[B3 1.8S] moja niunia
[B3 1.8S] moja niunia
Witam
Chcialem przedstawic moja niunie. Zakupiona pol roku temu. Silnik 1.8S jak pszczoleczka Audi w gazie.W komplecie oryginalne alu audi
Zrobione zostalo ostatnio zawieszenie niestety po miescie z dziurami to ciezko...
Wymieniony olej
Wymienione klocki
Dodane niebieskie oswietlenie wewnatrz
Fotki:
W planach:
ringi
pelna polerka
wymiana amorkow na nowe moze gazowe.
lekkie uziemienie
nad reszta mysle
jakie propozycje?
Chcialem przedstawic moja niunie. Zakupiona pol roku temu. Silnik 1.8S jak pszczoleczka Audi w gazie.W komplecie oryginalne alu audi
Zrobione zostalo ostatnio zawieszenie niestety po miescie z dziurami to ciezko...
Wymieniony olej
Wymienione klocki
Dodane niebieskie oswietlenie wewnatrz
Fotki:
W planach:
ringi
pelna polerka
wymiana amorkow na nowe moze gazowe.
lekkie uziemienie
nad reszta mysle
jakie propozycje?
MIODEK pisze:Przydały by się jakieś większe te <aparat>
Zmiana tego podświetleniasolenzo pisze:jakie propozycje?
Żeby trochę odmłodniała, założyć czerwone kierunki od Avanta
Ale ja bardzo lubie niebieskie poswietlenie hehe
a co do pokrowcow to co proponujecie? bo przynajmnie mi sie fotele nie niszcza
- michael80b3
- Forum Audi 80
Witam ponownie
nowe nowosci w mojej niuniu to swiece briski lor14lgs wedle producenta najlepsze dodaly troszke mocy da sie to nawet poczuc.
Pytanko co sadzicie o filtrze materialowym simoty? bo zamierzam kupic.
i jeszcze jedno czy ktos zna w lodzi dobre miejsce gdzie zakupie odpowiedni wydech do mojej audioli ale taki zeby to nie byl wiesniacki ryk tylko mile "dumne" brzmienie i zeby mi sie ladnie odkladaly spaliny a nie zeby jeszcze auto moc stracilo? pozdrawiam
ps jeszcze jedno pytanie poniewaz mam dwie rzeczy ktorych nie moge sie pozbyc
jedna rzecz to charakterystyczne rzezenie przy silniku jakby cos sie jakos telepalo w momencie gdy silnik jest d brze nagrfzany po jezdzie w miescie i lapie okolo 800 obrotow. mechanik ogladal rozrzad nowy pasek jest nowy napinacz nic sie nie obcieralo wymienilem kolo od pompy wody bo troche leciutkie bicie mialo i pasek to tez nie to. macie jakies pomysly?
i druga sprawa to : charakterystyczne wooo wooo w momencie gdy auto jest znowu cieple i delikatnie hamuje przy skrzyzowniu a potem ruszam lub gdy delikatnie schamuje i sie auto toczy. nie dzieje sie tak zawsze powiem raczej wybiorczo. wiem tylko ze gdy przycisne hamulec mocniej przy hamowaniu tak troche mocniej i energiczniej stane to przy ruszaniu tego nie ma. ostatnio wymieniane klocki hamulcowe. nawet odciagnalem caly plyn hamulcowy ze zbiornika i dolalem sporo nowego ale to nei to. jeszcze raz pozdrawiam
nowe nowosci w mojej niuniu to swiece briski lor14lgs wedle producenta najlepsze dodaly troszke mocy da sie to nawet poczuc.
Pytanko co sadzicie o filtrze materialowym simoty? bo zamierzam kupic.
i jeszcze jedno czy ktos zna w lodzi dobre miejsce gdzie zakupie odpowiedni wydech do mojej audioli ale taki zeby to nie byl wiesniacki ryk tylko mile "dumne" brzmienie i zeby mi sie ladnie odkladaly spaliny a nie zeby jeszcze auto moc stracilo? pozdrawiam
ps jeszcze jedno pytanie poniewaz mam dwie rzeczy ktorych nie moge sie pozbyc
jedna rzecz to charakterystyczne rzezenie przy silniku jakby cos sie jakos telepalo w momencie gdy silnik jest d brze nagrfzany po jezdzie w miescie i lapie okolo 800 obrotow. mechanik ogladal rozrzad nowy pasek jest nowy napinacz nic sie nie obcieralo wymienilem kolo od pompy wody bo troche leciutkie bicie mialo i pasek to tez nie to. macie jakies pomysly?
i druga sprawa to : charakterystyczne wooo wooo w momencie gdy auto jest znowu cieple i delikatnie hamuje przy skrzyzowniu a potem ruszam lub gdy delikatnie schamuje i sie auto toczy. nie dzieje sie tak zawsze powiem raczej wybiorczo. wiem tylko ze gdy przycisne hamulec mocniej przy hamowaniu tak troche mocniej i energiczniej stane to przy ruszaniu tego nie ma. ostatnio wymieniane klocki hamulcowe. nawet odciagnalem caly plyn hamulcowy ze zbiornika i dolalem sporo nowego ale to nei to. jeszcze raz pozdrawiam
Re: [B3 1.8S] moja niunia
Witam ponownie:
Chciałem się pochwalić co ostatnio zrobiłem nowego w mojej niuni:
Przedstawiam co ostatnio zostało zrobione:
- wymienione wszystkie kable podcisnien
- kopulka palec rozdzielacza kable WN , swiece (brisk tuningowe 4 elektrodowe)
- polakierowane autko przod tyl po wypadku (debil w dupsko wjechal) + polerka calosci
- wyregulowana instalacja gazowa
- zalozony materialowy filtr powietrza
- wymieniony termostat
- wymieniony plyn hamulcowy caly
- w tamtym tygodniu zmieniona stacyjka bo padla niestety...
- w czwartek bedzie montowany centralny zamek z pilotem
- dzisiaj zalozone zostaly ringi na zegary (efekty swietny)
- wymienione wszystkie zarowki podswietlenia na nowe
- oswietlenie tablicy rejestracyjnej na niebiesko
Jutro jak przyjdzie paczka to dodam:
- nowy skorzany mieszek
- slizgi na fotel kierowcy bo sie rusza (ponoc czesta przypadłość)
- oświetlenie diodowe wewnatrz auta - bedzie czerwien panowac
- pokrowce na fotele ala misiek krwista czerwien
- gałka zmiany biegów z podswietleniem led tez czerwona
- NO I NAJWAZNIEJSZE ale to musze WAS spytac o zdanie. Mam zakupiony sportowy wałek od corrado g60 który na stronie świątka jest taki sam jak do mojej audiczki i zamirzam sie z założeniem go. Pytanie jaki skok mocy mogę osiagnąć i gdzię mógłbym to zrobić dobrze?
Fotki z autkiem niebawem....
Chciałem się pochwalić co ostatnio zrobiłem nowego w mojej niuni:
Przedstawiam co ostatnio zostało zrobione:
- wymienione wszystkie kable podcisnien
- kopulka palec rozdzielacza kable WN , swiece (brisk tuningowe 4 elektrodowe)
- polakierowane autko przod tyl po wypadku (debil w dupsko wjechal) + polerka calosci
- wyregulowana instalacja gazowa
- zalozony materialowy filtr powietrza
- wymieniony termostat
- wymieniony plyn hamulcowy caly
- w tamtym tygodniu zmieniona stacyjka bo padla niestety...
- w czwartek bedzie montowany centralny zamek z pilotem
- dzisiaj zalozone zostaly ringi na zegary (efekty swietny)
- wymienione wszystkie zarowki podswietlenia na nowe
- oswietlenie tablicy rejestracyjnej na niebiesko
Jutro jak przyjdzie paczka to dodam:
- nowy skorzany mieszek
- slizgi na fotel kierowcy bo sie rusza (ponoc czesta przypadłość)
- oświetlenie diodowe wewnatrz auta - bedzie czerwien panowac
- pokrowce na fotele ala misiek krwista czerwien
- gałka zmiany biegów z podswietleniem led tez czerwona
- NO I NAJWAZNIEJSZE ale to musze WAS spytac o zdanie. Mam zakupiony sportowy wałek od corrado g60 który na stronie świątka jest taki sam jak do mojej audiczki i zamirzam sie z założeniem go. Pytanie jaki skok mocy mogę osiagnąć i gdzię mógłbym to zrobić dobrze?
Fotki z autkiem niebawem....
solenzo pisze:- oswietlenie tablicy rejestracyjnej na niebiesko
Z tymi zmianami jestem na nie, ale w końcu to Twoje auto.solenzo pisze:- pokrowce na fotele ala misiek krwista czerwien
To już powie Ci hamownia, ale z tego co wyczytałem to masz gaźnik, i ktoś będzie to musiał wyregulowac, odetkaj też trochę wydech to może z parę koni wskoczy.solenzo pisze:Pytanie jaki skok mocy mogę osiagnąć