Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi Coupe] czuje wiosnę...

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 28 sty 2009, 16:09

marzenie, widzę lubisz swoją Coupejkę.

Rzadko się zdarza, żeby dziewczyna ładowała kasę w silnik, przecież ile by było za to ubrań ;-)

Co do Twojego koncertu życzeń:
-dywaniki do zmiany,
-zrobienie ogrzewania tylnej szyby to nie będzie raczej problem,
-chyba miałaś na myśli grill z ciemną ramką - jak dla mnie super ale to ciemnych aut, no może jeszcze czerwonych. W Twojej zostałbym przy takim jak jest,
-fakt, brakuje Ci jakieś gumy w drzwiach,
-kiera nie jest zła, mam taką samą :-P
-lusterko lewe do wymiany,
-brewki koniecznie też do zmiany
-podobnie halogeny i kierunki (przód będzie wyglądał na nowszy),
-termometr fajny... ale do trabanta ;-)
-znaczek na przednim błotniku jest ori, nie zdejmuj go,
-felgi fajnie byłoby zmienić, bo na tych wygląda staro,
-szczerze mówiąc nie podoba mi się tylko lusterkowa szyba, kojarzy mi się ze starymi ładami.

Cóż, wymiana tego wszystkiego trochę by kosztowała ale z czasem... ;-)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2009, 16:28 przez 8S3, łącznie zmieniany 1 raz.

marzenie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marzenie » 28 sty 2009, 16:25

Dziękuję bardzo za konkrety <piwo> (takich właśnie komentarzy oczekiwałam :mrgreen: ) ale możemy troszkę uściślić???
- dywaniki kupię jakiekolwiek, bo to mały szczegół na dzień dzisiejszy :-|
- tylną szybą zajmie się fachowiec już z nim rozmawiałam, powiedział mi, że sprawdzić czy działa jest "bardzo łatwo",bo wystarczy...nawet Wam na forum nie zacytuję, co mi powiedział dalej w tym temacie bo czytają to również nieletni 8-)
- grill mi się podoba, tylko nie wiedziałam czy nie jest jakiś obciachowy <ok>
- gumą zajmę się też wkrótce, mały szczegół <ok>
- kiera zostanie na razie jaka jest, ma chyba poduszkę w środku... :shock:
- te brewki to trzeba nowe inne czy wywalić je na amen? :?:
- halogeny i kierunki kupić całe nowe, a nie bawić się w detale? a może jakieś lepsze, ładniejsze, ale jakie? :?:
- termometr wywalę w pierwszej kolejności tylko zerknę jak on się tam trzyma, może nawet dziś, chce mi się <zyga> ...jak patrzę na ten szczegół...
- znaczek też chciałam żeby został
- poszukam też innych alusków, ale troszkę podobnych do tych (wzór ładny) i kupię je do kompletu nowych letnich opon (nie mam żadnych porządnych, te zimowe są straszne i do wymiany, a letnich brak)
- myślę co zrobić z tylną i bocznymi szybami, nie chcę by było widać tył samochodu z zewnątrz (bo jak zechcę się tam przebrać, to co??? ;-) )może je przyciemnić, ale nie pytałam ile to kosztuje i nie wiem czy do sreberka pasuje...

Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 28 sty 2009, 16:34

Co do brewek do absolutnie do usunięcia. Kiedyś była taka moda na to ale teraz moim zdaniem nieciekawie to wygląda.

Co do halogenów to u Ciebie chyba wystarczy wymienić szkło:
http://moto.allegro.pl/item533514767_au ... _nowe.html

No chyba, że całe:
http://moto.allegro.pl/item518410407_ha ... di_b4.html

Jeśli chodzi o szyby to fajnie mogłyby wyglądać ciemne z efektem chromu. Oby nie takie smoliste, bo też nie będzie za ciekawie.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 28 sty 2009, 16:36

marzenie pisze:te brewki to trzeba nowe inne czy wywalić je na amen? :?:
Wywalić na amen 8-)

co do przyciemnianych szyb, to moim zdaniem jak przyciemnisz tylko tył to będzie słabo wygladać - albo wszystkie (ale uważaj na dowód) albo żadne - ja bym nie przyciemniał.

Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 28 sty 2009, 16:37

Też bym nie przyciemniał, bo auto ma jasny kolor i najlepiej było bez tego.

Ale jak już musi być, to może tak jak pisałem wyżej.

Awatar użytkownika
xxtomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xxtomek » 28 sty 2009, 17:02

troszke informacji ;-) :
- dywaniki zlapiesz na allegro w komplecie za max 100 zl (ponizej link na dywaniki na podkladzie gumowo/piankowym a materiał to welur z prostym włosem, znaczy taki w ktorym włos jest pionowy a nie jak na wiekszosci przeplatany bo w tych z włosem przeplatanym ciezko sie wytrzepuje syf, zawsze mozesz dla pewnosci zadzwonic do producenta i wypytac o wiecej szczegółów, ciezko dostac oryginalne dywaniki welurowe)
http://www.allegro.pl/item532227331_dyw ... emium.html
- jesli chodzi o tę gumę (ten niewielki fragment gumy) to uszczelniacz, niestety z tym nic nie zrobisz juz poza odczyszczeniem, poniewaz ta guma jest juz nie produkowana, tyczy sie to zarowno lewych i prawych drzwi, tam z przodu przy lusterku tez jest taki kawalek gumy i tez jest niedostępny, a szkoda ponieważ taki kawalek pamietam kupowalem za ok 28 zl i jeszcze byly w sprzedazy rok temu :-/
- halogeny i kierunki kup najlepiej nowe, fabrycznie są one zamkniete na amen (szkło+oprawa) wiec sztukowanie uzywanych to zabawa np z silikonem, koszt nowych halogenow do wgladu na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=18799
- jesli Ci brewki (nakladki na reflektory głowne) nie przeszkadzaja to moze poczekaj az kupisz soczewki i wtedy wymienisz cale lampy bo niewiadomo na jakim kleju sa chycone te brewki, by potem nie bylo problemu ze oderwiesz a jakis klej ci zółty ostanie na kloszu :-D
koszt soczewek ok 1500 zl
- zderzak nowy (uzywany zdrowy niepopękany) tez złapiesz na allegro w cenie tak 300 - 400 zl plus do tego malowanie (ok 250-300zl) pytaj i proś o lepsze fotki takich miejsc w zderzaku jak mocowania boczne aby uniknac kupienia szajsu z powyłamanymi otworami mocującymi
- wkłady do lusterek nowe oryginaly sa za ok 220 zl sztuka z ASO jak bys wymieniala po stronie kierowcy kup sobie wkład asferyczny i zwroc uwage przy kupnie na to czy masz lusterka sterowane elektrycznie i podgrzewane czy manualne
troszku kaski Ci pójdzie na odchwaszczenie autka ale zapewniam ze efekt mile zaskoczy ;-)

marzenie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

nie wiem jak mam Wam dziękować

Post autor: marzenie » 28 sty 2009, 17:47

Wprost nie wiem jak mam dziękować <ok> <ok> <ok>
Jesteście normalnie <swiety> <swiety> <swiety>
Teraz będzie i prościej podjąć decyzję co do najbardziej kosztownych inwestycji w Laleczce...
Musze stworzyć sobie teraz tylko plan z określonym budżetem i punkt po punkcie go realizować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Finanse owszem potrzebne są spore, ale przecież nie kupuje się wszystkiego jednego dnia...więc jakoś to będzie...efekty będą widoczne na forum, cokolwiek się zmieni aparacik czeka <aparat>
Jeszcze raz dziękuję!!! <hura>

Awatar użytkownika
SLAVOOOO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SLAVOOOO » 28 sty 2009, 22:19

Jeśli chodzi o szybki to Seban (napewno o nim słyszałaś) u mnie wycenił 220 zł za tył i boczne tylne, a 300 za wszystkie oprócz przedniej naturalnie. Kolor dowolny. Kumpel u niego robił w kadecie :-P i ładnie wyglądają. Raczej nie odwali partaniny. Po mojemu to pasowały by ci szybki delikatnie przyciemnione jakieś 60%, bo całkiem czarne są jak na mój gust nie praktyczne i <zyga>

marzenie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marzenie » 28 sty 2009, 22:23

slavocoupe pisze:Jeśli chodzi o szybki to Seban
to daj namiar na niego na PW
denerwuje mnie, że są tylko boczne, a z tyłu normalna (na lato jest roleta), takie to autko niedokończone...
pozdrawiam

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 29 sty 2009, 00:36

slavocoupe pisze:pasowały by ci szybki delikatnie przyciemnione jakieś 60%,
moim skromnym zdaniem 60% to zdecydowanie za dużo jak na srebrne auto.
Ja bym proponował max 37-45% nie więcej. Ale wtedy wszystkie. Nie ma sensy przyciemniać tylko tych tylnych.
marzenie, ładna ta Twoja niunia. Wiele pracy przed Tobą, ale wiem, że sobie poradzisz. <ok>
A co do wyglądu, to ja bym zrobił tak:
- soczewki - bdb pomysł - ale kosztowny. Oczywiście razem z tym bi-xenon,
- przedni zderzak wymaga poprawek - niestety nie dałaś zdjęcia jak całe autko wygląda od przodu więc nie wiem jaki masz, ale z wersji S2 by Ci ładnie leżał, <ok> Oczywiście co do świateł przeciwmgłowych i kierunków w zderzaku - to kup ori, nie baw się w jakieś półśrodki z alledrogo,
- tej uszczelki do drzwi poszukaj na szrotach - na pewno coś znajdziesz, <ok>
- kiedy zakładasz ringi na zegary? 8-)
- poszukaj ładnych alufelg. Tylko pamiętaj, że rozstaw śrub masz 4x108 a ET 37 (odsadzenie ;)),
-... hm, jak mi się coś przypomni to napiszę. :mrgreen:
Dbaj o niunie, to Niunia zadba o Ciebie. <ok>

marzenie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marzenie » 29 sty 2009, 07:35

spaykee pisze:- kiedy zakładasz ringi na zegary? 8-)
w lutym, jedna z najtańszych rzeczy z listy :mrgreen:
spaykee pisze:4x108 a ET 37 (odsadzenie ;))
widok tego szczegółu - jak to mówicie bezcenny <ok> bo właśnie dziś miałam pytać o te parametry, ale jak będzie już miał być zakup wrzucę foty na forum, ocenicie i doradzicie dzięki <piwo>

<tance> Mówiłam już, że kocham to forum??? <tance> i czasami mam wrażenie, że tu prawie mieszkam???

[ Dodano: 2009-01-29, 07:47 ]
spaykee pisze:... hm, jak mi się coś przypomni to napiszę. :mrgreen:
No pewnie, że tak, pisz szybciutko cokolwiek sobie przypomnisz <pomysl>

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spaykee » 29 sty 2009, 10:57

marzenie pisze:
spaykee pisze:- kiedy zakładasz ringi na zegary? 8-)
w lutym, jedna z najtańszych rzeczy z listy :mrgreen:
spaykee pisze:4x108 a ET 37 (odsadzenie ;))
widok tego szczegółu - jak to mówicie bezcenny <ok> bo właśnie dziś miałam pytać o te parametry, ale jak będzie już miał być zakup wrzucę foty na forum, ocenicie i doradzicie dzięki <piwo>

<tance> Mówiłam już, że kocham to forum??? <tance> i czasami mam wrażenie, że tu prawie mieszkam???

[ Dodano: 2009-01-29, 07:47 ]
spaykee pisze:... hm, jak mi się coś przypomni to napiszę. :mrgreen:
No pewnie, że tak, pisz szybciutko cokolwiek sobie przypomnisz <pomysl>
No ringi to najtańsza rzecz, ale bardzo dużo daje autku ;) Oczywiście kupujesz od DIDO, nie z alledrogo? Dido ma lepsze wykonanie. ;) Mam u siebie to wiem. <ok>

Co do Felg to jeszcze dwa parametry - wysokość i szerokość. Np. Felgi, które ja mam:
15"x7J ET 13 4x108
czyli, felgi o wysokości 15 cali, szerokości 7 cali, odsadzeniu 13 [wystają na zewnątrz - zawieszenie dostaje po d...tyłku] no i rozstaw szpilek 4x108 ;) Jeszcze ważna jest średnica otworu centrującego, bo trzeba dobrać pierścień centrujący [jeśli felga nie jest oryginalnie dla Audi]. Jeśli nie założysz pierścieni centrujących bądź będą za małe, to koła będą wycentrowane jedynie na szpilkach, a co za tym idzie... Bicie w kierownicy, nadwyrężasz śruby mocujące, felgi mogą polecieć swoją drogą, auto swoją.. <lol>

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 30 sty 2009, 19:09

Poszukaj jakies dywaniki gumowe na zime a na lato mozna walnac do srodka jakis welur.Wkoncu latem tak sie brudu do samochodu nie wnosi

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 31 sty 2009, 19:46

Auto bardzo mi się podoba :-)
Kierownicę zostaw ori, taka jest najlepsza, bad look out (nie obraź się, ale to zalatuje wiejskim tjuninkiem <do bani> ), przyciemnienie szyb bym sobie odpuścił, ogólnie to bym trzymał auto w 100% ori, ewentualnie tuning na ori częściach, no i może niebieskie podświetlenie zegarów :-)
Pozdrawiam i zapraszam do oceny mojego auta <ok>

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spaykee » 31 sty 2009, 19:48

pawelrybak15 pisze:no i może niebieskie podświetlenie zegarów :-)
to dopiero wioska <ok> Zegary muszą mieć krwistą czerwień w Audi. Zdecydowanie. Co do reszty, to się zgadzam z pawelrybak15. <ok>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl