Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 4000q, juz niedlugo TQ by Asior

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
asior
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi 4000q, juz niedlugo TQ by Asior

Post autor: asior » 19 sty 2009, 00:30

A to juz moj obecny wynalazek i opis skopiowany z innego forum:

No wiec juz napisze co kupilem, bo i tak prawie wszyscy wiedza... Od dluzszego czasu eSka wydawala mi sie ciezka, trudna do jazdy bokami na moim zawieszeniu i w ogole... Przemyslalem sprawe i wiem czego chce... Chce auto szybkie, lekkie, do zabawy na asfalcie. szutrze, blocie, sniegu... Oczywiste jest, ze musi miec Q. Potrzebowalem tez budy 5 cyl wiadomo po co:P Zabawy czas zaczac...

Co do samego auta... Kupione za niewielkie pieniadze w deszczu, po ciemku (dzieki Edd za poswiecenie mi czasu i pomoc), przez co niestety nie bylo widac wszystkiego... Teraz...im dluzej go mam to sie boje czy cos z tego w ogole bedzie. Mechanicznie jest dobrze...wiadomo... ma swoje lata, to i ma swoje prawa... na szczescie, to co najwazniejsze, to jest w stanie super i jest sprawne. Najgorzej jest z blachami... nie wiem jak sie za to zabrac i w ogole... jest jedna dziura i sporo pierdol do wyspawania... podejrzewam, ze ktos kto sie bawi w blacharke nawet by sie nie przejal. Auto jest bezwypadkowe wiec ma duzego plusa... Dodam tylko, ze auto ma 4elek szybki, elek lustra, elek szyberdach, central, alarm i na dodatek wszystko jest sprawne... niestety bedzie usuniete:P

Co do planow... Na poczatek auto musi swoje odstac, zebym mogl sie odkuc.

Nie wiem co bede robil w jakiej kolejnosci,bo to zalezy od finansow... wiem jedno... kilka punktor wchce spelnic...:

Blacharka i lakierka na czarny mat(polmat)
Doprowadzenie do idealnego stanu zawias i zmiana na troche nizszy i twardszy
Wyprucie wszystkiego co wazy i jest niepotrzebne... Min elek. szyber:P
Cos z silnikiem ;););)..........
Wstawienie kublow zamiast ori foteli, wyspawanie jakiejs klatki
Ladne, ale przedewszystkim mocne alusie 15 cali... I ze dwa kpl stalowek
Procz tego wszystkiego bierzace usterki, i mysle nad zmiana ukl hamucowego i hydraulicznym recznym...ale to pozniej...Ponizej fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Takie lampki dostalem (byly oryginalnie zamontowane)

Obrazek

I to co w tym autku jest najlepsze, sprawne, wyprobowane i juz zepsulo mi jedna opone:P:P
Obrazek

13-14.09.2008

No wiec tak... Wczoraj troche wykorzystalem Eddka i jego klucze... Efekty prac ponizej:

Obrazek

Podloga w bagolu lekko przegnita... czyli norma jak juz zdazylem sie dowiedziec w B2:)

Obrazek

Podloa tyl oraz reszta dobrze... ma dwie dziurki, ale bez tragedi... reszta ok...Na szczescie... Nadal niewiadoma sa dla mnie progi:)

Obrazek
Obrazek

Dach tez oik, acz kolwiek nie mam na niego pomyslu za bardzo, zeby wywalic szyber....a raczej cala mase zwiazana z nim

Obrazek

Taki maly rodowod autka:)
Obrazek

Autko na chwile obecna do jrzdzenia wyglada tak:

Obrazek
Obrazek

Zniknal takze paskudny spojler, no i sie okazuje, ze klapa tylna do wymiany...ale to nic!!!

Obrazek

Tyle gratow zostalo wyniesionych plus dwa 120 litrowe worki...auto mega poszlo w gore i jest glooosno w srodku :) Podoba mnie sie:)

Obrazek

Zapakowana Esa... trzeba gdzies wywiezc smieci...ale najpierw musze odpalic eske:P)
Obrazek

I moje dwa kochane (h)Amerykany ;)

Obrazek

Dzis chcialem rozebrac hak, ale ukreculem 3 sruby, do dalszych nie mam odpowiednich kluczy narazie... jutro moze cos pokombinuje... I odchudzanka czas dalszy:)

16.09.2008

Dzis autko dzieki pomocy Chipsa zdjelo z siibie kilka kolejnych kilogramow...

Obecnie, bez elektrylki i silowniko szyby oraz luster... Nie ma takze haka... Zdjelismy rowniez oslony progow i kolejna niewiadoma,bardzo dla mnie wazna rozwiazana! PROGI ZDROWE!!!!!

Obrazek

Zajelismy sie rowniez tym:

Obrazek

Wyciete:

Obrazek

Oraz przymiarka reperaturki

Obrazek

20.09.08

Dzis, przy pomocy brata Chipsa- Kostka, zrobilismy reperaturke (prawie cala) i troche przygotowoan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obecnie prace stanely...czekam na odszkodowanie i jade odebrac nowa bude, ktora juz jest obspawana przygotowana do lakeirki z klatka... procz tego zbieram kilka gratow i nowe czesci i ruszam dalej ostro z robota...kiedy koniec... nie wiem...

Obecnie auto wyglada tak jak na ostatnich zdjeciach, czeka na nowa bude i kilka innych

Wczoraj przyszlo kilka fantow:) Dzieki Viper:)

Skrzynia od b2 sprawna:)
Obrazek

Tutaj mamy moscik od b2. moj zyje i ma sie dobrze...ale wole miec dwa:P
Obrazek

Kolo zamachowe z motoru 7a oraz kpl sprzeglo z b2(na fotce tylko tarcza)
Obrazek

oraz ponizej docisk

Obrazek

No i wczoraj przywiezlismy nowa bude! W koncu...No i nowe zawieszenie przednie. Jest to Bilstein b16 z regulacja wysokosci i twardosci. Buda jest zdorwa, obspawana, wyglada na niebita. ma swietnie zrobiona klatke:) generalnie sporo kasy, ale jestem mega zadowolony... I tu naleza sie wielkie podziekowania dla Sajmona, ktory ze mna sciagnal tego parcha i Eddkowi za pomoc:)
oto fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Razem z pojazdem holujacym- Najszybsza laweta w polsce z puszka na plecach... Swietnie sie spisala :)
Obrazek
Obrazek

Taki nowy gadzecik dokupilem (pozdro Dred)

Obrazek

Tutaj fotka tego co mam teraz w pokoju, czyli cale nowe zawieszenie, wszystkie gumy itd, przewody hamulcowe, lapy do alternatora i mnustwo innych gratow:)

Obrazek

Jakoze kolektor od AAN wpada wprost na chlodnice zostal zakupiony kolektor z 3b i odwrocony... teraz nalezy go odrobine oszlifowac i dac do piaskowania i lakierpowania

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ponizej nowy ICek:

Obrazek
Obrazek

Wskaznik cisnienia paliwa:) :

Obrazek

Tarcze... narazie wymiar zostanie ten sam... zobaczymy czy da rade...wiem, wiem...moc duza, male heble...zobaczymy...auto nie bedzie startowalo na jakichs torach ani hamowalo z wysokich predkosci bardzo czesto...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co do sprzegla...narazie zdecydowalem sie na spieka... auto docelowo ma miec bardzo wysokie moce, a nie chcialbym sie bawic dwa razy w to samo...odelzone kolo zamachowe

Obrazek Obrazek
Obrazek

Co do mocy, zanim pojawia sie pytania... poczatkowo celuje w 400HP. narazie bez remontu silnika... zobaczymy ile wytrzyma bo jest w dobrej kondycji... Jak tylko padnie, pojawi sie kucizna i kolejne mody... efekt koncowy jaki bedzie? sie okaze...

Mam wszystkie czesci, za ok dwa tyg mam nadzieje, bede je skladal do kupy. Po odpaleniu na seryjnych bebechach i zmienionym sofcie auto jedzie po nowa turbine, wtryski i kilka innych rzeczy. Wszystko wlasciwie juz zamowione i czeka na mnie :)

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 19 sty 2009, 06:25

Woow piękny klasyk zawitał na naszym forum :-o Bardzo ładne autko. Podziwiam Cię za zapał do pracy. Koniecznie pokaż fotki jak dokończysz dzieła :!: pozdro i powodzenia
<ok>

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 19 sty 2009, 06:59

Mam nadzieje jednak ze zostawisz troche w seri .Szkoda marnowac takiego auta ;-) Lepiej zrob go na klasyka zamiast wstawiac klatke w nia :-| brrrr i jakies kubelki zamiast niezniczonych siedzen. El szyby i lustereczka mysle ze sie przydadza a na osiagach tego nie odbije :-P
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 19 sty 2009, 07:13

Nooo zapowiada się super projekcik :mrgreen: . Pokazuj fotki jak najszybciej z nowych prac. Gratuluje zapało i 3mam kciuki ;-)

marcinelk13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinelk13 » 19 sty 2009, 07:20

już na stracie odwaliłeś kawał dobrej roboty :->

mam nadzieję, że zrobisz z niej ładnego zapinacza boków <ok>

powodzenia w dążeniu do określonego celu <piwo>

P.S. nie wiem dlaczego każdy stęka żeby zrobić z niego klasyka itd. to już zaczyna się robić nudne :-x

Awatar użytkownika
GTszymonGT
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GTszymonGT » 19 sty 2009, 08:10

Ładne autko, widze że dużo pracy i pieniędzy wsadziłeś!! brawo wszystko jest ok
pozdrowienia :-D

Kowal77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kowal77 » 19 sty 2009, 09:42

Piękna gablota, duże brawa za ogrom już wykonanej pracy, czekamy na efekt końcowy :)

Awatar użytkownika
maciex
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 AAD+lpg

Post autor: maciex » 19 sty 2009, 09:51

Super czekamy z niecierpliwością na koncowy efekt <ok>

Awatar użytkownika
bob232
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bob232 » 19 sty 2009, 10:29

przepiękny klasyk, widze że doprowadzisz go do pięknego stanu i chwala ci za to <ok>

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 19 sty 2009, 11:12

trochę na nią wybulisz ale potem się odwdzięczy ;-)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 19 sty 2009, 11:49

asior, wiesz co dobre :mrgreen: i wiesz czego chcesz, najwazniejsze <piwo>
B2 turbo quattro to chyba najlepsze Audi jakie wystepuje w przyrodzie :-D
Prace ida ci szybko do przodu i fajnie ciekaw jestem co z tego wyjdzie na koncu. Myslisz ze te cheble wytrzymaja :roll: :?:

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 19 sty 2009, 11:50

Będę śledził twoje poczynania bo zapowiada się ciekawie:-)

Awatar użytkownika
Mongolski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mongolski » 19 sty 2009, 15:54

szacunek, bedzie to swietna maszynka;]

Awatar użytkownika
Kuba988
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kuba988 » 19 sty 2009, 17:01

Będzie się działo :mrgreen: . Szacunek za prace ciekawe jak to będzie "latało" :?:

Awatar użytkownika
benek77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: benek77 » 19 sty 2009, 17:23

Duży szacunek za realizację, a nie tylko snucie planów, B2 to coraz rzadszy widok na naszych drogach, a tym bardziej w dobrym stanie, niska masa i mocny silnik zapewnią odpowiednie osiągi.
Lolek pisze:Lepiej zrob go na klasyka zamiast wstawiac klatke w nia :-| brrrr i jakies kubelki zamiast niezniczonych siedzen. El szyby i lustereczka mysle ze sie przydadza a na osiagach tego nie odbije
To i tak będzie klasyk z klatką czy bez, a dodatkowo szybki i dzięki klatce w miarę bezpieczny, tutaj się stawia performance nad design, takim autem nie będzie się jeździć do tesco na zakupy (chyba że na parking pośmigać), więc nie musi mieć nie wiadomo jakich luksusów.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl