gruzzz i tona spamu
-
- Forum Audi 80
mam ten sam silnik co ty spaykee z tym że moja jest złota. wrzuciłem białe migacze do przodu i od razu inaczej się prezentuje. Też zaczynam powoli moja audiczke remontować w sensie wizualnym. Jestem zadowolony z tego autka. Moja jest bez gazu. Przy spokojnej jezdzie do 100km/h potrafi zejść poniżej 7. A ta twoja no jest zajefajna kilka bajerów i jak się prezentuje. Pozdro.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A to prawda. :mrgreen: Chociaż z takimi prędkośNiki20, ciami nie jeżdżę... :lol: Marcin_89, Adriano80b4, obrotomierz jest, nowe żaróweczki są. Troszkę się pozmieniało przez zimę w aucie, ale nie miałem kiedy zrobić zdjęć, czy też uaktualnić tematu. <ok>okiewicz22pnw pisze:Przy spokojnej jezdzie do 100km/h potrafi zejść poniżej 7
[ Dodano: 2009-03-30, 20:18 ]
Dziś wygrzebałem "troszkę" zbędnych śmieci z auta... Kanapę, fotel pasażera, trochę śmieci z podłogi, kilka plastików... I taki oto obraz po wstępnym oczyszczeniu, wysuszeniu, odkurzeniu...
http://picasaweb.google.com/spaykee/AudiSuszeniePodOgi#
Przy okazji wyciągnąłem pół wiadra wody z podłogi auta... Troszkę się tego nazbierało przez zimę... Jutro dalej będę walczyć, żeby go dobrze wysuszyć i znaleźć, którędy mi to woda leci do wnętrza. Uszczelki zdrowe i całe, po ich zdemontowaniu wyszło, że nimi nie może lecieć - musi lecieć przez drzwi - boczki... Jutro zdemontuję i zobaczymy... :roll:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wujo1, spokojnie, wszystko po kolei.
I od początku...
- tapicerka będzie już niebawem na klapie bagażnika, w końce zrobiło się cieplej, to można się bawić :mrgreen:
- a teraz zająłem się wnętrzem - po zimie miałem dosyć sporą kałużę w aucie - jak w moim poście wyżej, jeszczde nie doszedłęm z tym do porządku, ale to zrobię na dniach i będzie cacy
- w przyszłym tygodniu mam kilka zaplanowanych mechanicznych spraw do zrobienia w aucie:
1. wymienić olej
2. uszczelniacze zaworowe
3. przewody hamulcowe przód + ręczny tył
4. uszczelka pod pokrywą zaworów
5. wymienić rozrząd
6. dorobić pierścienie centrujące do alukapci
7. wypolerować alukapcie
8. wymienić przewody paliwowe
To by było chyba na tyle...
Jak z tym skończę, zajmę się estetyką. 8-)
I od początku...
- tapicerka będzie już niebawem na klapie bagażnika, w końce zrobiło się cieplej, to można się bawić :mrgreen:
- a teraz zająłem się wnętrzem - po zimie miałem dosyć sporą kałużę w aucie - jak w moim poście wyżej, jeszczde nie doszedłęm z tym do porządku, ale to zrobię na dniach i będzie cacy
- w przyszłym tygodniu mam kilka zaplanowanych mechanicznych spraw do zrobienia w aucie:
1. wymienić olej
2. uszczelniacze zaworowe
3. przewody hamulcowe przód + ręczny tył
4. uszczelka pod pokrywą zaworów
5. wymienić rozrząd
6. dorobić pierścienie centrujące do alukapci
7. wypolerować alukapcie
8. wymienić przewody paliwowe
To by było chyba na tyle...
Jak z tym skończę, zajmę się estetyką. 8-)
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
od tego pomysłu już dawno temu odszedłem - auto zostaje w oryginale. Tak mi się podoba jak jest aktualnie. :mrgreen: Białe zderzaki do tego auta kompletnie nie pasują. :lol:wujo1 pisze:jest sens malować zderzaki i lusterka pod kolor nadwozia ładnie tak jak teraz wygląda :oops:
Tym też się zajmę - a, że po pijanemu ktoś przyklejał... całkiem możliwe... <rotfl2> Ale to nie byłem ja. Auto niebawem przejdzie kosmetyke lakieru - polerka - to i emblematy przyjda nowe - porządnie przyklejonewujo1 pisze:te emblematy na tylnej klapie chyba ktoś po pijanemu przyklejał 8-)
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
brak elektryki mi nie przeszkadza i jest sporą zaletą tego auta - czego nie ma - to się nie popsuje. :mrgreen:wujo1 pisze:i bardzo dobrze ja bym jeszcze tylko założył chociaż el szybki z przodu i lusterka i zlikwidował czarną dziurą
No mnie cały czas zastanawia, co ma mądry człowiek włożył LPG do silnika 1,6 który sam w sobie w tej budzie jest bardzo ekonomiczny. :lol: Dziś właśnie czytałem poradnik w dziale "warsztat - zrób to sam" jak zdemontować instalację. Pożyjemy - zobaczymy. Ale coraz więcej rzeczy przemawia za tym, aby gazowni się pozbyć.wujo1 pisze:wywalił LPG :lol: :oops: :oops: :oops:
Zobaczymy.
Szczerze ? Nie narzekaj na LPG, bo jakby nie patrzeć, chodzi ci na tym gazie, a pali o wiele mniej, przy obecnych cenach strasznie się to odczuwa, ja mam samą benzynę, no nie mam żadnych problemów z autem, ale po mieście liczmy te około 9l Pb, co przy cenie 3,86 za litr daje prawie 35 zł za 100km, a gazu jakby brało 10-11 litrów, to wychodzi niecałe 20 zł. A na benzynie i tak nie będzie ścigaczem, chociaż nie powiem, moja o wiele, wiele lepiej "ciągnie" niż twoja