Punkty tech, Tech posty
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Punkty tech, Tech posty
Zmieniłem słowo POSTY na Tech posty. w związku z zablokowaniem liczenia postów w działach nietech.
Te pod awatarem, nie globalnie na calym forum.
Co o tym sądzicie, moze inaczej to nazwac ?
Te pod awatarem, nie globalnie na calym forum.
Co o tym sądzicie, moze inaczej to nazwac ?
a co powiecie o nazwie: "Posty tech."?Doc pisze:Zmieniłem słowo POSTY na Tech posty
Mam jeszcze taką propozycję:
skoro niektórym te liczby do czegoś są potrzebne (a z tego co czytałem wczoraj i dziś na SB, to niektórym widać tak), to proponowałbym rozwiązanie, które zadowoli jednych i drugich. licznik mógłby pokazywać liczbę postów w działach technicznych oraz liczbę postów ogółem.
oto co wymyśliłem:
xx/yy
gdzie:
x - liczba postów w działach technicznych
y - liczba postów ogółem
ale czy wykonalne jest zrobienie czegoś takiego od strony technicznej, to nie wiem :oops:
FranoF1, wyszumią się i będzie spokój
poza tym już zaczynają przyznawać rację ...no może poza pewnymi dwoma :lol:
Dodane:
a tak poza tym, to w tym dziale "Klubowe", też robi się niezły spam. Wliczanie tego do liczby postów technicznych chyba nie ma większego sensu. Niby jest to aktywność klubowa ale na takie tematy można dyskutować miesiącami, nabić milion postów i nie dojść do porozumienia
poza tym już zaczynają przyznawać rację ...no może poza pewnymi dwoma :lol:
Dodane:
a tak poza tym, to w tym dziale "Klubowe", też robi się niezły spam. Wliczanie tego do liczby postów technicznych chyba nie ma większego sensu. Niby jest to aktywność klubowa ale na takie tematy można dyskutować miesiącami, nabić milion postów i nie dojść do porozumienia
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Dlatego proponowałem wyłączenie całego działu, no ale... .grze pisze:a tak poza tym, to w tym dziale "Klubowe", też robi się niezły spam. Wliczanie tego do liczby postów technicznych chyba nie ma większego sensu. Niby jest to aktywność klubowa ale na takie tematy można dyskutować miesiącami, nabić milion postów i nie dojść do porozumienia
Hahaha, witaj w klubie <ok> . Może oni myślą, że to filia NKFranoF1 pisze:a ja sie pytam, po co to wszystko....
nabijają teraz milion postów na jakis przygupawy temat, jak zrobic licznik postów, rangi klubowiczów.... nie no paranoja :-| gdzie ja jestem, niech mnie ktos spamięta.
- Solskier
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja się powtórzę po raz kolejny - zlikwidować całkiem ten licznik, bo widać wiele ludzi jest tu chyba tylko po to aby nabijać licznik. Jak dla mnie licznik jest zbędny i niczemu nie służy, wystarczającym stopniem jest ranga po której widać kto do czego jest zdolny. Nie będzie licznika - będzie w końcu święty spokój, ze spamerami i marudami.
nie no, ja próbowałem dyskutować, bo uważam, że rozmawiać trzeba z każdym. Jednak po chwili wymiękłem normalnieFranoF1 pisze:Danek napisał/a:
Hahaha, witaj w klubie . Może oni myślą, że to filia NK ?
Na to wskazuje, a ja się dziwie, po co rejestrowali się na tym forum… Ehhh człowiekowi czasem brakuje słów, dobrze ze nie wdawałem się w dyskusje… hahahaha
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nie da się tego włączyć defaultowo, nie ma takiej opcji w phpbb by przemo i zwykłym phpbb. Nie ma sensu programować tego i pałować się z tym.grze pisze:Mam jeszcze taką propozycję:
skoro niektórym te liczby do czegoś są potrzebne (a z tego co czytałem wczoraj i dziś na SB, to niektórym widać tak), to proponowałbym rozwiązanie, które zadowoli jednych i drugich. licznik mógłby pokazywać liczbę postów w działach technicznych oraz liczbę postów ogółem.
oto co wymyśliłem:
xx/yy
gdzie:
x - liczba postów w działach technicznych
y - liczba postów ogółem
Może być i tak, zaraz zmienię.grze pisze:a co powiecie o nazwie: "Posty tech
Szkoda. Widać na 1 rzut oka kto jest uczynnym i pomagającym, niech tak będzie.Solskier pisze:zlikwidować całkiem ten licznik
Tech posty, czy posty tech, faktycznie nie odzwierciedlają w całości tego co mam na myśli, może podrzucicie jakąś inną nazwę ?
Chciałbym, aby był to licznik poprawnej aktywności usera. Wiadomo, że to nie stricte techniczne forum, a klub gdzie o różnych rzeczach się prawi. Jednocześnie nie chciałbym, aby to była standardowa nazwa jak na każdym forum, czyli "posty", co da do zrozumienia nowym, że nie tak jak wszędzie się je zdobywa.
Jeśli mamy problem, piszemy o tym w dziale Klubowym i ktoś nam pomaga go rozwiązać, to jest ok. Niech mu się to liczy.
Na koniec... ograniczyliśmy w olbrzymim stopniu liczenie i pisanie głupot. Oczywiście nie ograniczyliśmy tego zupełnie, ale nie w tym rzecz. Nie ma sensu aż tak przywiązywać do tego wagę. Zawsze ktoś napisze temat i zdobędzie post, ktoś w rezaniu zapyta się o coś i dostanie post. Nie ma co popadaj w skrajność. Jest zdecydowanie ograniczone i jest ok. Faktycznie co do nazwy Post tech, nie jest ona adekwatna, zatem ? ...