Audi 80 B4 by Brayan
Witam wszystkich.
Więc tak fotek jeszcze nie zrobiłem (brak aparatu)
Ale silnik ma oznacznie : AFN-110KM
Moc jest wystarczająca a Chip dokupiony na allegro za 199 zł aby ciagło od samego dołu.
Fele to zimówki ! Na lato mam borbeta 16 cali z lustrem.
Mam niestety nietypowy kolor i dopiero w 4 lakerni dobrali mi jako taki kolor na listwy...i to jest najlepsze co potrafią na dolnymśląsku.
Tylne lampy oryginał - nie wymieniane.
A grill koncepcja Eweliny
Pozdrawiam !
Więc tak fotek jeszcze nie zrobiłem (brak aparatu)
Ale silnik ma oznacznie : AFN-110KM
Moc jest wystarczająca a Chip dokupiony na allegro za 199 zł aby ciagło od samego dołu.
Fele to zimówki ! Na lato mam borbeta 16 cali z lustrem.
Mam niestety nietypowy kolor i dopiero w 4 lakerni dobrali mi jako taki kolor na listwy...i to jest najlepsze co potrafią na dolnymśląsku.
Tylne lampy oryginał - nie wymieniane.
A grill koncepcja Eweliny
Pozdrawiam !
Aaa, no to łącze się z tobą w wierze (w to 150km i przyszłość twojego silnika)Brayan pisze:a Chip dokupiony na allegro za 199 zł
szkoda, że zaczynasz od takich modów, bo swapa ktoś już zrobił za ciebie a AFN to świetna baza do naprawde mocnej maszyny...
Ale mam nadzieję, że się opamiętasz, bo inaczej to szkoda, że autko nie trafiło w bardziej doświadczone ręce.
Powodzenia <ok>
Więc tak z ciekawości ile trzeba wyłożyć przy tym silniku żeby podnieść moc do tych dajmy na to 150 KM i nie tracąc jednocześnie na żywotności motoru?PawelG pisze:Aaa, no to łącze się z tobą w wierze (w to 150km i przyszłość twojego silnika)Brayan pisze:a Chip dokupiony na allegro za 199 zł
szkoda, że zaczynasz od takich modów, bo swapa ktoś już zrobił za ciebie a AFN to świetna baza do naprawde mocnej maszyny...
Ale mam nadzieję, że się opamiętasz, bo inaczej to szkoda, że autko nie trafiło w bardziej doświadczone ręce.
Powodzenia <ok>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Pokaż silnik, ciekawi mnie jak tam wygląda.
Gdzie hamowałeś auto? 150 to szczerze za wiele jak na AFNa samym chipem tym bardziej z allegro. No ale nie o tym temat. Tylko tama mała sugestia jak ciągnie na dole to nie ma czym jechać u góry. Chętnie się z Tobą scignę sowim 1Zetem.Brayan pisze:Moc jest wystarczająca a Chip dokupiony na allegro za 199 zł aby ciagło od samego dołu.
jesli mowisz ze to afn to niemasz 150KM jesli jest seryjny mnie przynajmniej sie to jeszcze nie udalo i nawet wszedzie chwalony rogal nie zrobil z seryjnego afn 150KM jak zmienisz wtryski to moze
a co do chipa z allegro moze nie jest zly ale wklej jakies logi bo jesli jast zly to szkoda silnika i pracy kogos kto go tam wsadzil a z solskierem sie nie scigaj bo cie odjedzie i sen o 150KM prysnie jak banka mydlana :mrgreen:
a co do chipa z allegro moze nie jest zly ale wklej jakies logi bo jesli jast zly to szkoda silnika i pracy kogos kto go tam wsadzil a z solskierem sie nie scigaj bo cie odjedzie i sen o 150KM prysnie jak banka mydlana :mrgreen:
MI się to autko bodoba,to wygląda na kolorkową edycje z aaz'etem na starcie... też chętnie bym kupił auto które już było po swapie (byle było to dobrze zrobione...) kolego niestety na pewno nie masz 150PS po samym llegroCHIPE... już kiedyś był taki człowieczek na innym forum z golfem IV... ja jestem z ząbkowic można i by się ustawić na jakomś kreskę kiedyś mocy mam pewnie mniej ale zobaczylibyśmy jak Ci to lata...
EDS (Elektronische Differentialsperre) - elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego.lukaszgsm3 pisze:Audiczka super :mrgreen: ...tylko listwy na zderzakach maja troche inny kolor(jasniejszy)
blacksjz, mozesz napisać coś więcej na temat EDS-u , co on daje ?Ostatnio spotkalem B4 ktora miala wlasnie EDS
Gdy jedno z kół wpada w poślizg lub obraca się szybciej, EDS blokuje dyferencjał umożliwiając przeniesienie momentu obrotowego przez drugie koło mające lepszą przyczepność, zapobiegając w ten sposób poślizgowi.
Witam !
Widzę że ta moc budzi wiele kontrowersji...dlatego zostańmy przy mocy startowej 110 KM
A czy Chip dał mi więcej to się okaże.
Auto sprawia mi wiele frajdy i nie boję się że podczas wyprzedzania zabraknie mi mocy.
W silniku się nie bawię bo się na tym nie znam zbytnio....więc przyjmuje waszą opinię.
A ktoś tam pisał....ze ciągnie od dołu to u góry nie ma mocy....nieprawda....leci ładnie
Na wiosne zapraszam na A4 albo lotnisko....wtedy polatamy
Widzę że ta moc budzi wiele kontrowersji...dlatego zostańmy przy mocy startowej 110 KM
A czy Chip dał mi więcej to się okaże.
Auto sprawia mi wiele frajdy i nie boję się że podczas wyprzedzania zabraknie mi mocy.
W silniku się nie bawię bo się na tym nie znam zbytnio....więc przyjmuje waszą opinię.
A ktoś tam pisał....ze ciągnie od dołu to u góry nie ma mocy....nieprawda....leci ładnie
Na wiosne zapraszam na A4 albo lotnisko....wtedy polatamy
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
To ja napisałem i jak pojedziesz na hamownie to się przekonasz że mam racje, a to co czujesz to złudne wrażenie bo z dołu wciska w fotel, ale jak Ci się podoba to ok nie mam nic przeciwko, tak jak kolega wyżej napisał zrób logi dynamiczne silnika zobaczymy co tam siedziBrayan pisze:A ktoś tam pisał....ze ciągnie od dołu to u góry nie ma mocy....nieprawda....leci ładnie