Audi coupe gt [odc.1]
Audi coupe gt [odc.1]
Przedstawiam wam mojego cukiereczka . Posiada silnik 1800cm3, 8V, 110KM. Więc tak autko kupiłem ponad 2 lata temu z tego samego miasta co mieszkam. Jeździła nim kobieta i kupiła go w 1994r od kuzyna czy szwagra z za granicy. Więc jestem 3 właścicielem ogólnie a drugim w PL. Mam do niej kpl. dokumentów od 1 właściciela. Przebieg niby oryginalny (nieudokumentowany) wg.licznika 211 tyś km. Audi posiada el. szybki, centralny zamek+alarm z pilota, alu 14 cale Exip( na zdjęciach) i 14 Ronale (w piwnicy), sportowa kiera Raid i chromowana nakładka na ręczny. Przez dwa lata zrobiłem trochę przy niej ale jeszcze trochę zostało ale powoli do przodu.
Trochę miała grzebane w silniku;
-uszczelniacze zaworowe i uszczelka pod głowicą,
-rozrząd,
-przewody wysokiego napięcia
W zawieszeniu;
-łożyska w kołach z tyłu,
-sworznie wahaczy,
-końcówki drążków,
-łożyska amortyzatorów,
-tuleje na wózku,
-prawy przegub,
-tuleje wahacza
-tuleje tylnej belki
Zostało tylko parę rzeczy takich jak podłączenie halogenów, przeciwmgielnego z tyłu i jakieś pewnie inne drobne pierdółki się znajdą (halogeny, przeciwmgielny tył i wsteczny zrobione)
Na pokładzie Audi znajduje się sprzęt CA;
-wzmacniacz - μ-Jr. 4-300,
-skrzyneczka z głośnikiem - μ-Jr. 1004 v.2-closed,
-radio - Alpine CDE-9871RR,
-głośniki przód - PB S-6C
Wszystko robione samodzielnie drzwi wygłuszone+dystanse z mdf-u, kable, itp
W planach porobić ww pierdółki i przesiąść się na coś mocniejszego (nie koniecznie nowszego czy większego).
Dobra koniec pitolenia oto foty!!!!!! ps. nie boję się krytyki
Trochę miała grzebane w silniku;
-uszczelniacze zaworowe i uszczelka pod głowicą,
-rozrząd,
-przewody wysokiego napięcia
W zawieszeniu;
-łożyska w kołach z tyłu,
-sworznie wahaczy,
-końcówki drążków,
-łożyska amortyzatorów,
-tuleje na wózku,
-prawy przegub,
-tuleje wahacza
-tuleje tylnej belki
Zostało tylko parę rzeczy takich jak podłączenie halogenów, przeciwmgielnego z tyłu i jakieś pewnie inne drobne pierdółki się znajdą (halogeny, przeciwmgielny tył i wsteczny zrobione)
Na pokładzie Audi znajduje się sprzęt CA;
-wzmacniacz - μ-Jr. 4-300,
-skrzyneczka z głośnikiem - μ-Jr. 1004 v.2-closed,
-radio - Alpine CDE-9871RR,
-głośniki przód - PB S-6C
Wszystko robione samodzielnie drzwi wygłuszone+dystanse z mdf-u, kable, itp
W planach porobić ww pierdółki i przesiąść się na coś mocniejszego (nie koniecznie nowszego czy większego).
Dobra koniec pitolenia oto foty!!!!!! ps. nie boję się krytyki
Ostatnio zmieniony 27 sie 2011, 20:27 przez skoti, łącznie zmieniany 2 razy.
Głośniki w drzwiach to ciężki temat w b2. To jest najgorszy element co mi wyszedł w CA. Jestem w trakcie załatwiania drugich boczków bez dziur i albo coś nowego wymyślę albo dostanie je przyszły właściciel gratis i zrobi z nimi co chce. Głośniki są na mdf-ie i nie miałem i nie mam pomysłu jak to zrobić?!
ps. w dół się nie da bo i tak na progach już haczę a felgi są ale na rozstaw nie pasują ;-(
ps. w dół się nie da bo i tak na progach już haczę a felgi są ale na rozstaw nie pasują ;-(
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Normalnie zawsze podziwiam takie samochodziki wiele osób gada "łeeeeee taki grat" ale ja tam odrazu mam nerwa. Patrząc na tak zadbane modele to pozazdrościć. A widać, że jest bardzo zadbana oby tak dalej. A tak wogóle lubie jak stanie koleś pod światłami jakimś tam nie wiem "X" z roku 2000 i młodszym a właściciele takich aut pokazują, że takie Audi ma jeszcze w sobie dużo wigoru Pozdrawiam świetnie wygląda.
Zadbana i widać systematycznie dopieszczana. Mam sentyment do starszych 80-tek, moim pierwszym autem było właśnie b2 w sedanie. Mimo 22 lat na liczniku wygląda nadal świetnie, szczególnie podoba mi się kolor który w połączeniu z czarnymi plastikami i dymionymi tylnymi lampami super się komponuje. <ok>
Super auto, marzy mi sie taki klasyk moze kiedys mi sie spelni.Gratuluje
Więc tak koła są ale nie pasują na rozstaw ;-(
Zadek za moich czasów nie tykany ale poprzednio jeździła kobieta i klapa jest źle spasowana(dobra spostrzegawczość) nie robię tego bo się nie znam i nie wiem jak. Szybki w elektryce są ale szybciej bym odkręcił korbką silniczki porobione, posmarowane itp i dalej się powoli opuszczają ;-(
Dzięki jak na razie za same pozytywy
Zadek za moich czasów nie tykany ale poprzednio jeździła kobieta i klapa jest źle spasowana(dobra spostrzegawczość) nie robię tego bo się nie znam i nie wiem jak. Szybki w elektryce są ale szybciej bym odkręcił korbką silniczki porobione, posmarowane itp i dalej się powoli opuszczają ;-(
Dzięki jak na razie za same pozytywy