Dział 80 miesiąca.
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Uprzedzałem już kiedyś, że to droga zabawa. Z tej prostej przyczyny, że najdrożej kosztuje tzw. przygotowalnia czyli naświetlanie i trawienie blach do druku offsetowego, który ma najwyższą jakość ale jest najdroższy. Każda strona to 4 blachy. Wydruk tak małej ilości kalendarzy jest po prostu nieopłacalny. Np. różnica w cenie pomiędzy 100, a 200 szt zamknęłaby się prawdopodobnie w 500 złotych o ile nie mniej. Ostatnia oferta to najprawdopodobniej wydruk cyfrowy o sporo gorszej jakości. Jednak nie uwzględniono w niej pracy grafika komputerowego, który zająłby się odpowiednim przygotowaniem plików. Może nie jest to aż tak skomplikowane ale wymaga jednak pewnej wiedzy i czasu. Jak ktoś chce sobie sam robić przygotowanie to może się okazać, że po wydruku wyszła totalna kicha (np. kolory są blade, napisy nieczytelne itp.).
Myślę, że najprościej i w miarę opłacalne (coby się nie obudzić z ręką w szambie i nie utopić niepotrzebnie kasy) byłoby zrobienie kalendarza jednostronnicowego (plakatowego) w formacie B2 lub zbliżonym. Koszty będą o wiele, wiele niższe.
Myślę, że najprościej i w miarę opłacalne (coby się nie obudzić z ręką w szambie i nie utopić niepotrzebnie kasy) byłoby zrobienie kalendarza jednostronnicowego (plakatowego) w formacie B2 lub zbliżonym. Koszty będą o wiele, wiele niższe.
I jak na razie zanosi sie na to, że nie będzie.Doc pisze:Dobra, jak nie będzie, to nie będzie.
Nawet nasz admin nie podesłał, a prosiłem go 3 dni temu. Tak Jmm o Ciebie chodzi.
Jak nie otrzymam fotek w przeciągu 2 tygodni zlewam cały temat 80tka miesiąca.
Już mam dosyć pałowania sie z userami, o jakie fotki chodzi, co za kalendarz itd...
Załatwiałem kiedyś sprawę kalendarzy do naszej firmy ale fakt że w większych ilościach.
Mamy teraz dobrego grafika w firmie który by to dobrze opracował i pewnie nie wziąłby jakichś chorych pieniędzy. Musi to jednak robić pod daną drukarnię - mamy kilka zaprzyjaźnionych w Krakowie.
Jeżeli chodzi o jakoś zdjęć to 1000x700 to żaden wymiar, bo jak jedno zdjęcie będzie miało 72dpi, a drugie 300dpi to będzie to znacząca różnica w wymiarze na kalendarzu. Wiec że Quattro Team Kraków kiedyś robili kalendarze przez jakąś firmę z Allegro i wychodziło coś około 40 zł/szt (cena z wydruk i przygotowanie projektu).
Tak szczerze to taki kalendarz najlepiej zrobić w drugim kwartale roku na następny rok - wychodzi najtaniej.
Mamy teraz dobrego grafika w firmie który by to dobrze opracował i pewnie nie wziąłby jakichś chorych pieniędzy. Musi to jednak robić pod daną drukarnię - mamy kilka zaprzyjaźnionych w Krakowie.
Jeżeli chodzi o jakoś zdjęć to 1000x700 to żaden wymiar, bo jak jedno zdjęcie będzie miało 72dpi, a drugie 300dpi to będzie to znacząca różnica w wymiarze na kalendarzu. Wiec że Quattro Team Kraków kiedyś robili kalendarze przez jakąś firmę z Allegro i wychodziło coś około 40 zł/szt (cena z wydruk i przygotowanie projektu).
Tak szczerze to taki kalendarz najlepiej zrobić w drugim kwartale roku na następny rok - wychodzi najtaniej.
Koleś ma sporo projektów i do każdego tematu podchodzi emocjonalnie. Koleś jest pod Krakowskim ASP i jest naprawdę dobry. Nawet czcionek nie używa standardowych tylko używa zrobionych przez siebie
Jak będę jutro w firmie to mogę podesłać kilka jego prac. Koleś robi prace dopracowane, z reguły wyglądają na proste ale dopracowane są w każdym szczególe. Wygrał wiele konkursów graficznych, więc nie jest to pierwszy lepszy ziomek. A w takiej cenie to robi bo też przezemnie, normalnie wziąłby większe pieniądze bo sam wiem ile z tym jest roboty.