Audi 80 B2 Coupe 1.8 DS[nowe zdjęcia strona 3].
Audi 80 B2 Coupe 1.8 DS[nowe zdjęcia strona 3].
Witam! Chciałbym zaprezentować swój nowy nabytek którym jest to śliczne Audi 80 B2 w nadwoziu Coupe z roku 1986.(na zdjęciach trochę przybrudzone :mrgreen: ). Silnik to narazie 1.8DS. W planach mam 2.0 16v od B4 bądź 1.8 turbo od A4 czy Passata Przy okazji potrzebuję przednich lamp bo moje już praktycznie nie mają odblasków i światła mijania są słabe nawet bardzo. Od razu mówię że mam skośne lampy bo wiem że były dwa typy. W razie jakby ktoś miał takie lampy proszę o kontakt przez PW. Poniżej zdjęcia:)(kliknijcie na wybrane a pokaże się w pełnych rozmiarach.)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2009, 12:25 przez Łysy_18, łącznie zmieniany 1 raz.
- EwelinaCzarna
- Forum Audi 80
:lol:
Klasyk pierwsza klasa :mrgreen:
Nic nie trzeba zmieniac, tylko dbac i jezdzic <ok>
Świeżo co kupiłem. Miałem 2d sedana ale zmieniłem na coupe:) Mody przeprowadze ale tylko swapa. Jeśli macie jakieś propozycje silnika to piszcie ale pamiętajcie że to ośka a przerobienie na quattro to sporo pracy:) Karoseria i wnętrze zostanie seria. :mrgreen:
[ Dodano: 2009-03-26, 17:48 ]
Aktualnie ma czerwone sprężyny. Obniżenie w stosunku do serii o jakieś 20-30mm.
[ Dodano: 2009-03-26, 17:50 ]
Trochę lepiej się prezentuje ale przede wszystkim jest sztywniejsza.
[ Dodano: 2009-03-26, 17:48 ]
Aktualnie ma czerwone sprężyny. Obniżenie w stosunku do serii o jakieś 20-30mm.
[ Dodano: 2009-03-26, 17:50 ]
Trochę lepiej się prezentuje ale przede wszystkim jest sztywniejsza.
Szkoda że na ulicach jest tak mało tych aut, zalewa nas chińszczyzna i inne podobne wynalazki, a Niemcy złomują całkiem jeszcze sprawne auta takie jak chociażby Twoje B2. Coupe w tej budzie zawsze mi się podobało, ale niestety nigdy nie znalazłem egzemplarza wartego zainteresowania, a kupno wraku do remontu mi się nie uśmiechało. Mam nadzieję że zrealizujesz swoje plany odnośnie silnika, bo wielu mówi że przełoży nie wiadomo co, a dotychczas zrobiło kilku. Takie auto z 1.8T to bardzo ciekawa opcja, choć fakt, iż jest to ośka utrudnia snucie planów o dużych mocach.