusterka,
-el. szyberdach,
-el. regulacja reflektorów,
-beżowy welur,
-centralny zamek(na razie, jeszcze na kluczyk),
-dwa komplety alufelg - 7,5 calowe 16-tki ATS na lato i ori 10-cio ramienne 15-tki na zimę.
Zrobione:
Na razie tylko uszczelniony silnik(było mnóstwo wycieków), i kosmetyka typu spolerowane na lustro końcówki wydechu, oświetlenie zegarów na czerwono, zamiast "marchewkowego pola" itp.
Perspektywy:
-wymiana kompletu tarcz hamulcowych na Mikoda wiercone i nacinane,
-wymiana klocków na Ferodo - obie osie,
-montaż klimatronika - już zaklepany, leży i czeka na przyszły rok, razem z deską rozdzielczą po liftingu,
-montaż spryskiwaczy reflektorów z wer. RS - również leżą w garażu i czekają na zimę bo wówczas audi stanie w garażu na cały okres zimowy i będzie czas aby się zająć,
-zamówienie sprężyn -20mm,
-wymiana felg letnich na bardziej odsadzone
-polerka całego nadwozia bo klar lak jest zmatowiony dzięki myjniom automatycznym
To chyba tyle...
Zdjęcia zapodam wieczorkiem, bo chwilowo nie mam czasu.
Pozdrawiam wszystkich Audifilów i czekam na opinie.
Obiecane fotki:
To na razie tyle. Przepraszam, że takiego brudasa prezentuję ale nie mam nawet czasu jej umyć.
Na wyposażeniu jest:
-poduszka powietrzna której de facto nie ma, a to za sprawą zmienionej kierownicy na drewnianą Nardi Torino,
-drewniana gałka zamiany biegów,
-ABS,
-el. szyby,
-el. lusterka,
-el. szyberdach,
-el. regulacja reflektorów,
-beżowy welur,
-centralny zamek(na razie, jeszcze na kluczyk),
-dwa komplety alufelg - 7,5 calowe 16-tki ATS na lato i ori 10-cio ramienne 15-tki na zimę.
Zrobione:
Na razie tylko uszczelniony silnik(było mnóstwo wycieków), i kosmetyka typu spolerowane na lustro końcówki wydechu, oświetlenie zegarów na czerwono, zamiast "marchewkowego pola" itp.
Perspektywy:
-wymiana kompletu tarcz hamulcowych na Mikoda wiercone i nacinane,
-wymiana klocków na Ferodo - obie osie,
-montaż klimatronika - już zaklepany, leży i czeka na przyszły rok, razem z deską rozdzielczą po liftingu,
-montaż spryskiwaczy reflektorów z wer. RS - również leżą w garażu i czekają na zimę bo wówczas audi stanie w garażu na cały okres zimowy i będzie czas aby się zająć,
-zamówienie sprężyn -20mm,
-wymiana felg letnich na bardziej odsadzone
-polerka całego nadwozia bo klar lak jest zmatowiony dzięki myjniom automatycznym
To chyba tyle...
Zdjęcia zapodam wieczorkiem, bo chwilowo nie mam czasu.
Pozdrawiam wszystkich Audifilów i czekam na opinie.
Obiecane fotki:
To na razie tyle. Przepraszam, że takiego brudasa prezentuję ale nie mam nawet czasu jej umyć.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 02:25 przez Pawog2, łącznie zmieniany 3 razy.
Mnie się podoba, sam pamiętam że popierałem jej zakup jak pytałeś o nią w innym dziale <ok> Mam nadzieję, że nie żałujesz zakupu. Z tego co pamiętam kosztowała nawet rozsądne pieniądze.
Co do zmiany z czerwonej NG na tą, to moim zdaniem wyszła na dobre, bo wygląd dużo lepszy (moim zdaniem) no i V-ka pod maską.
Jak dla mnie ta kiera jest trochę jak ster titanica
Widzę że ciekawe mody w planach.
Powodzenia <ok>
[ Dodano: 2008-11-18, 21:23 ]
Z drugiej strony może przypominać trochę B3 z dymionymi kierunkami ale ogólnie takie mody do ciemnego koloru pasują właśnie najlepiej.
Co do wad tego rozw. to było kiedyś na forum, że światła nie są tak wydajne po pomalowaniu.
Co do zmiany z czerwonej NG na tą, to moim zdaniem wyszła na dobre, bo wygląd dużo lepszy (moim zdaniem) no i V-ka pod maską.
Jak dla mnie ta kiera jest trochę jak ster titanica
Widzę że ciekawe mody w planach.
Powodzenia <ok>
[ Dodano: 2008-11-18, 21:23 ]
Pewnie całkiem fajnie ale wtedy pozycyjne też musisz prysnąć dla lepszego wyglądu.Pawog2 pisze:a jak by taki ciemny kolor się komponował z pomalowanymi ramkami świateł bo mam dylemat, czy robić czy nie robić
Z drugiej strony może przypominać trochę B3 z dymionymi kierunkami ale ogólnie takie mody do ciemnego koloru pasują właśnie najlepiej.
Co do wad tego rozw. to było kiedyś na forum, że światła nie są tak wydajne po pomalowaniu.