Stało się
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wujaszek ma aktualnie 100 C4 z tym silnikiem. Powiem tak - kiedyś to nawet to szło. Teraz niestety strasznie ją zaniedbał. Olej leci wszystkim co się da a turbina to już dawno hasa sobie po rajskim ogrodzie. Faktycznie jeśli chciałby teraz ją doprowadzić do ładu to gra niewarta świeczki bo koszty niesamowite 
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja sprzedałem 2.5 C5 Avant, bardzo ładną i zadbaną, super sliczny środek, granat metalik, ładny lakierek, wszystko lux poza silnikiem.
Wałki prawie już okrągłe, ale jeździła jeszcze przyzwoicie. Intercoolery zawalone olejem, świeca dymna z tyłu. Czyszczenie IC i regeneracja niby turbiny, efekt był miesiąc po czym znowu zaczęła dymić. Oleju brała litr na 2 000 km.
Należałoby włożyć w to mase kasy. Auto miało przebieg ok 250 000 i po wnętrzu nie sądzę, że wiele większy. Rok 1999.
Za chwile walnął moduł ABS, w następnym tygodniu strzeliły paski altenatora rostrzaskało osłony. Wielowahacz zaczał stukać ostro.
Auto nie było zaniedbane, ale tez nie utrzymywane przez takich wariatów jak my.
Ogólnie wielka skarbonka, a niestety silnik do bani - to wiadomo powszechnie.
Sprzedałem to za 19 000 zł. Ciekawe ile wsadza nabywaca.
Wałki prawie już okrągłe, ale jeździła jeszcze przyzwoicie. Intercoolery zawalone olejem, świeca dymna z tyłu. Czyszczenie IC i regeneracja niby turbiny, efekt był miesiąc po czym znowu zaczęła dymić. Oleju brała litr na 2 000 km.
Należałoby włożyć w to mase kasy. Auto miało przebieg ok 250 000 i po wnętrzu nie sądzę, że wiele większy. Rok 1999.
Za chwile walnął moduł ABS, w następnym tygodniu strzeliły paski altenatora rostrzaskało osłony. Wielowahacz zaczał stukać ostro.
Auto nie było zaniedbane, ale tez nie utrzymywane przez takich wariatów jak my.
Ogólnie wielka skarbonka, a niestety silnik do bani - to wiadomo powszechnie.
Sprzedałem to za 19 000 zł. Ciekawe ile wsadza nabywaca.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Byłem dzisiaj oglądać tą sztukę:
http://moto.allegro.pl/item634162545_sp ... di_a4.html
Blacha - taka sobie. Rdzy nigdzie nie było, lakierek nie był nowy czyli nie była niedawno malowana. Oczywiście było kilka niedociągnięć. Środek tak samo. Silnik nie myty i wyglądał ok. Niestety z jazdy nie byłem zadowolony. Koleś miał tam zamontowaną zwykłą instalację - nie on ją montował więc nie wiadomo ile ma lat. Po za tym hak z tyłu. Suma sumarów przejechałem się i nie byłem zadowolony z mocy. Jak na 125PS powinno to iść lepiej. Podejrzewam więc że silnik był już nie co przymęczony tą zwykłą instalacją. Szkoda że nie przełączyłem na benzynę, miałbym porównanie.
http://moto.allegro.pl/item634162545_sp ... di_a4.html
Blacha - taka sobie. Rdzy nigdzie nie było, lakierek nie był nowy czyli nie była niedawno malowana. Oczywiście było kilka niedociągnięć. Środek tak samo. Silnik nie myty i wyglądał ok. Niestety z jazdy nie byłem zadowolony. Koleś miał tam zamontowaną zwykłą instalację - nie on ją montował więc nie wiadomo ile ma lat. Po za tym hak z tyłu. Suma sumarów przejechałem się i nie byłem zadowolony z mocy. Jak na 125PS powinno to iść lepiej. Podejrzewam więc że silnik był już nie co przymęczony tą zwykłą instalacją. Szkoda że nie przełączyłem na benzynę, miałbym porównanie.
- Solskier
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Fajnie brachu że autko poszło, nie ma co żałować będzie nowe. Martwi mnie jednak to co napisałeś (to co masz na oku) bo za 12 tyś to nic dobrego nie nabędziesz... za taką kwotę polecam poszukać porządnej B4 i będziesz zadowolony. Chyba w każdym innym przypadku będzie to ratowanie gruzu z agonii. Oczywiście polecam Diesla 
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Witam po chwilowej nieobecności - ale mam usprawiedliwienie
Nowe Audi <ok> Już poważnie zastanawiałem się nad B4 1Z ale ponieważ jak zwykle nie było niczego ciekawego w okolicy, albo ceny były kosmiczne pojechałem obejrzeć 3 sztuki A4 do Ostrowa Wielkopolskiego - no i trafiłem na moje nowe auto.
Szału oczywiście nie ma ale auto jak na 95 rok bardzo zadbane. Nie mówię tu już tylko o wnętrzu, ale o całości auta. Silnik ten którego szukałem - czyli 1,8 125PS. Przebieg niby 128tyś - nie wiem czy prawdziwy, ale wiele a to wskazuje: auto nie zniszczone, kierownica nie wyślizgana, fotele nie zniszczone, gałka zmiany biegów jak nowa, tylko trzech właścicieli w Niemczech i to dziadków (1944r, 1948r i 1961r). A ostatnio znalazłem jeszcze starą kartkę z wymiany oleju z 2007 gdzie przebieg wpisany był 110tyś. Ten sam przebieg znalazłem na filtrze powietrza który też był wymieniany w 2007. Wygląda na to że wymiany robione były na rok przed sprzedażą tego auta przez ostatniego właściciela.
Wyposażenie skromne bo jedynie:
- elektryczny szyberdach
- elektryczne lusterka
- ABS
- 2 poduszki
- wspomaganie
Jeśli tylko będę miał chwilę czasu wrzucę fotki. Na razie mam kupę spraw do załatwienia więc chwilowo mogę być rzadszym gościem forum.
Szału oczywiście nie ma ale auto jak na 95 rok bardzo zadbane. Nie mówię tu już tylko o wnętrzu, ale o całości auta. Silnik ten którego szukałem - czyli 1,8 125PS. Przebieg niby 128tyś - nie wiem czy prawdziwy, ale wiele a to wskazuje: auto nie zniszczone, kierownica nie wyślizgana, fotele nie zniszczone, gałka zmiany biegów jak nowa, tylko trzech właścicieli w Niemczech i to dziadków (1944r, 1948r i 1961r). A ostatnio znalazłem jeszcze starą kartkę z wymiany oleju z 2007 gdzie przebieg wpisany był 110tyś. Ten sam przebieg znalazłem na filtrze powietrza który też był wymieniany w 2007. Wygląda na to że wymiany robione były na rok przed sprzedażą tego auta przez ostatniego właściciela.
Wyposażenie skromne bo jedynie:
- elektryczny szyberdach
- elektryczne lusterka
- ABS
- 2 poduszki
- wspomaganie
Jeśli tylko będę miał chwilę czasu wrzucę fotki. Na razie mam kupę spraw do załatwienia więc chwilowo mogę być rzadszym gościem forum.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Oj a czemu bez klimy? Pokaż ją również na www.a4club.eu :mrgreen: