Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 2.0E [ABK] - SPRZEDAM! OPIS/FOTO str.1

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 15 mar 2009, 19:29

Więc ja ponawiam pytania do forumowych wyjadaczy ;-) :

- jaki konkretnie płyn do wspomagania i jaki hamulcowy (oraz ile tego płynu wchodzi mi do wozu)?
- że tarczy i klocki to słyszałem że Brembo i Ferodo najlepsze - tylko jaki konkretny model do moje auta - no i oczywiście jakiś rozsądny cenowo ;-)
- jakie głośniki polecacie - 2szt przy przedniej szybie oraz 2szt w tylnich drzwiach? Chciałbym w końcu normalnie muzyki w nim słuchać.
- czy Philipsy Blue Vision mogę na legalu założyć w moje lampki z przodu? Bo nie ukrywam, że mi się to światło podoba ;-)
- co polecacie zrobić z fotelem kierowcy, który ma przetarcie? Bo takiej tapicerki nigdzie nie dostanę niestety.
- no i co z tym komputerem. Podpinam go do skanera VAG i wyświetla mi Digifant 1.6 . Oznaczałoby to, że mam komputer z silnika 1.6 i muszę go wymienić na 2.0? :-P

Elektryka na razie zostawiam, trzeba najpierw to zrobić.

Awatar użytkownika
Kermit85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kermit85 » 18 mar 2009, 10:30

Ładnyy sedanik, a ten spoilerek fajnie tu pasuje.
Plany na przyszłość jak najbardziej na PLUS ;-)

- płyn do wspomagania (zielony korek) - to zielony płyn - Febi Bilstein M 6162 (taki polecają koledzy bo przeszukałem o tym chyba wszystkie posty ;-) - ilość to chyba 400 lub 500 ml. Hamulcowy to DOT 4 lub 5 (to musisz sprawdzić) też chyba 500 ml.

- tarcze i klocki Brembo i Ferodo - dobrze słyszałeś, dobrze się sprawują w naszych autach, nie są bardzo tanie, ale tańsze to już założysz na własną odpowiedzialność, bo na heblach nie warto oszczędzać.

- głośniczki pod szybę podobno dobre są INFINITY REF 4022 I (sam będę takie zakładał) a w tylne drzwi to sam nie wiem.

- Philips Blue Vision zakładaj spokojnie, są to żarówki z atestem i w pełni legalne

- jeśli chodzi o przetarcie, to bym ściągnął tapicerkę z tego fotela i spróbował to zeszyć ;-)

- z kompem to nie wiem, ale na pewno nie chodzi tu o przeszczep silnika :mrgreen:

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 27 kwie 2009, 21:15

Nowości! Zdjęcia będą dopiero jutro, ale pochwalić się muszę :mrgreen:

Wykonane dziś:

- nowy rozrząd
- amorki tył (jutro się dowiem co tam jest konkretnie)
- hamulce 4x (w tym tarcze na tył nowe)
- uszczelniacze zaworowe
- nowy płyn hamulcowy

jutro do tego jeszcze komputerek, mam nadzieje, że wszystko będzie - aczkolwiek jutro o 10 będą dalsze prace przy wozie. Martwi mnie tylko to, że za całość zapłacę chyba ponad 1000zł :-P

I dwa ogłoszenia od razu:

- czy ktoś z mojego regionu wie, gdzie można kupić DOBRE opony używane? Bo na nowe po tych naprawach mnie nie stać, a trzeba by wymienić. Dobre, czyli po 6-7mm bieżnika. Rozmiar: 205/60 R15

- szukam 200% sprawnych zegarów do Audi 80 B4 silnik 2.0E. Teoretycznie głównie zależy mi na wskaźniku paliwa (wersja 1/2 1/1), ale także na "gadżetach" - interesuje mnie wraz z zestawem wyświetlacz temperatury zewnętrznej wraz z wiązką i czujnikiem, oraz - to już by był totalny sukces - wersja licznika z komputerem. Generalnie chodzi o to, że nie chce sztukować, zbierać po 20 innych licznikach części i potem składać to w jeden - interesuje mnie jeden konkretny zestaw w rozsądnej cenie.

olom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: olom » 30 kwie 2009, 15:43

Lad na doinwestowana sztuka . Dla mnie bomba. pozdrawiam

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 30 kwie 2009, 15:59

ładna ładna na fotkach i mój ulubiony kolorek

Awatar użytkownika
bunio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bunio » 30 kwie 2009, 16:23

To jednak byłeś Ty na Placu Zwycięstwa. :lol:
Na żywca wygląda jeszcze piękniej niż na zdjęciach, choć nie było mi dane oblukać jej z bliska. Może kiedyś... 8-)

Awatar użytkownika
enzoo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Mirosław
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: enzoo » 30 kwie 2009, 16:32

ładna adelcia powodzonka w modach :)

Awatar użytkownika
dardaw2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dardaw2 » 30 kwie 2009, 16:42

pproniuk, piękności audik lakierek i wnętrze idealne. Identyko jak moja bliźniaczka :-D

Widzę wyżej była dyskusja na temat żarówek. Nie zakładaj BV Philipsa. Miałem BV teraz chciałem zobaczyć Osram Night Breaker. I co? Philipsy się nie umywają do tych. Do tego cena Osramów(2 szt) jest taka jak jednej Philips BV. Mam jedną nową BV to wolnym czasem zrobię porównanie tych 2 żarówek.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 30 kwie 2009, 17:02

Guzik prawda Darek :mrgreen:

Kumpel miał oSramy i po miesiącu spaliła mu się 1 żarówka a dwa tygodnie później 2... i założył Philipsy :-P

Awatar użytkownika
dardaw2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dardaw2 » 30 kwie 2009, 17:08

Powiem ci za tydzień czy padają po 2 tygodniach ;-)
Mówię że lepiej świecą bo na prawdę lepiej widać w nocy na nich.

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 09 maja 2009, 17:38

Philipsy już dawno założone. Jest miaaaaaazga. :mrgreen:
Swoją drogą - żarówki do halogenów Philipsa mają oznaczenie H3?

Nowa fota! - po całodziennym myciu, pucowaniu, woskowaniu - wieczorem pojawią się pozostałe zdjęcia z tej serii.

Poza tym wpakowałem w wóz........2000zł. To, co zostało zrobione:

- amortyzatory tył x2 Sachs
- Tarcze hamulcowe tył x2 (przód ok)
- klocki przód x2 (z tyłu ok)
- tuleje wahacza x4
- tuleje ławy przedniej x4
- tuleje belki tylnej x2
- sworzeń x1
- łącznik stabilizatora
- uszczelniacze zaworowe
- simering wałka
- rozrząd (pasek + rolka) ContiTech

Do tego cała diagnostyka komputerem, dzięki której wóz odzyskał dawną moc i teraz jest lux - zero szarpania, przerywania, pięknie wchodzi na obroty, wspaniale się rozpędza. No cudo po prostu.

Kolejna super sprawa - po tym wszystkim uzupełniłem ubytek oleju. Zrobiłem już spokojnie ponad 500km - NIE UBYWA NIC. Dalej olej jest na full (do tej pory szczególnie po wyjeździe w trasę zawsze trochę ubywało. Czyli ogólnie strasznie się cieszę. Ogólnie usłyszałem, że mam "bardzo dobry i zdrowy silnik". :-)

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 09 maja 2009, 19:34

Po tej polerce wygląda jak nowa :mrgreen: :mrgreen: <ok>
Ps Kolego jakim środkiem ją woskowałeś bo efekt jest super :mrgreen: napisz mi na PW.

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 16 maja 2009, 18:39

To było jakieś mleczko z Sonaxu - jeszcze od poprzedniego właściciela. Pytanie do klubowiczów - jaką pastę polecacie, co by usunęła rysy z wozu, bo ta niestety nie ma takich właściwości.

Weekendowe mody:

- poprawiłem i założyłem jeszcze raz nowy mieszek na drążek zmiany biegów (wcześniej trochę chaotycznie to zrobiłem)
- pobawiłem się podświetleniem - zmienione na czerwono w pokrętłach od ogrzewania (tak samo jak guziki wyżej), zegar zostaje bursztynowy, żeby po oczach nie waliło. Przy okazji dowiedziałem się, że:

a) w "schowku" pod konsolą mam miejsce na 3 żarówki - kiedyś jedna świeciła, potem przestała, teraz nie chce świecić, także pewnie podjadę w poniedziałek do znajomego elektryka
b) mam podświetlenie schowka - tylko cholera też nie działa, nie wiem dlaczego...

- w poniedziałek odbieram także lakier z mieszalni, także delikatnie uzupełnię ubytki :-)
- Philips Blue Vision w halogeny zamówione - wystarczy czekać na paczkę
- głośniczki JBL i Magnaty też już zamówione, mam nadzieje, że na środę już je zamontuje w wozie.

W tej chwili się spłukałem, kolejne mody po wypłacie w czerwcu :mrgreen:

PS: czy ktoś z regionu słupskiego może polecić dobrego tapicera? Potrzebuje do obszycia fotela kierowcy w miejscu, gdzie jest przetarcie.

Awatar użytkownika
dardaw2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dardaw2 » 16 maja 2009, 18:46

Pasta Tempo i jazda.

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 21 wrz 2009, 16:40

Nowe mody - bardziej wewnątrz auta - plus kilka nowych zdjęć. Wszystko na pierwszej stronie. Zapraszam. :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl