[Audi Coupe] czuje wiosnę...
marzenie, widzę lubisz swoją Coupejkę.
Rzadko się zdarza, żeby dziewczyna ładowała kasę w silnik, przecież ile by było za to ubrań
Co do Twojego koncertu życzeń:
-dywaniki do zmiany,
-zrobienie ogrzewania tylnej szyby to nie będzie raczej problem,
-chyba miałaś na myśli grill z ciemną ramką - jak dla mnie super ale to ciemnych aut, no może jeszcze czerwonych. W Twojej zostałbym przy takim jak jest,
-fakt, brakuje Ci jakieś gumy w drzwiach,
-kiera nie jest zła, mam taką samą
-lusterko lewe do wymiany,
-brewki koniecznie też do zmiany
-podobnie halogeny i kierunki (przód będzie wyglądał na nowszy),
-termometr fajny... ale do trabanta
-znaczek na przednim błotniku jest ori, nie zdejmuj go,
-felgi fajnie byłoby zmienić, bo na tych wygląda staro,
-szczerze mówiąc nie podoba mi się tylko lusterkowa szyba, kojarzy mi się ze starymi ładami.
Cóż, wymiana tego wszystkiego trochę by kosztowała ale z czasem...
Rzadko się zdarza, żeby dziewczyna ładowała kasę w silnik, przecież ile by było za to ubrań
Co do Twojego koncertu życzeń:
-dywaniki do zmiany,
-zrobienie ogrzewania tylnej szyby to nie będzie raczej problem,
-chyba miałaś na myśli grill z ciemną ramką - jak dla mnie super ale to ciemnych aut, no może jeszcze czerwonych. W Twojej zostałbym przy takim jak jest,
-fakt, brakuje Ci jakieś gumy w drzwiach,
-kiera nie jest zła, mam taką samą
-lusterko lewe do wymiany,
-brewki koniecznie też do zmiany
-podobnie halogeny i kierunki (przód będzie wyglądał na nowszy),
-termometr fajny... ale do trabanta
-znaczek na przednim błotniku jest ori, nie zdejmuj go,
-felgi fajnie byłoby zmienić, bo na tych wygląda staro,
-szczerze mówiąc nie podoba mi się tylko lusterkowa szyba, kojarzy mi się ze starymi ładami.
Cóż, wymiana tego wszystkiego trochę by kosztowała ale z czasem...
Ostatnio zmieniony 28 sty 2009, 16:28 przez 8S3, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję bardzo za konkrety (takich właśnie komentarzy oczekiwałam :mrgreen: ) ale możemy troszkę uściślić???
- dywaniki kupię jakiekolwiek, bo to mały szczegół na dzień dzisiejszy :-|
- tylną szybą zajmie się fachowiec już z nim rozmawiałam, powiedział mi, że sprawdzić czy działa jest "bardzo łatwo",bo wystarczy...nawet Wam na forum nie zacytuję, co mi powiedział dalej w tym temacie bo czytają to również nieletni 8-)
- grill mi się podoba, tylko nie wiedziałam czy nie jest jakiś obciachowy <ok>
- gumą zajmę się też wkrótce, mały szczegół <ok>
- kiera zostanie na razie jaka jest, ma chyba poduszkę w środku... :shock:
- te brewki to trzeba nowe inne czy wywalić je na amen? :?:
- halogeny i kierunki kupić całe nowe, a nie bawić się w detale? a może jakieś lepsze, ładniejsze, ale jakie? :?:
- termometr wywalę w pierwszej kolejności tylko zerknę jak on się tam trzyma, może nawet dziś, chce mi się <zyga> ...jak patrzę na ten szczegół...
- znaczek też chciałam żeby został
- poszukam też innych alusków, ale troszkę podobnych do tych (wzór ładny) i kupię je do kompletu nowych letnich opon (nie mam żadnych porządnych, te zimowe są straszne i do wymiany, a letnich brak)
- myślę co zrobić z tylną i bocznymi szybami, nie chcę by było widać tył samochodu z zewnątrz (bo jak zechcę się tam przebrać, to co??? )może je przyciemnić, ale nie pytałam ile to kosztuje i nie wiem czy do sreberka pasuje...
- dywaniki kupię jakiekolwiek, bo to mały szczegół na dzień dzisiejszy :-|
- tylną szybą zajmie się fachowiec już z nim rozmawiałam, powiedział mi, że sprawdzić czy działa jest "bardzo łatwo",bo wystarczy...nawet Wam na forum nie zacytuję, co mi powiedział dalej w tym temacie bo czytają to również nieletni 8-)
- grill mi się podoba, tylko nie wiedziałam czy nie jest jakiś obciachowy <ok>
- gumą zajmę się też wkrótce, mały szczegół <ok>
- kiera zostanie na razie jaka jest, ma chyba poduszkę w środku... :shock:
- te brewki to trzeba nowe inne czy wywalić je na amen? :?:
- halogeny i kierunki kupić całe nowe, a nie bawić się w detale? a może jakieś lepsze, ładniejsze, ale jakie? :?:
- termometr wywalę w pierwszej kolejności tylko zerknę jak on się tam trzyma, może nawet dziś, chce mi się <zyga> ...jak patrzę na ten szczegół...
- znaczek też chciałam żeby został
- poszukam też innych alusków, ale troszkę podobnych do tych (wzór ładny) i kupię je do kompletu nowych letnich opon (nie mam żadnych porządnych, te zimowe są straszne i do wymiany, a letnich brak)
- myślę co zrobić z tylną i bocznymi szybami, nie chcę by było widać tył samochodu z zewnątrz (bo jak zechcę się tam przebrać, to co??? )może je przyciemnić, ale nie pytałam ile to kosztuje i nie wiem czy do sreberka pasuje...
Co do brewek do absolutnie do usunięcia. Kiedyś była taka moda na to ale teraz moim zdaniem nieciekawie to wygląda.
Co do halogenów to u Ciebie chyba wystarczy wymienić szkło:
http://moto.allegro.pl/item533514767_au ... _nowe.html
No chyba, że całe:
http://moto.allegro.pl/item518410407_ha ... di_b4.html
Jeśli chodzi o szyby to fajnie mogłyby wyglądać ciemne z efektem chromu. Oby nie takie smoliste, bo też nie będzie za ciekawie.
Co do halogenów to u Ciebie chyba wystarczy wymienić szkło:
http://moto.allegro.pl/item533514767_au ... _nowe.html
No chyba, że całe:
http://moto.allegro.pl/item518410407_ha ... di_b4.html
Jeśli chodzi o szyby to fajnie mogłyby wyglądać ciemne z efektem chromu. Oby nie takie smoliste, bo też nie będzie za ciekawie.
troszke informacji :
- dywaniki zlapiesz na allegro w komplecie za max 100 zl (ponizej link na dywaniki na podkladzie gumowo/piankowym a materiał to welur z prostym włosem, znaczy taki w ktorym włos jest pionowy a nie jak na wiekszosci przeplatany bo w tych z włosem przeplatanym ciezko sie wytrzepuje syf, zawsze mozesz dla pewnosci zadzwonic do producenta i wypytac o wiecej szczegółów, ciezko dostac oryginalne dywaniki welurowe)
http://www.allegro.pl/item532227331_dyw ... emium.html
- jesli chodzi o tę gumę (ten niewielki fragment gumy) to uszczelniacz, niestety z tym nic nie zrobisz juz poza odczyszczeniem, poniewaz ta guma jest juz nie produkowana, tyczy sie to zarowno lewych i prawych drzwi, tam z przodu przy lusterku tez jest taki kawalek gumy i tez jest niedostępny, a szkoda ponieważ taki kawalek pamietam kupowalem za ok 28 zl i jeszcze byly w sprzedazy rok temu
- halogeny i kierunki kup najlepiej nowe, fabrycznie są one zamkniete na amen (szkło+oprawa) wiec sztukowanie uzywanych to zabawa np z silikonem, koszt nowych halogenow do wgladu na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=18799
- jesli Ci brewki (nakladki na reflektory głowne) nie przeszkadzaja to moze poczekaj az kupisz soczewki i wtedy wymienisz cale lampy bo niewiadomo na jakim kleju sa chycone te brewki, by potem nie bylo problemu ze oderwiesz a jakis klej ci zółty ostanie na kloszu
koszt soczewek ok 1500 zl
- zderzak nowy (uzywany zdrowy niepopękany) tez złapiesz na allegro w cenie tak 300 - 400 zl plus do tego malowanie (ok 250-300zl) pytaj i proś o lepsze fotki takich miejsc w zderzaku jak mocowania boczne aby uniknac kupienia szajsu z powyłamanymi otworami mocującymi
- wkłady do lusterek nowe oryginaly sa za ok 220 zl sztuka z ASO jak bys wymieniala po stronie kierowcy kup sobie wkład asferyczny i zwroc uwage przy kupnie na to czy masz lusterka sterowane elektrycznie i podgrzewane czy manualne
troszku kaski Ci pójdzie na odchwaszczenie autka ale zapewniam ze efekt mile zaskoczy
- dywaniki zlapiesz na allegro w komplecie za max 100 zl (ponizej link na dywaniki na podkladzie gumowo/piankowym a materiał to welur z prostym włosem, znaczy taki w ktorym włos jest pionowy a nie jak na wiekszosci przeplatany bo w tych z włosem przeplatanym ciezko sie wytrzepuje syf, zawsze mozesz dla pewnosci zadzwonic do producenta i wypytac o wiecej szczegółów, ciezko dostac oryginalne dywaniki welurowe)
http://www.allegro.pl/item532227331_dyw ... emium.html
- jesli chodzi o tę gumę (ten niewielki fragment gumy) to uszczelniacz, niestety z tym nic nie zrobisz juz poza odczyszczeniem, poniewaz ta guma jest juz nie produkowana, tyczy sie to zarowno lewych i prawych drzwi, tam z przodu przy lusterku tez jest taki kawalek gumy i tez jest niedostępny, a szkoda ponieważ taki kawalek pamietam kupowalem za ok 28 zl i jeszcze byly w sprzedazy rok temu
- halogeny i kierunki kup najlepiej nowe, fabrycznie są one zamkniete na amen (szkło+oprawa) wiec sztukowanie uzywanych to zabawa np z silikonem, koszt nowych halogenow do wgladu na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=18799
- jesli Ci brewki (nakladki na reflektory głowne) nie przeszkadzaja to moze poczekaj az kupisz soczewki i wtedy wymienisz cale lampy bo niewiadomo na jakim kleju sa chycone te brewki, by potem nie bylo problemu ze oderwiesz a jakis klej ci zółty ostanie na kloszu
koszt soczewek ok 1500 zl
- zderzak nowy (uzywany zdrowy niepopękany) tez złapiesz na allegro w cenie tak 300 - 400 zl plus do tego malowanie (ok 250-300zl) pytaj i proś o lepsze fotki takich miejsc w zderzaku jak mocowania boczne aby uniknac kupienia szajsu z powyłamanymi otworami mocującymi
- wkłady do lusterek nowe oryginaly sa za ok 220 zl sztuka z ASO jak bys wymieniala po stronie kierowcy kup sobie wkład asferyczny i zwroc uwage przy kupnie na to czy masz lusterka sterowane elektrycznie i podgrzewane czy manualne
troszku kaski Ci pójdzie na odchwaszczenie autka ale zapewniam ze efekt mile zaskoczy
nie wiem jak mam Wam dziękować
Wprost nie wiem jak mam dziękować <ok> <ok> <ok>
Jesteście normalnie <swiety> <swiety> <swiety>
Teraz będzie i prościej podjąć decyzję co do najbardziej kosztownych inwestycji w Laleczce...
Musze stworzyć sobie teraz tylko plan z określonym budżetem i punkt po punkcie go realizować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Finanse owszem potrzebne są spore, ale przecież nie kupuje się wszystkiego jednego dnia...więc jakoś to będzie...efekty będą widoczne na forum, cokolwiek się zmieni aparacik czeka <aparat>
Jeszcze raz dziękuję!!! <hura>
Jesteście normalnie <swiety> <swiety> <swiety>
Teraz będzie i prościej podjąć decyzję co do najbardziej kosztownych inwestycji w Laleczce...
Musze stworzyć sobie teraz tylko plan z określonym budżetem i punkt po punkcie go realizować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Finanse owszem potrzebne są spore, ale przecież nie kupuje się wszystkiego jednego dnia...więc jakoś to będzie...efekty będą widoczne na forum, cokolwiek się zmieni aparacik czeka <aparat>
Jeszcze raz dziękuję!!! <hura>
Jeśli chodzi o szybki to Seban (napewno o nim słyszałaś) u mnie wycenił 220 zł za tył i boczne tylne, a 300 za wszystkie oprócz przedniej naturalnie. Kolor dowolny. Kumpel u niego robił w kadecie i ładnie wyglądają. Raczej nie odwali partaniny. Po mojemu to pasowały by ci szybki delikatnie przyciemnione jakieś 60%, bo całkiem czarne są jak na mój gust nie praktyczne i <zyga>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
moim skromnym zdaniem 60% to zdecydowanie za dużo jak na srebrne auto.slavocoupe pisze:pasowały by ci szybki delikatnie przyciemnione jakieś 60%,
Ja bym proponował max 37-45% nie więcej. Ale wtedy wszystkie. Nie ma sensy przyciemniać tylko tych tylnych.
marzenie, ładna ta Twoja niunia. Wiele pracy przed Tobą, ale wiem, że sobie poradzisz. <ok>
A co do wyglądu, to ja bym zrobił tak:
- soczewki - bdb pomysł - ale kosztowny. Oczywiście razem z tym bi-xenon,
- przedni zderzak wymaga poprawek - niestety nie dałaś zdjęcia jak całe autko wygląda od przodu więc nie wiem jaki masz, ale z wersji S2 by Ci ładnie leżał, <ok> Oczywiście co do świateł przeciwmgłowych i kierunków w zderzaku - to kup ori, nie baw się w jakieś półśrodki z alledrogo,
- tej uszczelki do drzwi poszukaj na szrotach - na pewno coś znajdziesz, <ok>
- kiedy zakładasz ringi na zegary? 8-)
- poszukaj ładnych alufelg. Tylko pamiętaj, że rozstaw śrub masz 4x108 a ET 37 (odsadzenie ),
-... hm, jak mi się coś przypomni to napiszę. :mrgreen:
Dbaj o niunie, to Niunia zadba o Ciebie. <ok>
w lutym, jedna z najtańszych rzeczy z listy :mrgreen:spaykee pisze:- kiedy zakładasz ringi na zegary? 8-)
widok tego szczegółu - jak to mówicie bezcenny <ok> bo właśnie dziś miałam pytać o te parametry, ale jak będzie już miał być zakup wrzucę foty na forum, ocenicie i doradzicie dziękispaykee pisze:4x108 a ET 37 (odsadzenie )
<tance> Mówiłam już, że kocham to forum??? <tance> i czasami mam wrażenie, że tu prawie mieszkam???
[ Dodano: 2009-01-29, 07:47 ]
No pewnie, że tak, pisz szybciutko cokolwiek sobie przypomnisz <pomysl>spaykee pisze:... hm, jak mi się coś przypomni to napiszę. :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
No ringi to najtańsza rzecz, ale bardzo dużo daje autku Oczywiście kupujesz od DIDO, nie z alledrogo? Dido ma lepsze wykonanie. Mam u siebie to wiem. <ok>marzenie pisze:w lutym, jedna z najtańszych rzeczy z listy :mrgreen:spaykee pisze:- kiedy zakładasz ringi na zegary? 8-)
widok tego szczegółu - jak to mówicie bezcenny <ok> bo właśnie dziś miałam pytać o te parametry, ale jak będzie już miał być zakup wrzucę foty na forum, ocenicie i doradzicie dziękispaykee pisze:4x108 a ET 37 (odsadzenie )
<tance> Mówiłam już, że kocham to forum??? <tance> i czasami mam wrażenie, że tu prawie mieszkam???
[ Dodano: 2009-01-29, 07:47 ]No pewnie, że tak, pisz szybciutko cokolwiek sobie przypomnisz <pomysl>spaykee pisze:... hm, jak mi się coś przypomni to napiszę. :mrgreen:
Co do Felg to jeszcze dwa parametry - wysokość i szerokość. Np. Felgi, które ja mam:
15"x7J ET 13 4x108
czyli, felgi o wysokości 15 cali, szerokości 7 cali, odsadzeniu 13 [wystają na zewnątrz - zawieszenie dostaje po d...tyłku] no i rozstaw szpilek 4x108 Jeszcze ważna jest średnica otworu centrującego, bo trzeba dobrać pierścień centrujący [jeśli felga nie jest oryginalnie dla Audi]. Jeśli nie założysz pierścieni centrujących bądź będą za małe, to koła będą wycentrowane jedynie na szpilkach, a co za tym idzie... Bicie w kierownicy, nadwyrężasz śruby mocujące, felgi mogą polecieć swoją drogą, auto swoją.. <lol>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Auto bardzo mi się podoba
Kierownicę zostaw ori, taka jest najlepsza, bad look out (nie obraź się, ale to zalatuje wiejskim tjuninkiem ), przyciemnienie szyb bym sobie odpuścił, ogólnie to bym trzymał auto w 100% ori, ewentualnie tuning na ori częściach, no i może niebieskie podświetlenie zegarów
Pozdrawiam i zapraszam do oceny mojego auta <ok>
Kierownicę zostaw ori, taka jest najlepsza, bad look out (nie obraź się, ale to zalatuje wiejskim tjuninkiem ), przyciemnienie szyb bym sobie odpuścił, ogólnie to bym trzymał auto w 100% ori, ewentualnie tuning na ori częściach, no i może niebieskie podświetlenie zegarów
Pozdrawiam i zapraszam do oceny mojego auta <ok>