Audi B4 Avant By Solskier.
Generalnie jak nie masz autcasco na swój pojazd to wyplacenie odszkodowania z OC sprawcy to kicha jest, towarzystwa zawsze idą po najmniejszej lini oporu (oczywiście w przypadku OC) co prawda jest tak jak piotrek mówi jak cie ktoś strzeli w dupe w ten piękny compi-bumper to jak niebędzie zamiennika ani urzywki to będą musieli zagwarantować nowy, ale jak będziesz miał szkodę całkowitą to oddadzą Ci srędnie cenie wg. euro taxu (kompi wg, eurotaxu/infoexperta jest warta... 7000pln prawde mówie bo pracuje w ubezpieczeniach), średnią cenę - ten złom który zostanie czyli średnio za kompi dostaniesz 5000pln xDDDDD
naj leprzym sposobem na zabezpieczenie naszych autek to auto-casco (jeżeli ktoś ma mocno pomodzone to bardzo ważna jest wartość określona wg niezależnego rzeczoznawcy).....
naj leprzym sposobem na zabezpieczenie naszych autek to auto-casco (jeżeli ktoś ma mocno pomodzone to bardzo ważna jest wartość określona wg niezależnego rzeczoznawcy).....
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 11:38 przez B4ME, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Zupełnie nie ma takiej potrzeby.DYZIO pisze:Ale to nie trzeba wcześniej poinformować ubezpieczyciela że się posiada np. taki zderzak w swojej niuni :?: Jak to z tym jest :?:
Tak w tym wypadku trzeba rzeczoznawcy napomnieć iż nie jest to standardowa czesc Audi 80 i on musi dojść do tego co to jest i ile jest warte po katalogach firmowych, reasumując nie ma najmniejszego problemu mówi się co to jest kolo robi zdjęcia sprawdza wyposażenia auta i jest wszystko ok.Słonik pisze:No właśnie, jak to jest z ubezpieczeniem w przypadku naszych gratów :?: trzeba jakoś udowodnic ze to nie jest zwykly zderzak czy oni sami juz to wiedza :?:
... Jak bym miał pozakładać zderzaki itp włożyć duży pracy i serca i miał bym potem sobie zderzak od compi rozwalić lspecjalnie i liczyć na kasę to musiał bym być nienormalny :roll:
... Sorry pany ale sami pomyślcie ...
... Wierze że Piotrek złoży autko i będzie jeszcze szybsze jeszcze piękniejsze
PS: Tylko zrób teraz te AC bo jak panny będą Ci skakać na maskę w wrażenia to w całych PL nie będzie zderzaków od S albo innych gratów
... Wierze że Piotrek złoży autko i będzie jeszcze szybsze jeszcze piękniejsze
PS: Tylko zrób teraz te AC bo jak panny będą Ci skakać na maskę w wrażenia to w całych PL nie będzie zderzaków od S albo innych gratów
O co tobie chodzi :?: Nam chodzi tylko o to czy w razie nieszczęścia jak nas ktoś rozjedzie czy ubezpieczalnia zwróci nam pieniądze za ten trud i serce no i oczywiście zderzak który nie kosztuje jak w zwykłej b4... Jak bym miał pozakładać zderzaki itp włożyć duży pracy i serca i miał bym potem sobie zderzak od compi rozwalić lspecjalnie i liczyć na kasę to musiał bym być nienormalny :roll:
DYZIO pisze:O co tobie chodzi :?: Nam chodzi tylko o to czy w razie nieszczęścia jak nas ktoś rozjedzie czy ubezpieczalnia zwróci nam pieniądze za ten trud i serce no i oczywiście zderzak który nie kosztuje jak w zwykłej b4... Jak bym miał pozakładać zderzaki itp włożyć duży pracy i serca i miał bym potem sobie zderzak od compi rozwalić lspecjalnie i liczyć na kasę to musiał bym być nienormalny :roll:
... Trochę inaczej to zrozumiałem no ale mniejsza z tym
Fajnie że chociaż modząc auta nie jesteśmy skazania w razie "wypadku" odpukać wszystkim ze dadzą nam kasę za serie
... Sorki za Ot
PS: Solskier jak odbierzesz auto to czekamy na fotki jak je poskładali :mrgreen:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No Panowie, auto po cześć jest już złożone malowanie wyszło wyśmienicie, teraz pasowanie cześć (czekam jeszcze na spryski i lotke od eSki) i pokaże foty Problem jest jeszcze z zawieszeniem coś się konkretnie przekosiło ale jutro już bede wiedział co i postaram się to od razu naprawić. Również jutro idzie kiera do obszycia (została pocięta przez szybę) <ok>
Ja tak czytam i Cie podziwiam bo niesamowity jestes i sie zastanawiam co to wogółe robi w podpisie :?:
SPRZEDAM 608 011 662 TYLKO W DOBRE RĘCE
viewtopic.php?t=12245
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Opis chyba dalej aktualny tylko teraz muszę formę zmienić że w 90% bez wypadkowe :mrgreen: Myślę że w poniedziałek - środę auto będzie już w pełni zdrowia i będzie miało nowe dodatkowe graty <ok>Słonik pisze:Ja tak czytam i Cie podziwiam bo niesamowity jestes i sie zastanawiam co to wogółe robi w podpisie :?:
Cytat:
SPRZEDAM 608 011 662 TYLKO W DOBRE RĘCE
viewtopic.php?t=12245
Na jedno to szkoda że kolega chce się pozbyć tylu godzin pracy wspaniałego efektu...
A po drugie to nie mogę się doczekać tego czym nas zaskoczy w kolejnym aucie... Doświadczenie i pomysły z tej szarej były juz bardzo dobre a człowiek się na błędach przecież uczy...
Mam nadzieje tylko ze to będzie dalej jakies audi... najlepiej b4
A po drugie to nie mogę się doczekać tego czym nas zaskoczy w kolejnym aucie... Doświadczenie i pomysły z tej szarej były juz bardzo dobre a człowiek się na błędach przecież uczy...
Mam nadzieje tylko ze to będzie dalej jakies audi... najlepiej b4