B4 NG by Duo.. ALUETT RONDELL BBS RS str. 1 i 7
B4 NG by Duo.. ALUETT RONDELL BBS RS str. 1 i 7
Haaalo , haaalo to znowu ja Duo :mrgreen: .. mamy dziś 17 marca 2009 a ja powracam z kolejnym projektem Otrząśniety z szoku po sprzedażny kochanego auta i zajęty poszukiwaniami godnej następczyni do projektu mojego marnego życia musiałem zdobyć coś do turlania się na co dzień .. i tak błąkając się i drapiąc po głowie trafiłem na ciemno zielone gradobicie z 1993 roku wyposażone w:
Silnik 2300 10V NG po przebiegu 180.000 bez gazu oczywiście
Skrzynia manualna
ABS
Wspomaganie kierownicy
Elektryczne szyby x4
Elektryczne oraz podgrzewane lusterka
Klimatyzacja manualna
Kubełkowa fotele w welurze tplus boczki z drewnianymi dekorami
Reflektory soczewkowe
Przedni zderzak S2/Competition
Tylni zderzak S2/Competition
Spoiler tylnej klapy S2/Competition
Zawieszenie -40/-40
Alufelgi 16’ ABT
Przyciemnione wszystkie szyby oprócz czołowej ..
Auto ogólnie w stanie .. hehe i tutaj cieżko znaleźć odpowiednie określenie stanu auta dlatego wymienię część z usterek jakie na mnie czekały, a były to miedzy innymi:
Zderzak przedni bez halogenów oraz z dziurami pod spryskiwacze
Grill z siatexu z wyciętą na chama dziurą na rygiel
Latające w każdą stronę oraz nie działające lusterka zaadoptowane wiejskim sposobem z corrado
Listwy boczne w kolorze srebrnym
Nakładki na progi rodem z allegrotuning również w kolorze srebrnym
Pęknięta tylna lewa lampa zewnętrzna
Brak ostatniego wydechu
Zapuszczony środek ( brak dywaników - brudna wykładzina podłogowa, efektem palenia w środku są niemalże czarne osłony słupków oraz podsufitka, inne boczki z przodu, inne z tyłu, zniszczone niektóre elementy plastikowe, i pełno tuningu takiego jak alu gałka, alu rygle alu pedały itp )
Należy dodać, że auto dostało strzała w prawy bok w skutek czego są uszkodzone: drzwi przednie oraz tylne, próg, słupek środkowy oraz dach auta
Poza tym całe auto nadaje się do lakierowania ze względu na to iż każdy element ma jakieś wady typu rysy, wgniotki, łuszczący się lakier, a nawet pękająca szpachla.
Na koniec tej wyliczanki pocieszę i uspokoję niektórych .. mechanicznie auto jest jak najbardziej okej, śmiga jak szalone, ma ochotę jeździć dlatego postanowiłem je reanimować ..
Plany na najbliższe dni to naprawa blacharska oraz odszczurzenie auta ..
17.03.2009: fotki auta w dniu zakupu
24 03 2009: następnego dnia po przywiezieniu do domu, razem z jedną z moich 90tek
02 04 2009 ALUETT RONDELL BBS RS czyli podczas naprawy zielonej jej starsze siostry grzecznie stoją za oknem :mrgreen:
podziękowania dla MarasaS2 za pomoc w organizacji zakupu autka
Silnik 2300 10V NG po przebiegu 180.000 bez gazu oczywiście
Skrzynia manualna
ABS
Wspomaganie kierownicy
Elektryczne szyby x4
Elektryczne oraz podgrzewane lusterka
Klimatyzacja manualna
Kubełkowa fotele w welurze tplus boczki z drewnianymi dekorami
Reflektory soczewkowe
Przedni zderzak S2/Competition
Tylni zderzak S2/Competition
Spoiler tylnej klapy S2/Competition
Zawieszenie -40/-40
Alufelgi 16’ ABT
Przyciemnione wszystkie szyby oprócz czołowej ..
Auto ogólnie w stanie .. hehe i tutaj cieżko znaleźć odpowiednie określenie stanu auta dlatego wymienię część z usterek jakie na mnie czekały, a były to miedzy innymi:
Zderzak przedni bez halogenów oraz z dziurami pod spryskiwacze
Grill z siatexu z wyciętą na chama dziurą na rygiel
Latające w każdą stronę oraz nie działające lusterka zaadoptowane wiejskim sposobem z corrado
Listwy boczne w kolorze srebrnym
Nakładki na progi rodem z allegrotuning również w kolorze srebrnym
Pęknięta tylna lewa lampa zewnętrzna
Brak ostatniego wydechu
Zapuszczony środek ( brak dywaników - brudna wykładzina podłogowa, efektem palenia w środku są niemalże czarne osłony słupków oraz podsufitka, inne boczki z przodu, inne z tyłu, zniszczone niektóre elementy plastikowe, i pełno tuningu takiego jak alu gałka, alu rygle alu pedały itp )
Należy dodać, że auto dostało strzała w prawy bok w skutek czego są uszkodzone: drzwi przednie oraz tylne, próg, słupek środkowy oraz dach auta
Poza tym całe auto nadaje się do lakierowania ze względu na to iż każdy element ma jakieś wady typu rysy, wgniotki, łuszczący się lakier, a nawet pękająca szpachla.
Na koniec tej wyliczanki pocieszę i uspokoję niektórych .. mechanicznie auto jest jak najbardziej okej, śmiga jak szalone, ma ochotę jeździć dlatego postanowiłem je reanimować ..
Plany na najbliższe dni to naprawa blacharska oraz odszczurzenie auta ..
17.03.2009: fotki auta w dniu zakupu
24 03 2009: następnego dnia po przywiezieniu do domu, razem z jedną z moich 90tek
02 04 2009 ALUETT RONDELL BBS RS czyli podczas naprawy zielonej jej starsze siostry grzecznie stoją za oknem :mrgreen:
podziękowania dla MarasaS2 za pomoc w organizacji zakupu autka
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2009, 23:09 przez duo, łącznie zmieniany 9 razy.
-
- Forum Audi 80
stan opłakany, ale jak wiemy odżyje bardzo szybko w Twoich rękach
na samym początku myślałem, że kupiłeś Compi
...te wszelkie zmiany wizualne to była robota poprzedniego właściciela czy jak ?
nic nie pisałeś o napędzie, ale domyślam się, że nowu ośka
Życzę Ci szybkiej reanimacji wozu <pijak>
P.S. bardzo duży plus, że auto ma już kilka bardzo kosztownych "gadżetów" <ok>
na samym początku myślałem, że kupiłeś Compi
...te wszelkie zmiany wizualne to była robota poprzedniego właściciela czy jak ?
nic nie pisałeś o napędzie, ale domyślam się, że nowu ośka
Życzę Ci szybkiej reanimacji wozu <pijak>
P.S. bardzo duży plus, że auto ma już kilka bardzo kosztownych "gadżetów" <ok>
Witamy ponownie Łukanio. Doprowadzenie tego samochoda do właściwego stanu to troszku roboty, ale dla chcącego nic trudnego, ciekawi mnie że to połączenie agro z gustowymi modami bo raczej na nie świadomce nikt tego zderzaka tył z Compi nie założył. Dziwi mnie jedno, dopatrzyłem się na tylnej szybie wlepy AKP, więc dziwne że auto jest w takim kiepskim stanie wizualnym <hmm> . Silniczek fajny, wyposażenie też całkiem-całkiem. Ogólnie jak ją doprowadzisz do porządku to będzie dobrą bazą pod twoje wyczyny. Powodzenia z projektem i (za)dbaj o nią <rotfl2>
- przemko1982
- Audi 80 Klub
odpowiadając na pytania wasze:
Samochód to ośka takie mam szczęście do aut mimo iż historię z audi zacząłem od quattro
Poprzedni właściciel to jedna z założycieli AKP
Auto ma troche bezsensownych zmian i jest zaniedbane, jednak to wszystko rekompensuje kilka drogich zabawek na Niej, dlatego zdecydowałem się na zakup tego właśnie auta.
Czeka mnie bardzo dużo pracy przy Niej, żeby wyglądała jak powinna, a dzis rano została rozebrana do nparawy blacharskiej .. okazało się jeszcze gorzej niż myślałem ... później porobie fotki i wrzuce, Pozdrawiam.
Samochód to ośka takie mam szczęście do aut mimo iż historię z audi zacząłem od quattro
Poprzedni właściciel to jedna z założycieli AKP
Auto ma troche bezsensownych zmian i jest zaniedbane, jednak to wszystko rekompensuje kilka drogich zabawek na Niej, dlatego zdecydowałem się na zakup tego właśnie auta.
Czeka mnie bardzo dużo pracy przy Niej, żeby wyglądała jak powinna, a dzis rano została rozebrana do nparawy blacharskiej .. okazało się jeszcze gorzej niż myślałem ... później porobie fotki i wrzuce, Pozdrawiam.
FranoF1 pisze:Z czego te lusterka?
duo pisze:Latające w każdą stronę oraz nie działające lusterka zaadoptowane wiejskim sposobem z corrado
Dużo pracy przed Tobą Duo ale każdy wie że sobie poradzisz <ok>
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 09:54 przez Metal, łącznie zmieniany 2 razy.