Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ogólnopolski Zlot PKA80

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Ogólnopolski Zlot PKA80

Post autor: IC69 » 04 maja 2009, 17:38

Witam szanownych S.
Jako, że Klub nasz istnieje już ponad dwa lata, to przydało by się w końcu zorganizować jakąś ogólną imprezę. Początkiem tego roku, naszła mnie ochota na zorganizowanie takiego czegoś, no ale kto by chciał przyjechać na zlot prawie pod czeską granicę, zwłaszcza z drugiego końca Polski. Zacząłem więc szukać kogoś z centrum kraju, kto by wziął to na swoje barki. Łatwo nie było. Niektórzy by mogli, ale zawsze coś im stało na przeszkodzie, inni przekierowywali mnie do włodarzy lokalnych klubów, by przyłączyć się do jakiś imprez przez nich organizowanych :-/ W końcu znalazł się ktoś ;-) kto nie powiedział nie (i za to mu wielkie dzięki <piwo> ). Jest nim Adam alias Słonik <ok> , który zapozna was ze wszystkimi szczegółami (a właściwie planami :roll:). Chcielibyśmy wiedzieć co o tym sadzicie, oraz liczymy na waszą pomoc w ogarnięciu tego wszystkiego do kupy.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 04 maja 2009, 19:45

No to czekam na jakieś ogóle szkice całego przedsięwzięcia.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 04 maja 2009, 20:20

Labiel pisze:No to czekam na jakieś ogóle szkice całego przedsięwzięcia.
No a ja że byłem bardzo niekumaty w szkicach to poproszę jeszcze opis. :lol:

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 04 maja 2009, 20:47

Irku, ja sam miałem takowe zapędy... Ale nie dość że mieszkam pod czeską granicą to jeszcze pod niemiecką... Organizacja na odległość /500-600km/ to praktycznie gwarancja niewypału... Jeśli jednak w organizacji będę mógł jakoś pomóc chętnie dołożę swoje 3 Grosze <ok>

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 04 maja 2009, 20:55

Super, że ktoś sie tego podjął :-) Na słonia zawsze można liczyć <ok>

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 04 maja 2009, 21:23

Trzymam kciuki! Ja niestety nie jestem w stanie pomóc bo z racji moich obowiązków nawet nie wiem czy będę mógł się na tej imprezie pojawić. Ale serdecznie Wam sekunduję.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Kontakt:

Post autor: Doc » 04 maja 2009, 21:49

Co prawda jeszcze nie ma finalnego filmu, który robimy, ani zdjęć oficjalnych, ale możecie popatrzeć na 1 zlot og.polski A6 klubu, który w ten majowy weekend miał miejsce.

http://img22.imageshack.us/img22/8125/kierowcyg.jpg

http://www.a6klub.pl/zdjecia-z-polanicy ... 772,30.htm

http://www.a6klub.pl/zdjecia-z-polanicy ... vt9772.htm

I wywnioskować kilka rzeczy.

1. Ilość uczestniczących, nie jakaś powalająca mimo potencjalnych ~ 6 000 zarejestrowanych.
2. Ceny i koszty 2-3 dniowego zlotu.
3. Znakomite i pozytywne wrazenia zarówno facetów jak i ich kobiet po zlocie.

Mnie fizycznie tam nie było. Piszę fizycznie celowo, bo uczestniczyłem jak mogłem w realizacji. Główną przyczyną bylo to, że mam Toyotę i mimo zachęcania mnie, uznałem, że będę się czuł jak garbaty przy ścianie.

Nie mniej, uważam, że takie przedsięwzięcia są super i choć - najpradopodobniej - nie będe na zlocie Audi 80, to na tyle na ile mogę, pomogę w realizacji od A do Z.
Składa się na to kilka rzeczy. Od zaawansowanej ciąży mojej żony, po brak klubowego auta.
Osoba, która reprezentować będzie nasz klub jako głowa rodziny i szef zlotu, będzie wskazana, mianowana i wspierana.

Nie ruszają mnie też słowa typu... o ciebie nie bedzie co to za zlot.
Ja to jestem pikuś, to ludzie robia tu klimat i im się to należy. Będę szcześliwy jesli zlot wypali.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 04 maja 2009, 22:44

No działajcie oby jak najszybciej bo i ja niedługo bęnde zablokowany przez żonę ;-)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 04 maja 2009, 23:59

Dobra to do rzeczy.
Sprawy maja sie tak, jest osrodek wypoczynkowy koło Łowicza w miejscowosci Nieborow ( www.camping-nieborow.pl ). Rozmawialem z nimi na temat organizacji takiego zlotu a takowe odbywaja sie tam czesto. Jak byłem to akurat VW Transportery sie zjechały :mrgreen: . Nie ma tam atrakcji typu mega jezioro basen plywalnia korty tenisowe sauny czy inne bajery, jest ogrodzony teren otoczony lasem i domki letniskowe, wszystko ogarniete nalezycie.

Co do sedna spray to tak:
-można osrodek wynajać caly dla siebie za kwote 3000zl/doba i wtedy mamy to na "własnosc" ich nic nie obchodzi my pilnujemy wszystkiego itd itp czy spi ktos w domku, aucie czy namiocie to nasza broszka i tyle co jemy i pijemy czy spiewamy czy tanczymy wszystko mozna byle grzecznie ;-) -mozna wynająć pojedyncze domki za cene 150zl/doba, domki sa 5-8osobowe, te 5 osobowe sa o wyzszym standardzie ponoc. Wtedy mamy domek dla siebie i nic wiecej.
-jest miejsce na ognisko jesli chcemy je ropalic to musimy sie rzucic 30zl za drewno.
-jest jeszcze opcja ze wynajmujemy osrodek i dodatkowo za oplata oni zapewnia nam wyzywienie ale tego akurat nie bralem pod uwage bo mysle ze kazdy bedzie wolal swoj prowiant miec.
Reasumujac calosc nie wychodzi tak zle bo jesli by bylo 100 osob to wychodzi nam 30zl za dobe na osobe za wynajaecie calego osrodka dla nas tylko kwestia frekwencji bo to wlasnie od niej beda zalezec koszta na osobe w tym przypadku. Biore caly osrodek dla nas na wlasnosc pod uwage bo mysle ze to najlepsza opcja by byla chyba.

Pytajac o wolne terminy to na chwile w ktora rozmawialem z nimi to zajety byl w lipcu i sierpniu tylko pierwszy weekend lipca.

Odrazu mowie ze nie ma tam miejsca na jakies konkurencje rozgrywane autami typu slalomy czy 1/4 mili.

PS- Kazdy pisze działajcie i robcie tylko problem jest taki ze ja jestem tu sam i nikt mi nie pomoze raczej fizycznie i osobiscie wiec łatwo nie bedzie tym razem ze ja nie mam pojecia co i jak z czym do czego i co dalej, Doc pomocy <placze>

PS2- Mysle ze pierwsze co to nalezalo by sie zorientowac ile osob by wogole bylo chetnych przyjechac, interesuja mnie tylko i wylacznie osoby ktore by byly zdecydowane na 100%.

PS3- O czyms pewnie zapomnialem, jak mi sie przypomnie to napisze.
A wiem zdjec robionych osobiscie nie mam zadnych narazie ale wolna chwila moge tam podskoczyc i cos cyknac.

PS4- Mam jeszcze jeden osrodek na oku ale nie moge sie dobic do kogos stamtad niemniej jednak bede probowal.
Obrazek
PS5- Ja sie tego jeszcze nie podjąłem tylko jak narazie orientuje sie w terenie i mozliwosciach.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 05 maja 2009, 00:19

Słonik, ty sam, to za mało.
Zanim znajdziemy i potwierdzimy miejsce, musi byc ktoś jeszcze współodpowiedzialny.
Sam tego nie ogarniesz. Wiem to z doświadczenia - a mam takie.

Pomijając fakt dogrania tematu z dyrekcją ośrodka, zebraniem kasy i wszystkiego tego, co dzieje się przed samym przyjazdem, ktoś musi ogarniać sytuację na miejscu - a jest co wbrew pozorom robić.

Trzeba zadbać o to, aby pójść dogadać to ognisko, pójść zapytać się dyrekcji o to tamto sramto. Trzeba przywitać tych co przyjadą, co chwila odbierać telefon bo się gubią i kierowac ich. Niektórzy będą w grupach, inni nie. Trzeba przedstawić wszystkich, zebrać, ustawić, kierować non stop. Jest pewna początkowa dezorientacja u ludzi. Każdy musi wiedzieć, że ty to ty, tzn jaki masz nick, bo imie niewiele im powie. Każdy powinien wiedzieć, kto to kto. Należy pokazać kto gdzie co ma, gdzie śpi, gdzie jest i co tu robi. Powinno się być organizatorem i mini wodzirejem przynajmniej na samym poczatku zlotu. Później sytuacja się rozluźnia i jest spokojnie.

Także jedna osoba to zdecydowanie za mało. Ktoś jeszcze chętny ?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 00:31 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 05 maja 2009, 00:29

Ja mam pod nosem przepiękny ośrodek wypoczynkowy nad Zalewem Zegrzyńskim.
Jest to 35 hektarów w lesie, bardzo ładny, bywam tam co weekend niemalże latem.
Czysta duża plaża, na niej ławki, możliwośc robienia grilla na plaży, plaża oświetlona, żadnego tłoku z racji konieczności zapłacenia 20 zł za wjazd na teren. Ludzie wolą za darmo kisić się jeden na drugim kilka km wcześniej również nad zalewem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zalew_Zegrzy%C5%84ski

Duże parkingi, atrakcje dla dzieci, możliwość wypożyczania sprzętu pływającego itd itd.

http://www.wdwrynia.pl/rynia3/html/start/index.php

Nie wiem jak z dostępnością w sezonie dla tak wielu osób i aut, mogę się dowiedzieć.
Nie wiem ilu byloby potencjalnie chętnych na 2 dniowe spotkanie w cenie ok 300 zł za kwaterunek. W klubie A6 płacili ponad 500 zł.

Pokoje tansze sa po 90 zł, ale ile wolnych i ile ogólnie - nie wiem. Domki droższe.
Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc, aby można było coś zrobić sensownego taniej niż 200 zł za kwaterunek 2 doby. Chyba, ze w nad Bugiem pod namiotami ;-)

Będąc tak blisko mógłbym wespół z kimś pokierować tym sensownie.
Nie jestem w stanie zrobić tego gdy jest to odległe dla mnie, ponieważ żona nie najlepiej znosi ciąże, podróże długie itd.

Wydaje mi się, że najsensowniej dla nas byłoby to zrobić we wrześniu, po sezonie.
Rzucam tylko sugestię. pomysł.

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 05 maja 2009, 07:15

Doc lokalizacja jak najbardziej trafna i dgodna polecenia. Niedaleko do Modlina to może by sią dało i poscigać na lotnisku.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 05 maja 2009, 20:01

Niestety Adam sam tego nie zorganizujesz już to przerabiałem a pózniej jest wiele osób niezadowolonych ale twój pomysł mi się bardzo podoba z Wrocławia nie jest tak strasznie daleko.Dobrze by było żeby w organizacji takiego wielkiego zlotu pomogli ci klubowicze z tamtych okolic Ekipa Wrocławska myślę że jak i moderatorzy z dolnego śląska stawią się w pełnym komplecie z resztą porozmawiam z moją ekipą na najbliższym spocie.Trzeba się liczyć z tym że na taki zlot nie przyjedzie 30 audiczek jak na normalne spoty ,czy jest tam miejsce na więcej autek.Jeszcze żeby jak już temat będzie w obiegu na głównym forum i ustalimy jakiś termin zlotu dobrze było by żeby tylko zdecydowani klubowicze ci co jadą na 100% potwierdzili swoją obecność .Sam teraz myślałem nad spotem dwudniowym 70 km od Wrocka zobaczymy powodzenia ;-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 05 maja 2009, 21:10

goldi j51 pisze:dobrze było by żeby tylko zdecydowani klubowicze ci co jadą na 100% potwierdzili swoją obecność
Można by zastosować jakieś "przedpłaty". Wtedy wiadomo by było kto na pewno się zgłosi. Tylko strasznie dużo roboty by z tym było.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 05 maja 2009, 21:58

Rafał - przy organizacji takiej rangi zlotu przedpłaty to podstawa.

Andrzej - z doświadczenia wiem że na w miejsce które Ty zaproponowałeś wiele osób z chęcią by przyjechało ale nie za takie pieniądze. Ja sam nie chciał bym wydawać 400zł za dwie osoby.

Adam - w tym miejscu mogę się zobligować do pomocy w stopniu jakim się to tylko da -mogę przyjechać dzień wcześniej pomóc na miejscu jak i z powitaniami i reszcie o której Andrzej napomniał.
W tym miejscu przydało by się jeszcze zastanowić nad ewentualnymi atrakcjami - dzień może być za długi co by cały siedzieć w ośrodku - jak będzie następnego to każdy wie - odpoczynek.
Pomyśl czy w niedalekiej okolicy jest coś wartego uwagi, ciekawe miasto przez które mogli byśmy stadnie przejechać - jest to zawsze dobre dla morali jak i ciekawe dla tubylców ;-)
Sam organizowałem już trzy czy cztery spoty więc mogę z ręką na sercu się do tego przyczynić.

PeEs
Termin we wrześniu ze strony finansowej za pewne jest korzystny - ale trzeba brać pod uwagę pogodę... Ja bym proponował drugą połowę sierpnia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”