Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co robimy z użytkownikiem PABLO?

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Co robimy z użytkownikiem PABLO?

Post autor: FranoF1 » 16 gru 2008, 19:01

Witam,

Sprawa może nie taka pilna, ale wg mnie bardzo ważna:

Chodzi o Sympatyka Pablo, który od dłuższego czasu nie bywam u nas na forum, bynajmniej nie w sympatykach.

Może po prostu wystarczy mu odebrać miano Sympatyka?

Pozdr.

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 16 gru 2008, 19:17

Moim zdaniem nazwa "Sympatycy" niezbyt pasuje do tego działu. No chyba, że mianem sympatyka nazwiemy każdego kto dużo sie udziela. Obserwując poruszane tu tematy bardziej do niego pasuje określenie "Moderacja".
Być może rozczarowanie poruszaną tematyką zniechęciło kolegę do udzielania się. Tak naprawdę w sympatykach pojawia się "grupa trzymająca władzę" i raczej żadne fachowe/specjalistyczne tematy nie są tu zawarte, więc jeżeli Pablo na nic nie miał wpływu i nic ciekawego tu nigdy nie znalazł to i rzadko tu zaglądał.
Sorry za cierpkie słowa, ale taka jest prawda. Gadamy najczęściej tylko o tym jak "walczymy" z niepokornymi klubowiczami.
A może po prostu Pablo sprzedał auto i kupiuł inną markę.
Trzeba wysłać pytanko poprzez PW i niech chłopak sie określi. Wyrzucać na siłę byłoby nieelegancko.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 16 gru 2008, 19:19

Moja wypowiedz będzie dziwna.... ale nawet nie wiedziałem że ktoś taki jest z nami :-P

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 16 gru 2008, 21:53

sprzedał competition i wozi sie beemką? <ok>

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 16 gru 2008, 22:28

Hm... Czasem przez dłuższy czas nie udzielam się na forum, Audi 80 sprzedałem wiosną i bujam się Golfem.... Mam tylko nadzieję że nie spełniam kryteriów do wywalenia..... <ok>

Tak na poważnie - pytanie postawione przez FranoF1 można trochę uogólnić - czy bycie sympatykiem jest usuwalne, czy nie. Bo modem/adminem można być i przestać być. Ale forumowiczem już jest się do zbanowania. A jak z sympatykami?

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 16 gru 2008, 22:55

To że w "sympatykach" poruszane są sprawy osobowe, czy też dyskusje nad porządkiem na forum to chyba dobra rzecz, właśnie do tego typu informacji nie powinni mieć wszyscy dostępu. Przedstawiane są pomysły na usprawnienia, każda zmiana jest dyskutowana w naszym gronie, są różne zdania zwykle na dany temat, to służy rozwojowi. Ludzie awansują na moderatorów, jest git.

Mnie się wydaje że to będzie taka specyfika tego działu. No bo przecież nie chcemy tu chyba dyskutować o kwestach technicznych naszych autek? Po to wydaje mi się jest reszta forum, działy techniczne żeby tam dyskutować i tym samym przyczyniać się do rozszerzania naszej bazy wiedzy jaką jest to forum. Inni chyba też chcą z tej wiedzy technicznej korzystać.

Co innego poznawanie siebie nawzajem, mamy jeden temat do przedstawienia się i to w zasadzie tyle, w sumie cóż tu dużo pisać, każdy się tam w miarę przedstawił i pokazał, nie ma za bardzo nad czym dyskutować. Spotkania? Chyba tylko w ramach lokalnych spotów i tego typu imprez. Co innego jeśli ktoś potrzebowałby pomocy, wtedy chyba sam o tym napisze, wtedy będzie się trzeba postarać i takiemu komuś pomóc, ale miejmy nadzieję że nie będzie takiej potrzeby.

A jak to jest z byciem sympatykiem? No trudno powiedzieć. Wydaje mi się że nie powinno być usuwalne, albo usuwalne za zgodą danego członka. Czyli w przypadku PABLO powinniśmy się go zapytać czy ma zamiar udzielać się na forum. Ja już bardzo dawno nie widziałem ani jednego jego posta. Może po prostu zrezygnował i nawet tu nie zagląda.

Bycie sympatykiem samo w sobie ma pozytywną wartość. Człowiek czuje się doceniony, nie ważne czy w tym zamkniętym dziale będziemy pisać o robieniu z audi rakiety, dupie maryni czy o obaleniu rządu i prezydenta, czy też przedyskutujemy czy komuś pasuje nowa fryzura. To nie jest ważne, ważne że są ludzie z poczuciem humoru i kulturą że można spokojnie pogadać. To wydaje mi się jest ql.

Sorki za przydługawe dywagacje z mojej strony :-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 17 gru 2008, 11:01

Skuciok pisze:To że w "sympatykach" poruszane są sprawy osobowe, czy też dyskusje nad porządkiem na forum to chyba dobra rzecz, właśnie do tego typu informacji nie powinni mieć wszyscy dostępu.
Popieram.

A co do PABLO uważam że na początku trzeba by się było z nim w jakiś sposób skontaktować. Każdy z nas ma jakieś przerwy w użytkowaniu forum, dlatego z tego powodu nie powinno się tracić przywileju bycia sympatykiem. Ale z drugiej strony nie są potrzebni nam tu użytkownicy "widma". Bądź co bądź jest to dział dla aktywnych userów, jeśli ktoś nie zamierza już działać na forum raczej być tu nie powinien.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 17 gru 2008, 11:37

Bywam na kilku forach IT w których jest bardzo podobny dział. Tam sprawę "sympatyków" rozwiązuje się tak, że pisze się temat lista obecności i czeka np 3, 4 miesiące na odezwanie się sympatyków. Ci którzy nie odezwą się, zostają wypisani z grupy.

Nie twierdzę, że u nas musi być coś takiego, ale jedno jest pewne... nie ma dożywotniego dostępy do sympatyków.

Wystarczy, abyśmy dowiedzieli się, że ktoś wynosi stąd informację, byłoby to zasadną podstawą do tego, aby zabrać dostęp. Podobnie sprawa ma się z userami którzy porzucili to forum.

Co do PABLO należałoby najnormalniej w świecie wysłać mu PW i zobaczyć czy zechce odpisać i co na to powie.

Odnośnie tego co pisał Czarek...
Nie musimy rozmawiać tylko na tematy związane z zarządzaniem klubem, ale aby pojawiły się inne tematy, dział ten musiałby być większy. Wówczas tematy stricte redakcyjne, czyt. porządkowe przeniesione byłyby do zamkniętego, niewidocznego działu tylko dla modów.

No i właśnie ... tu zaczynają się schody. Ja nie bywam na tyle często, aby obserwować kto nadaje się do sympatyków, ale czy nikt z Was nie widzi kandydatów ? A może ich nie ma ?

Pozdrowienia.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 17 gru 2008, 19:47

OK. zaraz wyśle sie jemu PW.

To, że każdy z nas ma jakąś przerwę w życiu itd, to wiadomo, ale wydaje mi się że należy się poinformować o tym Sympatyków, by nie było później takich tematów jak ten.

pozdr.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 17 gru 2008, 20:34

FranoF1 pisze:wydaje mi się że należy się poinformować o tym Sympatyków, by nie było później takich tematów jak ten.
Tu akurat masz całkowitą rację.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 18 gru 2008, 08:39

Fakt Pabla już dawno nie było na forum :roll:

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 18 gru 2008, 11:30

Trzeba do niego napisac co sie dzieje.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 18 gru 2008, 18:22

WOJTEK26 pisze:Trzeba do niego napisac co sie dzieje.
Nie odpisuje :-|

Po kija nam nieaktywni Sympatycy :roll:

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 18 gru 2008, 19:09

FranoF1 pisze:
WOJTEK26 pisze:Trzeba do niego napisac co sie dzieje.
Nie odpisuje :-|

Po kija nam nieaktywni Sympatycy :roll:
No i tutaj popieram Franka. Bynajmniej tymczasowo pozbawić go uprawnień do tego działu do momentu wyjaśnienia.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Kontakt:

Post autor: Doc » 19 gru 2008, 00:15

Poczekajmy jeszcze troszkę, może się określi.
Przypomnijcie mi jeśli nie da znaku życia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”