Stało się
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Stało się
Panowie - no i stało się <osohozi> Dziś sprzedałem swoje B3 :cry:
Teraz trzeba ruszyć na poszukiwania czegoś co ją zastąpi. Oczywiście mój stosunek do PKA nic się nie zmienił, chodź przez chwilę mogę być mniej "aktywny" ze względu na brak czasu i konieczność kupna samochodu.
Teraz trzeba ruszyć na poszukiwania czegoś co ją zastąpi. Oczywiście mój stosunek do PKA nic się nie zmienił, chodź przez chwilę mogę być mniej "aktywny" ze względu na brak czasu i konieczność kupna samochodu.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub

- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Chce kupić coś do maks 12tyś. Niestety wyboru dużego nie ma. W grę wchodzi LPG (na benzynie niestety nie stać mnie aby jeździć) bądź Diesle - ale z tym może być problem bo niestety TDi cenią się dość mocno.
Zastanawiam się generalnie nad:
Audi A6 2,5TDi - może być ciężko w tych cenach, ale jest trochę ofert. Niestety ze stanem tych aut różnie bywa.
Audi A4 1,6/1,8 LPG - jest trochę ofert, ale wiadomo że za tą cenę na pewno ideału nie znajdę. A o A4 krążą różne opinie. Jeśli chodzi o 1,6 101 to może i prędzej coś bym kupił, ale wydaje mi się że może to być trochę za słaby silnik.
Honda Accord 2,0 LPG 136KM -to nie audi ale chyba jeden z sensowniejszych wyborów jeśli chodzi o te kwoty. Tym bardziej że tu prędzej znajdę coś zadbanego.
Ale generalnie żadne decyzje jeszcze nie zapadły. Cały czas się rozglądam.
I tak właśnie przeglądając trafiłem na:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8652906
Wszystko ładnie pięknie ale coś cena wydaje mi się niska. Co myślicie?
Zastanawiam się generalnie nad:
Audi A6 2,5TDi - może być ciężko w tych cenach, ale jest trochę ofert. Niestety ze stanem tych aut różnie bywa.
Audi A4 1,6/1,8 LPG - jest trochę ofert, ale wiadomo że za tą cenę na pewno ideału nie znajdę. A o A4 krążą różne opinie. Jeśli chodzi o 1,6 101 to może i prędzej coś bym kupił, ale wydaje mi się że może to być trochę za słaby silnik.
Honda Accord 2,0 LPG 136KM -to nie audi ale chyba jeden z sensowniejszych wyborów jeśli chodzi o te kwoty. Tym bardziej że tu prędzej znajdę coś zadbanego.
Ale generalnie żadne decyzje jeszcze nie zapadły. Cały czas się rozglądam.
I tak właśnie przeglądając trafiłem na:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8652906
Wszystko ładnie pięknie ale coś cena wydaje mi się niska. Co myślicie?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Gratulacje sprzedaży ... i powodzenia w poszukiwaniach nowej fury.
Polecam http://tiny.pl/665b tylko trzeba czekać i się rozglądać... bo mało ich i zazwyczaj wyjechane
Polecam http://tiny.pl/665b tylko trzeba czekać i się rozglądać... bo mało ich i zazwyczaj wyjechane
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
W tym gronie myślę że mogęspiczi pisze:Jeśli to nie tajemnica to zdradź ile można wziąc za audi takie jak Twoje?
Jeśli chodzi o Hondę, to oprócz Audi, jest to druga moja ukochana marka :mrgreen:Labiel pisze:Honda Accord 2,0 LPG 136KM -to nie audi ale chyba jeden z sensowniejszych wyborów jeśli chodzi o te kwoty. Tym bardziej że tu prędzej znajdę coś zadbanego.
Jeżdżę od kilku lat Hondą i nie mogę złego słowa powiedzieć.
Domyślam się, że chodzi Ci o Accorda V-generacji z lat 93-98.
Bardzo udane samochody. Wadą są niestety blachy, które w porównaniu do tych z Audi mają się słabo.
Silniki benzynowe w Accordzie są dynamiczne ale lubią sobie wypić 12L/100km i nie lubią LPG.
Ciekawy jest też Civic 5d w takiej budzie: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8536446
Te silniki są dosyć dynamiczne i oszczędne - bez problemu osiągniesz spalanie 6-6,5L/100 km
A tu wersja przed liftem http://moto.allegro.pl/item629305580_ho ... 1996r.html
Ciekawym rozwiązaniem jest też Mitsubishi Carisma. Nieważne czy wersja przed liftem, czy po, ważne żeby z silnikiem to 1,8 GDI bo to najbardziej udana konstrukcja z benzynowych w tym modelu.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, 16:21 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Spalanie LPG na poziomie 12 czy nawet 14 litrów to nie tragedia. Byle by to chodziło. Do LPG osobiście nie jestem w 100% przekonany. Wiem że trzeba dbać o taką instalację, ale chyba da się jakoś na tym jeździć.
A co myślicie o Audi A4 1,6 101 KM? Bo taką myślę że bym wyrwał w tych cenach ale nie wiem czy 1,6 nie będzie za słabym silnikiem na tą budę. Zdecydowanie lepszy byłby 1,8 ale tych niestety jest nie wiele w tych cenach. Nie wiem też jak jest z LPG - oczywiście sprzedający zawsze twierdzą że chodzi na LPG świetnie, ale jak to jest przekonać się można dopiero po kupnie.
A co myślicie o Audi A4 1,6 101 KM? Bo taką myślę że bym wyrwał w tych cenach ale nie wiem czy 1,6 nie będzie za słabym silnikiem na tą budę. Zdecydowanie lepszy byłby 1,8 ale tych niestety jest nie wiele w tych cenach. Nie wiem też jak jest z LPG - oczywiście sprzedający zawsze twierdzą że chodzi na LPG świetnie, ale jak to jest przekonać się można dopiero po kupnie.
Accord tyle pali benzyny. silniki Hondy nie przepadają za gazem.Labiel pisze:Spalanie LPG na poziomie 12 czy nawet 14 litrów to nie tragedia
a to nie jest przypadkiem ten silnik ADA, co jest w b4? raczej ma to niezadobrą opinię. jeden znajomy miał ten silnik w b4, to był niezadowolony - wysokie spalanie, słaba dynamika, konieczność ciągłego kręcenia po obrotach i mieszania dźwignią zmiany biegówLabiel pisze:A co myślicie o Audi A4 1,6 101 KM?
Looknij tego Civica, do którego link podałem wyżej. Udana konstrukcja, ekonomiczny i niewiele mniejszy od Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Szczerze to troszkę jest nie w moim typie. Brak w tych modelach tego czegoś. Jest jak by to powiedzieć - taki "obojętny".grze pisze:Looknij tego Civica, do którego link podałem wyżej.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8482005
Oferta ciekawa i wszystko byłoby ładnie i pięknie gdyby nie automat
Dzwoniłem do właściciela tej A6 full opcji