Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi 80 B3 87' 1,6 D] KONIEC!

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi 80 B3 87' 1,6 D] KONIEC!

Post autor: McCoob » 13 cze 2009, 13:59

Witam.

Audi należało do mojego dziadka, który przesiadł się do Fiesty mk4. Dostałem je w spadku :D 330 tyś nastukane, ale auto jest zadbane, dziadek wymieniał wszystko na bieżąco :) Na jesień sam wymieniałem olej, filtr powietrza i oleju :) Pod maską czyściutko.
Jedyne co mi się nie podoba, to to, że strasznie wszystko się trzęsię jak się jedzie np. na wstecznym pomału... No ale trudno :) Nadrabia tym, że zawsze pali od pierwszego zakręcenia :) Oto i ona:
13 czerwca 09'

Narazie kupiłem tylko głośniki na przód i tył, i czekam na kuriera :) Pozdrawiam :)

21 czerwca 2009

Na dzień dzisiejszy auto prezentuje się tak:

Głośniki zamontowane, radio założone, gra pięknie :) Przednie 10cm Pionner trochę tłuczą w deskę, no ale mówi się trudno :) Jestem mega zadowolony :) Pozdrawiam

23 czerwca 2009

I mały bonus - Poldek, którego mieliśmy 1h :( Kumpel nie potrafił minąc drzewa :(
http://iv.pl/viewer.php?file=kx01ycubcsik6vc7dy4w.jpg

Update 13.01.2010
Czas odgrzać kotleta.

Audi z początkiem zimy ładnie zapalało, wszystko było ok ->

Do czasu. Zaczęła się strasznie telepać przy zapalaniu, czasem musiałem kręcić kilka razy, żeby odpaliła, ładować aq itd. W końcu miałem awarię, padł regler napięcia i aq się nie nadawało, musiałem auto zostawić u znajomego 30 km od domu. Po 2 tygodniach pojechałem z wujkiem po Audiolę. Plan był taki, żeby nią wrócić na kołach do domu.
Zmieniłem aq na nowe, kręciłem długo, nawet nie sapnęła ani razu :-( Nie dziwiłem się, stała 2 tyg na mrozie... Wpadłem na (jak się okazało, genialny <ok> ) pomysł ogrzania silnika jedynym źródłem ciepła jaki posiadaliśmy - dwoma suszarkami. Najpierw silnik z wierzchu, nic to nie dało, zdjąłem filtr powietrza i ciepłe powietrze daliśmy prosto na cylindry i... audiola załapała :-D Sprawdziłem ładowanie na starym reglerze - było nawet 18V. Założyłem nówkę Boscha i daje równo 14V. Potem tylko szybka wyprawa na stację benzynową po żarówki, które trzeba było wymienić, bo stare się popaliły od za dużego napięcia i napompować jedno koło <spoko> Wróciłem, ale dalej był problem z odpalaniem - musiałbym ją znów grzać suszarą... Sprawdziłem, czy idzie napięcie na listwę zasilającą świece - idzie, tylko, że idzie cały czas, nawet na wyłączonym zapłonie :shock: Na drugi dzień szybko po świece [Bosch] i przekaźnik świec żarowych. Kto zmieniał świece w JK/SB wie jaka to jest zabawa... Po zmianie świec Audi odpala na dotyk, co mnie strasznie cieszy ;-)

Podczas, gdy Audiola była popsuta był plan, żeby zmienić samochód w wakacje, też Audi, jednak, że wsadziłem troszkę pieniędzy i podoba mi się to, jak teraz Audi chodzi, zostaje u mnie :-D

Kosztorys tej ostatniej zabawy:
-270 aku,
-60 zł regler,
-22 zł żarówki,
-65 zł przekaźnik świec,
-136 zł świece.

Zmieniłem też ostatnio żarówki w regulacji nawiewu i pod przyciskiem ogrzewania tylnej szyby, teraz w panelu środkowym wszystko ładnie świeci. Niebawem wsadzam żaróweczki do licznika, zmieniam te, które są spalone.

Plany na wiosnę to polerka po zimie, pranie środka i w zależności od stanu portfela nowe kierunki na przód i komplet lamp na tył.

Tak to teraz wygląda, wiem, że cała w śniegu itp., ale niestety nie mam garażu...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

28 luty 2010
Dzięki uprzejmości kolegi Dziki , który zechciał zamienić się lampami wewnętrznymi na tylnej klapie mam ładniutkie lampki teraz <ok> Wystarczyło je wypolerować i są jak nóweczki.

Pozostało mi skombinować kierunki ale to kiedyś bo póki co mam inne wydatki.
A z audio zostały mi Pioneery na przodzie, bo wzmacniacz, który miałem w bagażniku się spalił [już drugi], a tubę sprzedałem.

Na najbliższy czas planuję zrobić drugą podłogę w bagażniku no i wiadomo, czyszczenie i polerowanie...

Zgubiłem jeden kołpak a w drugi wpadł mi pies jak mnie kumpel ze 100dniówki odwoził i się połamał :-/

Tak wygląda Audiola na dzień dzisiejszy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aha i chyba już mogę oficjalnie powiedzieć, że zimę przejeździłem bez problemów z odpalaniem przy -25*C i na letnich oponach :-D
Pozdrawiam!

10 maj 2010
Ostatnio w Audicy zmieniłem klocki hamulcowe z przodu, końcówkę drążka jedną, sworzeń i tuleje wachaczy. Już kierownica nie lata jak głupia.
Podkręciłem wolne obroty, zmieniłem wężyki przy wtryskach, pokrzywiłem tłumik :mrgreen: , podciągnąłem ręczny, wyczyściłem w środku, zerwałem znaczki z klapy i tak to teraz wygląda:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podświetlanie podłogi:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, 11:00 przez McCoob, łącznie zmieniany 15 razy.

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 13 cze 2009, 15:19

Widac że zadbana. Dziadki zawsze dbają. Mam identyczny silnik tyle że składaka. Wiec mój max 160km/h pójdzie. Niewiem ile twój. Skrzynia 5 czy 4 biegowa ?? No i co za głośniczki kupiłeś ?? Pochwal się kolegom :D

Kuballa17
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kuballa17 » 13 cze 2009, 15:33

Na pierwszy rzut oka wyglada na zadbana ale daj wiecej fotek ... no i oczywiscie fotki wnetrza

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 13 cze 2009, 15:35

Rakieta to nie jest, ale jeśli przebieg oryginalny to polatasz tym jeszcze bardzo długo, oszczędne a zarazem bardzo mało awaryjne silniczki, zrób mu polerkę to będzie się świeciła ;-) Powodzenia

Konrad_94

Post autor: Konrad_94 » 13 cze 2009, 16:05

całkiem ładna moze jakię plany :?: <ok>

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 13 cze 2009, 22:06

Plany... Tak, polerka :) Tylnia klapa była już bardzo matowa, i wypolerowałem.
Mam pytanie: jaką pastą polerujecie audiole? Ja używałem pasty AutoMax.

Co do głośników: na przód kupiłem dwudrożne 10 cm Pionner, na tył (w deskę ;/) PhonoCar'y Y-Line :) Mam nadzieję, że będzie dobrze grało, pozostało mi dokupić tylko jakieś markowe radyjko (może ktoś ma markowe do 200 zł?).

Skrzynia 4B.

V-Max nie jest mi znany, dziadek jeździł nie więcej niż 100km/h, a ja sprawdzić nie mogę, bo jeszcze nie mam prawka :P Z resztą - nie muszę wiedzieć ile idzie :) Nie jestem maniakiem szybkości ;]

Pozdrawiam, Kuba.

Awatar użytkownika
Daniello85
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Daniello85 » 13 cze 2009, 22:18

autko ładnie sie prezentuje brak tylko jakichs ładnych alu

w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 13 cze 2009, 22:21

No gościu rub prawko i śmigaj bo masz już czym. Autko fajne tylko cos ta lewa lampa... nie wiem sklejona czy co? Daj jeszcze fotki z wnętrza auta.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 13 cze 2009, 22:27

proponuje coś więcej napisać o samochodzie co planujesz z nim zrobić jeszcze i fotek więcej daj ze środka <ok>

Awatar użytkownika
rafałsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafałsz » 13 cze 2009, 22:32

Kolorek jak mojej chyba :-) Zadbana, ładna :-)

powodzenia w modach

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 13 cze 2009, 22:33

Lewa lampa jest uszkodzona, dziadek skleił i zamalował spreyem ;/... Myślałem nad blendą od 90, pomyślimy w wakacje :)

Fotki będą jak ogarnę środek, nowe pokrowce i porząąąądne czyszczenie.

17 czerwca teoria więc luuuz, ale trochę to potrwa, bo robię A+B.

Olszak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Olszak » 13 cze 2009, 23:54

Za głośniczki nie jedna osoba na forum cię pochwali. Polecam paste G3 Farecla i polerujesz tym na mokro. Zobacz w moim profilu dziś polerowałem nią jak to wszystko wygląda.

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 14 cze 2009, 00:09

Głośniki wybrałem takie dzięki koledze Oofol :)

Jak dobrze pójdzie, to do Audioli zawitają takie lampy:
Obrazek
Zdjęcie zapożyczyłem od krisPrG, mam nadzieję, że się nie obrazi.
Chyba będą się dobrze komponować z kolorem? :D
Tylne lampy: nie wiem czy szukać blendy od A90 + czerwone kieruny od B4 czy Tresery czarne?

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 14 cze 2009, 00:35

McCoob, spox nie obrażę się, a co do zrobienia czegoś takiego to już wiesz z SB

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 14 cze 2009, 22:50

Proszę o radę: malować czy nie?
Obrazek

Jutro dam ładniejszą przeróbkę, ta jest tak na szybko.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl