Ostrzeżenia - czas ANKIETA 1 strona
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ostrzeżenia - czas ANKIETA 1 strona
Panowie, zauważyłem, że ostrzeżenia są dożywotnie.
To złe, nie wiem dlaczego przeoczyłem to.
Zmieniłem ustawienia. Warn znika po 20 dniach. To czas na ostygnięcie głupiej głowy usera.
Dożywotna blokada, to ban. Do tego służy.
Zatem np dzisiaj marcinek
https://audi80.pl/warnings.htm?mode= ... userid=393
dostał ode mnie warna w ilości pkt 3, aby 20 dni nie mogł pisać.
Poprzednie mu zniknęły.
Dlaczego dostał 3 punktowego ? Ano dlatego, że to mąciwoda i warnów już kilka miał.
To jedyne słuszne rozwiązanie. Niestety skrypt nie daje możliwości pozostawienia w profilu usera historii typu miał tego i tego dnia warna, ale już nie ma bo minął czas.
Dawanie blokady dożywotniej jak wspomniałem, do tego służyć powinien ban.
Pozdrawiam
To złe, nie wiem dlaczego przeoczyłem to.
Zmieniłem ustawienia. Warn znika po 20 dniach. To czas na ostygnięcie głupiej głowy usera.
Dożywotna blokada, to ban. Do tego służy.
Poprzednie mu zniknęły.
Dlaczego dostał 3 punktowego ? Ano dlatego, że to mąciwoda i warnów już kilka miał.
To jedyne słuszne rozwiązanie. Niestety skrypt nie daje możliwości pozostawienia w profilu usera historii typu miał tego i tego dnia warna, ale już nie ma bo minął czas.
Dawanie blokady dożywotniej jak wspomniałem, do tego służyć powinien ban.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 12:17 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale to tylko dla "ananasów", co uzbierają po 3 jednocześnie :mrgreen:Doc pisze:20 dni bez forum to niemal zesłanie na Sybir
Natomiast, jeśli ktoś będzie miał 1-2 ostrzeżenia, które znikają co 20 dni, to ośmielam się wątpić, że kogokolwiek będą teraz te ostrzeżenia obchodzić :roll:
Ostrzeżenia będą musiały się teraz sypać niemiłosiernie, żeby ktokolwiek ich się przestraszył.
A widzisz? :mrgreen: Zgłaszałem te posty już dawno, a Ciebie gdzieś wcięło :lol:kokolino1 pisze:Szkoda że wcześniej nie zauważyłem tego tematu na klubowym.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub

dokładnie o coś takiego mi chodziło.MARCIN 80B4 pisze:chyba ze kasacja ostrzeżenia np po roku
Proponowałbym np. 1 czerwca na dzień dziecka ogłosić amnestię :lol: a potem dać nowe zasady, że każde ostrzeżenie przyznawane jest na rok i tyle. Zawsze to jakaś sankcja.
W tej chwili, to popadliśmy z jednej skrajności w drugą i na dzień dzisiejszy, to jak ktoś dostanie ostrzeżenie, to będzie się śmiał, bo wie, że za 20 dni znowu mu ono zniknie i będzie miał czyste konto
W konsekwencji trudno będzie utrzymać dotychczasowy porządek na forum
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Trzy sprawy ode mnie.
1. Ogłoszenia. Trzeba chyba doprecyzować regulamin, bo już w swoim gronie mieliśmy dyskusje czy np. tylko link allegrowy jest wystarczający czy też nie (a każdy na allegro daje fotke cenę i opis rzeczy). Więc albo jasno w regulaminie "TAK może być tylko link do allegro" albo "NIE nie może być tylko linka do allegro". Widzę że edycja posta w dziale ogłoszenia już naprawiona, to super.
2. Ostrzeżenia 20 dni zdecydowanie za mało. Myślę że co najmniej pół roku powinien wisieć czerwony pasek pod profilem "przestępcy"
. Punkty karne na drodze kasują się po roku więc nawet ten rok to nie zbyt dużo. Amnestia może być bo już bardzo dawno mają niektórzy czerwone...
3. Przestrzeganie regulaminu i uwagi niektórych "na dole" do tych "na górze". Oczywiście przestrzeganie regulaminu i kultury wypowiedzi i nie spamowania powinny obowiązywać wszystkich bez wyjątku. Niestety czasem uważam że "mąciciele wody" mają trochę racji. Nie zrozumcie mnie źle ale zdarza się że wypowiedzi moderatorów są "zbyt luźne" mogą być odebrane jako wywyższanie się czy też gnojenie. Zauważyłem to np u kolegi Cobra. Tak jakoś rzuciło mi się w oczy kilka Twoich wypowiedzi, bez urazy
. Wzorem w tym zakresie wydaje mi się być Docent.
a tak ogólnie to pozdro dla ekipy sprzątającej koszącej trawkę i wyrywającej chwasty
1. Ogłoszenia. Trzeba chyba doprecyzować regulamin, bo już w swoim gronie mieliśmy dyskusje czy np. tylko link allegrowy jest wystarczający czy też nie (a każdy na allegro daje fotke cenę i opis rzeczy). Więc albo jasno w regulaminie "TAK może być tylko link do allegro" albo "NIE nie może być tylko linka do allegro". Widzę że edycja posta w dziale ogłoszenia już naprawiona, to super.
2. Ostrzeżenia 20 dni zdecydowanie za mało. Myślę że co najmniej pół roku powinien wisieć czerwony pasek pod profilem "przestępcy"
3. Przestrzeganie regulaminu i uwagi niektórych "na dole" do tych "na górze". Oczywiście przestrzeganie regulaminu i kultury wypowiedzi i nie spamowania powinny obowiązywać wszystkich bez wyjątku. Niestety czasem uważam że "mąciciele wody" mają trochę racji. Nie zrozumcie mnie źle ale zdarza się że wypowiedzi moderatorów są "zbyt luźne" mogą być odebrane jako wywyższanie się czy też gnojenie. Zauważyłem to np u kolegi Cobra. Tak jakoś rzuciło mi się w oczy kilka Twoich wypowiedzi, bez urazy
a tak ogólnie to pozdro dla ekipy sprzątającej koszącej trawkę i wyrywającej chwasty
-
noorbi
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
zgadzam się z kolegą. Bo teraz można mieć 1 czy 2 ostrzeżenia ale szkoda się nimi przejmować, bo za 20 dni i tak znikną. Wypada faktycznie albo wydłużyć okres, albo dawać warna już od 2 a nie 3 ostrzeżeń jak jest teraz.grze pisze: Natomiast, jeśli ktoś będzie miał 1-2 ostrzeżenia, które znikają co 20 dni, to ośmielam się wątpić, że kogokolwiek będą teraz te ostrzeżenia obchodzić :roll:
Ostrzeżenia będą musiały się teraz sypać niemiłosiernie, żeby ktokolwiek ich się przestraszył.
...
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub

<hmm> a czy aby amnestii już nie było jak pamiętam grinch miał 2 ostrzeżenia.grze pisze:Proponowałbym np. 1 czerwca na dzień dziecka ogłosić amnestię :lol:
Adam w wojsku nie byłeś, a tak na serio uważam że pewien dorobek na forum do czegoś uprawnia, bo ustawianie usera który na forum jest tylko po to by rozwiązać swój problem według mnie jest niczym złymSkuciok pisze:Niestety czasem uważam że "mąciciele wody" mają trochę racji. Nie zrozumcie mnie źle ale zdarza się że wypowiedzi moderatorów są "zbyt luźne" mogą być odebrane jako wywyższanie się czy też gnojenie
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
Re: Ostrzeżenia - czas
Czyli marcinelk nie moze pisać na forum, ale z tego co widac SB ten warn nie obejmuje :?:Doc pisze:...
Poprzednie mu zniknęły.
...
Pozdrawiam
Chodziło mi raczej o to, że skoro ten Marcinek dostał dzisiaj warna na 20 dni, to żeby w razie czego mu nie zmieniać nic w trakcie, bo by się chyba zapłakał. Dopiero jak mu się to skończy (a do 1 czerwca się skończy), to wtedy ewentualnie wprowadzić nowe zasady z jakimś dłuższym terminem. Bo na dzień dzisiejszy, to te ostrzeżenia są kompletnie bez sensu.MARCIN 80B4 pisze:grze napisał/a:
Proponowałbym np. 1 czerwca na dzień dziecka ogłosić amnestię :lol:
<hmm> a czy aby amnestii już nie było jak pamiętam grinch miał 2 ostrzeżenia.
Ma 3 warny i wszystko w nosie...spiczi pisze:Czyli marcinelk nie moze pisać na forum, ale z tego co widac SB ten warn nie obejmuje :?: