Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABC quattro] Czerwona dama... wkrótce wielki powrót :D

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
crazysam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crazysam » 11 maja 2009, 00:17

KLAKSON pisze:Miodzio silniczek oraz napęd q :-D . Bardzo fajna zmiana z B3 na B4. Ile Ci to paliwka pobiera kolego :?: :lol:
Aktualnie śmigając na gazie po mieście mieszczę się w 15-16 litrach. Moim skromnym zdaniem jak na masę mojej stópki <zly> i ten silniczek nie jest to zły wynik :-)

Tak BTW to dzisiak zakupiłem sobie ori aluski w idealnym stanie.

Postaram się jutro wrzucić fotki na nowych trampkach :)

Awatar użytkownika
Sergiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sergiusz » 11 maja 2009, 18:02

Super maszyna <ok> , wyposażenie klasa <ok> no i ten kolorek <ok> rzuca sie w oczy ;-)

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 12 maja 2009, 14:51

Widzialem ja na allegro, troche w sumie stala. No ale ladnie wyglada. Mi tez tyle pali gazu w miescie, czasem nawet 20 zje jak deptam. Brakuje Ci relingow z tego co widze, bedziesz szukal?

Awatar użytkownika
crazysam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crazysam » 25 maja 2009, 17:17

Tragedia się stała :cry: :cry: :cry:

Wczoraj wracałem do domu około 23.00. Jechałem prawym pasem około 50 km/h (jak nigdy... i kto powiedział, że wolna jazda jest bezpieczna). Przedemną jechały kolejno od początku: radiowóz, BMW Z4, Kia Carnival no i ja. W pewnym momencie radiowóz gwałtownie przyhamował, BMW za nim stanęło dęba, a facet, który jechał Kią wjechał mu w tyłek. Na samym końcu byłem ja... Niestety, ale w chwili kiedy prędkość poprzedzającego mnie pojazdu w ułamku sekundy z +/- 50 km/h spadła do zera nie byłem w stanie zatrzymać mojej niuni :(

Gdyby ktoś dysponował przednim zderzakiem (tym z miejscem na kierunkowskazy i halogeny), przednią, lewą lampą zespoloną (lub też samym kloszem), chłodnicą do ABC BARDZO PROSZĘ O KONTAKT!!!!

Dimont
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dimont » 26 maja 2009, 05:07

Fajna niunia dbaj o nią :-D

Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 26 maja 2009, 13:07

i znowu wszystko przez policje :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
crazysam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crazysam » 14 cze 2009, 01:23

Jak się okazało na kosmetyce się nie skończyło.

W momencie zderzenia pękły mi osłony rozrządu przyciśnięte chłodnicą, które to następnie wlazły pod pasek rozrządu i spowodowały... drobny przeskok (o 90 stopni na każdej głowicy). Silnik stracił kompresję i mam kupę. Na całe szczęście udało mi się dorwać silnik ABC od Audi A4 (powinien pasować) z dosyć małym przebiegiem (90 tys. mil). Jutro ciągnę autko na przekładkę, mam nadzieję, że już żadne dodatkowe psikusy mnie nie spotkają i w przyszłym tygodniu znowu będę zawijać łódzki asfalt.

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 14 cze 2009, 01:34

U mnie stalo sie dokladnie to samo. Tylko ze zablokowalo kolo od strony kierowcy, pasek przeskoczyl o 4 zeby na tym kole, na szczescie bez kolizji. Na pewno jest konieczna wymiana silnika? Skad wiesz ze pokrzywilo Ci zawory? Ustawiales ponownie rozrzad?

Awatar użytkownika
crazysam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crazysam » 14 cze 2009, 02:00

Tak, ustawiałem ponownie rozrząd (informację jak i gdzie wyciągnąłem z Twojego tematu :)), lecz niestety silnik w ogóle na to nie zareagował - ciągle brak oznak kompresji. W akcie desperacji próbowaliśmy nawet odpalić ją z pychu (po ustawieniu rozrządu), ale również bezskutecznie. W momencie puszczania sprzęgła auto zareagowało bardzo delikatnie, zamiast pożądnie szarpnąć. Powiem szczerze, że po tych wszystkich problemach nie mam już ochoty bawić się w remonty silnika... Łatwiej i taniej będzie włożyć drugi.

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 14 cze 2009, 02:25

crazysam, Tak bywa nie załamuj rąk i naprawiaj auto <ok>
Po pierwszej stronie tego tematu chciałem ci napisać żebyś wywalił tą nalepke z zegarów ale masz większe zmartwienia.Ze zdjęć widać że była naprawiana(prawy przód) ale w tej chwili to też bez znaczenia.Autko jest bardzo fajne quattro to podstawa ;-) mam to wiem,kolorek też moj ulubiony.Nie oszczędzaj na lakierowaniu,powodzenia <ok>

[ Dodano: 2009-06-14, 02:29 ]
ATLAS pisze:crazysam,

Pokrywy silnika nie masz, czy zdjąłeś na potrzeby zdjęcia?

Pzdr
Pokrywa silnika to element potocznie i niezbyt fachowo zwany maską czy klapą to jest właśnie pokrywa.Plastikowa to osłona albo maskownica ;-)

Awatar użytkownika
crazysam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crazysam » 14 cze 2009, 02:31

luk_OP_Q89, Dzięki za pokrzepiający post :) Nie mam zamiaru załamywać rąk, za bardzo kocham to autko, żebym ją teraz sobie odpuścił :) Będzie jeździć i to już wkrótce (nie powiem, żeby mój portfel był z tego powodu zadowolony, ale jak wiadomo życie to kwestia wyborów :D).

Co do licznika, to przy najbliższym zdjęciu powinny do niego powędrować czerwone diody, ringi no i oczywiście zniknie ta nieładna naklejka (przynajmniej kolor trafiony :D).

Powiedz mi tylko jedną rzecz, bo jestem strasznie ciekaw (masz rację, w tym momencie to bez różnicy :D), a mianowicie: na jakiej podstawie twierdzisz, że przód był naprawiany? Po prostu chciałbym zobaczyć to, czego wcześniej nie widziałem (i do tej pory nie widzę patrząc na zdjęcia :)).

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 14 cze 2009, 02:44

crazysam, Na zdjęciu obrazującym p/p pojazdu przyjrzyj się spasowaniu błotnika p/p i drzwi p/p.Elementy fabryczne są w lini,dokładnie spasowane a 80% blacharzy się spieszy i wtedy nie są.Po drugie obejrzyj śruby mocujące błotnik w komorze silnika albo są polakierowane albo są na nich ślady odkręcania.Miałeś też pęknięte szkło halogenu p/l ale teraz to już wolałem nie pisać ;-)
Z takich zdjęć nie wiele widać,na żywo jest łatwiej.
Pracowałem w ASO peugota,potem byłem szefem działu samochodów używanych w pewnym salonie...dział samochodów sportowych też był(KIMBEX-jak byś szukał grubej i egzotycznej bryki to właściciel jest moim znajomkiem ;-)),więc troche widze...a co nie widze to czujnik do badania grubości lakieru przykładam...(jak się do zdjęcia przyłoży to nie działa :mrgreen:)
Kombika zazdroszcze,musze sprzedać moje 90quattro :-( i też się w kombika wbić bo się w sedanie nie mieszcze :roll:

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 14 cze 2009, 03:34

nie pracowalem w aso ani nie bylem szefem d/s samochodow uzywanych, ale jesli byla jakakolwiek stluczka to blacharz sie postaral bo jak na moje oko drzwi i blotnik sa w linii.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl