Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Doradźcie mi - chrom avensis

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Doradźcie mi - chrom avensis

Post autor: Doc » 14 sie 2009, 22:31

Panowie, mam do Was prośbę.

Domyślam się, że w temacie Avensis niekoniecznie jesteście obeznani, ale gust i oczy ma każdy z Was.

W ASO Toyota jako akcesoria dodatkowe jest do dokupienia oryginalna, chromowana listwa zaokrąglona na klapę bagażnika. ( seryjnie nie zakładali )
Są też nakładki metalowe, chromowane na klamki. ( nie plastik )

Załączam Wam zdjęcia srebrnej avensis kolegi z takimi właśnie dodatkami. Patrz dół klapy i klamki.
Ja mam granatowy metalic. ( tu dylemat ) Mam ochotę dokupić, ale czy w ciemnym granacie to pasuje ? Szkoda, żebym wydał kasę, przyłozył to do auta i zaczął płakać. ( a nie jest to tanie )

Zrobiłem fotomontaż, średnio udany, ale daje pogląd. Chodzi o zdjęcia granatowej avensis. ( srebrna to real foto ) Bok to real mojego auta, zdjęcia + fotomontaż inicjujący chrom klamki.
Tył to fotka jakiejś Avki znalezionej na otomoto, tez granat. Dołożyłem fotomontaż chromu.

Chrom pod tylnymi lampami jest seryjny.

Co o tym sądzicie ? Dumam nad tym kilka dni.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 15 sie 2009, 10:18

Powiem Ci jak ja to widzę. Listwa na pokrywę bagażnika jak najbardziej (taki audikowski akcent :mrgreen:), bo wraz z tymi chromami pod lampami tworzy tak jakby całość. Natomiast klamki, jak dla mnie są zbyt uwydatnione, zwłaszcza na ciemnym kolorze. Gdyby ten chrom na nich był w postaci jakiegoś paska, powiedzmy szerokości zgarniaczy szyb, mogłoby to nawet ciekawie wyglądać, a tak to trącą lekko odpustem :-/

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 15 sie 2009, 12:54

Według mnie listwa na krawędzi pokrywy bagażnika jest wręcz niezbędna,skoro już chrom pod lampami to na pokrywie też powinien być.Lepiej to wygląda.Chrom na klamkach nie jest taki najgorszy,gorzej jak za klamkami pójdą nakładki na lustra wsteczne jakieś listwy ochronne itp.W sumie chrom na klamkach podoba mi się jak klamka jest chromowana np.Alfa 156 ta ma klamki...a wszelkie naklejki,nakładki mi nie podchodzą szczególnie jak chwycę za taką klamkę lub oglądam na żywca.

P.S.Doc, skoro już samuraj to dlaczego Avensis a nie Mazda 6?

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 15 sie 2009, 13:42

Mnie się te chromy podobają, prawda że lepiej leżą na srebrnej, ale na granacie też to wygląda super. Żeby tylko ten chrom nie odchodził jak na klamkach w passacie <zly>

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 15 sie 2009, 13:55

Ok, zakupię listwę. Z klamkami się chyba wstrzymam, bo faktycznie mogą zalatywać odpustem, rzucac sie bardzo w oczy.

Oczywiście odpadają jakieś nakładki na lusterka. To nie jest auto podatne do tuningu, choć, nie do końca, patrz tu
http://www.avensisklub.pl/album_cat.htm?cat_id=7
luk_OP_Q89 pisze:.Doc, skoro już samuraj to dlaczego Avensis a nie Mazda 6?
Full opcja jak na tamten czas produkcji (2004) w dobrych pieniądzach + faktura vat.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 15 sie 2009, 15:59

Listwa na klape bardzo ajna i super sie to prezentuje, racja ze bardzo Audikowy akcent :mrgreen: A klamki mimo ze to metal nie plastik i zeby nie wiem jak bardzo to bylo oryginalne Toyota to i tak wyglada na pierwszy zut oka jak badziewie plastikowe albo foliowe z allegro wiec jestem na nie <ok>

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 15 sie 2009, 20:20

Klamki można obejrzeć również tu, u kolegi.
Nie jest to jedna ciemne auto.
http://goldengate.petronet.pl/avensis/

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 16 sie 2009, 09:47

<ok> listwa tak, klamki tak i do tego grill a'la bmw w tym linku co podales z przerobionymi avensiskami tylko ze zamiast dwoch wlotow reznac jeden :P (bo fajnie zaslepiony znaczek jest <ok> )

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 16 sie 2009, 11:19

Tak jak koledzy, listwa na klapie jak najbardziej. Co do klamek to jakoś nie mam zdania.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 16 sie 2009, 19:41

Załączam fotkę granatowej z klamkami. Gość wyrezał , nakleił jeszcze słupek środkowy.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 16 sie 2009, 20:18

Jest elegancko <ok> natomiast słupek środkowy mi się nie widzi wiadomo na czarnym lakierze efekt byłby ładniejszy ale na granatowym nie jest żle ;-)

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 16 sie 2009, 20:31

Moim zdaniem jakieś drobne chromy typu listwa wykończeniowa jest ok i może się podobać. Ja osobiście jakiś nie przepadam za zbyt dużą ilością chromów na zewnątrz auta. Nie podoba mi się. Lubię natomiast jak jest dużo chromu pod maską to już inna bajka :-P

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 16 sie 2009, 22:57

Ja Ci powiem Andrzeju - jak u siebie wszystko chromowe wyeliminowałem - że ładnie się to prezenci. Jak nie jest to cenowo przerost formy nad treścią to ja bym łykał i słupki środkowe też bym poleciał w chromie. Pierwsza Avka jaką widzę z glebą i podoba mi się całkiem ładnie:-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 16 sie 2009, 23:50

Dzięki Panowie.

Póki co zamówiłem kupiłem tylną listwę + owiewki.
To drugie zainspirowało mnie oglądając fotki
http://www.avensisklub.pl/album_cat.htm?cat_id=7
Poza tym, jest to trochę praktyczne, a wizualnie zmniejsza okna w Avce.

Zobaczę jak to będzie wyglądało, zameldują, zrobie fotkę. Pewnie dopiero w przyszly weekend znajdę czas.

Klamki to koszt ok 300 zł ( nakladki ). Wstrzymam się, bo nie mam do tego przekonania. Jak będzie mi się nudziło któregoś razu, wezmę kawałek folii aluminiowej, okleję na ślinę i przyjrzę się z kilku metrów ;-) :-)

Kupiłem też komplet 215/45/17 zimowych opon Nokiana, nówki. Cena ciut tańsza bo do zimy daleko. Chyba na tym poprzestanę póki co bo żona mnie z domu wygna;-)

Koniec sezonu letniego i zimę (+ nowe Nokiany ), przejeżdzę na tych fabrycznych 17stkach alu, które są na aucie. Na lato pomyślę o 18stkach i nowych oponach. Przez zimę będę miał czas na uzbieranie w skarpetce kilku dukatów. 17stki alu zostaną na zimę.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 17 sie 2009, 09:18

Wiecie co, fajne sa te Avensisy jak sa po drobnym liftingu wlascicieli :mrgreen:
Słupki nie, klamki jesli juz to tylko do czarnej, garnatowej albo innej bardzo ciemnej, co za duzo to i swinka nie chce ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”