VAG i Audi A6 - Połączenie
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
VAG i Audi A6 - Połączenie
Panowie, może coś podpowiecie...
Nie dotyczy audi 80, wiec nie maluję w otwartym...
Audi A6 C5 2.5TDI rok 1999.
Miesiąc temu łączyłem się bez problemu moim fejsem USB z obd2.pl (polski vag ).
Szwagrowi zapaliła się kontrolka ABS, a co za tym idzie nie działa ESP. Przyjechał do mnie, wziąłem komputer i dupa. Łączę się ze skrzynią (tiptronic) modułem komfortu, centralnym zamkiem, radiem itp. Za cholerę nie mogę się połączyć z Silnikiem i ABSem.
Kombinowałem latencją, ale nic to nie daje. O co chodzi ? Co się mogło stać ?
Auto normalnie pali, jeździ, pracuje, poza błędem ABS i nie działającym ESP.
Dodam, że podłączam się w swoim Passacie bez problemu zarówno z silnikiem jak i ABSem.
Próbowałem z obu swoich laptopów. VAGiem 3.11, 3.01, Polski VAG 2.5
Macie jakiegoś pomysła ? Jak wspomniałem, miesiąc temu, gdy auto to nie miało problemów ABS/ESP łączyłem się bez problemu.
Od czasu ostatniego badania wydarzyło się:
Auto w międzyczasie nie miało żadnego wypadku. Z jakiś zabiegów elektronicznych miało podłączany inny akumulator gdy mrozy ścisnęły padło mu się, ale przecież to nie powinno mieć związku raczej. Auto odpalane było przewodami z innego akumulatora, ale to tez nie powinno mieć wpływu. Zmieniana była pompa i IC, ale to nie ma znaczenia. W swoich laptopach zainstalowałem SP3, nie sądzę, że to to, skoro łączę się w Passacie. Podłączałem VAGa dzisiaj, temperatura -2C, więc nie dziki mróz. Auto ciepłe, kontrolki zapalone na zapłon, próba na włączonym silniku też nic nie daje.
Zadziwiająca sprawa.
Nie dotyczy audi 80, wiec nie maluję w otwartym...
Audi A6 C5 2.5TDI rok 1999.
Miesiąc temu łączyłem się bez problemu moim fejsem USB z obd2.pl (polski vag ).
Szwagrowi zapaliła się kontrolka ABS, a co za tym idzie nie działa ESP. Przyjechał do mnie, wziąłem komputer i dupa. Łączę się ze skrzynią (tiptronic) modułem komfortu, centralnym zamkiem, radiem itp. Za cholerę nie mogę się połączyć z Silnikiem i ABSem.
Kombinowałem latencją, ale nic to nie daje. O co chodzi ? Co się mogło stać ?
Auto normalnie pali, jeździ, pracuje, poza błędem ABS i nie działającym ESP.
Dodam, że podłączam się w swoim Passacie bez problemu zarówno z silnikiem jak i ABSem.
Próbowałem z obu swoich laptopów. VAGiem 3.11, 3.01, Polski VAG 2.5
Macie jakiegoś pomysła ? Jak wspomniałem, miesiąc temu, gdy auto to nie miało problemów ABS/ESP łączyłem się bez problemu.
Od czasu ostatniego badania wydarzyło się:
Auto w międzyczasie nie miało żadnego wypadku. Z jakiś zabiegów elektronicznych miało podłączany inny akumulator gdy mrozy ścisnęły padło mu się, ale przecież to nie powinno mieć związku raczej. Auto odpalane było przewodami z innego akumulatora, ale to tez nie powinno mieć wpływu. Zmieniana była pompa i IC, ale to nie ma znaczenia. W swoich laptopach zainstalowałem SP3, nie sądzę, że to to, skoro łączę się w Passacie. Podłączałem VAGa dzisiaj, temperatura -2C, więc nie dziki mróz. Auto ciepłe, kontrolki zapalone na zapłon, próba na włączonym silniku też nic nie daje.
Zadziwiająca sprawa.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub

- Solskier
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Brak komunikacji to na 99% padł sterownik ABS w pompie ABSu to małe czarne na obudowie pompy, w środku są połączanie włosowate i one najczęściej padają. Nie chciało użyć się szukajki
a masz to na swoim forum A6
http://www.a6klub.pl/printview.php?t=4232&start=15
A tu masz linka do tematu jak naprawić
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... 5&Itemid=0
Parę razy już to robiłem pomaga w 100%.
A tu masz linka do tematu jak naprawić
Parę razy już to robiłem pomaga w 100%.
- Solskier
- Forum Audi 80

- Kontakt:
O padrom nie doczytałem do końcaDoc pisze:hola, hola, dlaczego zatem nie moge połączyć się tez z Engine ? Hę ?
Poczekamy niech Andrzej sprawdzi we wtyczce pin od linii L, bo coś mi wygląda na uszkodzony.
Daje się połączyć z klimatronikiem, ale on chyba potrzebuje tylko linii K.
Solskier masz może rozpiskę jakie sterowniki w tym Audi z jakich linni korzystają ? Nie wszystkie sterowniki potrzebują jednocześnie K i L.
Daje się połączyć z klimatronikiem, ale on chyba potrzebuje tylko linii K.
Solskier masz może rozpiskę jakie sterowniki w tym Audi z jakich linni korzystają ? Nie wszystkie sterowniki potrzebują jednocześnie K i L.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2009, 23:02 przez czarekj, łącznie zmieniany 2 razy.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jestem na dobrej drodze póki co. "Jak trwoga to do Czarka"
.
Podjechałem do Czarka, ponieważ On ma COMa, moje laptopy niestety nie mają. Okazało się, że COMem też się nie łączy. Czarek powąchał, pomacał, poślinił, postukał i twierdzi, że uszkodzone jest gniazdo - nie widać pinu linii K jak się dokładnie przyświeci latarką.
Jutro wieczorem rozbiorę półkę, wyjmę gniazdo i przyjrzę się temu.
Podjechałem do Czarka, ponieważ On ma COMa, moje laptopy niestety nie mają. Okazało się, że COMem też się nie łączy. Czarek powąchał, pomacał, poślinił, postukał i twierdzi, że uszkodzone jest gniazdo - nie widać pinu linii K jak się dokładnie przyświeci latarką.
Jutro wieczorem rozbiorę półkę, wyjmę gniazdo i przyjrzę się temu.
- Solskier
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Niestety nie ale postaram się zdobyć. Czarek masz Hexa? Bo w tym aucie powinien być już Can (może nie na wszystko ale na silnik na 100%) wiec mogło by się obejść bez Lini K. Jednak przyznam iż wkładając fejsa była możliwość uszkodzenia wtyku i wypchania pina z gniazda co mogło by tłumaczyć to co napisałeś.czarekj pisze:Solskier masz może rozpiskę jakie sterowniki w tym Audi z jakich linni korzystają. Nie wszystkie sterowniki potrzebują jednocześnie K i L.
Widocznie + jest pociągnięty poprzez kostke z radia idąc do wtyczki lub minusOGr pisze:U kolegi w A4 za cholerę nie dało się połączyć z silnikiem - do czasu jak się nie wyciągnął bezpiecznika od radia Nie wiem co ma piernik do wiatraka ale inny znajomy mówił ze czasami tak jest.
Można to obejśc, robiąc tak jak ja to u siebie zrobiłem, +i - prosto z aku i do tego linia K z ECU i jest gicior