Owiewki, fajna sprawaDoc pisze:Póki co zamówiłem kupiłem tylną listwę + owiewki
Doradźcie mi - chrom avensis
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zgadza się. I nie pada jak uchyliszIC69 pisze:Owiewki, fajna sprawaDoc pisze:Póki co zamówiłem kupiłem tylną listwę + owiewkiJak uchylisz szybę to nie wieje ci do środka, to samo tyczy się deszczówki i najważniejsze, możesz sobie spokojnie kiepować za okno, bez obawy że dostaniesz popiołem w oko :mrgreen:
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Uważajcie i przysiądźcie na chwilę 
Email do ASO Żerań W-wa
Dzień dobry,
Czy posiadacie Państwo - w jakiej cenie - listwę chrom tylną na klapę
bagażnika do Toyoty Avensis T25 sedan. Jest to chrom listwa naklejana,
montowana na rant klapy bagażnika - dodatkowe akcesoria do T25.
------------------------------------
Listwa na pokrywę bagaznika to koszt 556 zł brutto do zamówienia
w ciągu jednego dnia. Koszt montażu to około 80 zł brutto.
Toyota Zerań
Warszawa ul Jagielońska 84
022 590-70-50
Email do ASO Żerań W-wa
Dzień dobry,
Czy posiadacie Państwo - w jakiej cenie - listwę chrom tylną na klapę
bagażnika do Toyoty Avensis T25 sedan. Jest to chrom listwa naklejana,
montowana na rant klapy bagażnika - dodatkowe akcesoria do T25.
------------------------------------
Listwa na pokrywę bagaznika to koszt 556 zł brutto do zamówienia
w ciągu jednego dnia. Koszt montażu to około 80 zł brutto.
Toyota Zerań
Warszawa ul Jagielońska 84
022 590-70-50
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Teraz uważajcie...IC69 pisze:Sześć stówek za takie ciulstwo? :shock: coś czuje, że Avka bedzie musiała obejść się bez chromów :roll:Doc pisze:Listwa na pokrywę bagaznika to koszt 556 zł
Na naszym forum jest kolega, który pracuje w ASO Toyoty. Udziela się również na www.avensisklub.pl choć ma Audi 80.
Pracuje tam jako sprzedawca.
Załatwi mi tą listwę w cenie bez marży salonu.
Wiecie jaka to cena ? 180-200 zł :shock:
Zatem Pan Cygan, właściciel który ma ASO Toyoty na Żeraniu i Markach w Warszawie narzuca sobie 400 zł za pośredniczenie w sprzedaży listewki.
To są praktyki w każdym salonie każdej marki podobno. Dzieje się tak za wiedzą Toyota Motor Polska czy też innego producenta gdy jest to inne ASO.
Niezłe co ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Kontakt:
A mnie to wcale nie zdziwiło. Przepracowałem ładnych pare lat w ASO Fiata i to co moge powiedzieć na temat cen to tylko tyle że to nie właściciel tylko dana sieć ustala ceny. Fakt, ten co chce zarobić to je obniża poprzez jakiś promocje (swoje) i czasami stosuje sie duże upusty np dla znajomych, rodziny ect.
Dlatego dobrze jest mieć kogoś w danym salonie. Ja dla przykładu moge porównać ceny części Citroena w ASO je kupuje taniej niż poza :lol: a tylko dlatego że mam tam szwagra, który ma nas wrejstrze i do naszego AX mogę kupić tanio.
Dlatego dobrze jest mieć kogoś w danym salonie. Ja dla przykładu moge porównać ceny części Citroena w ASO je kupuje taniej niż poza :lol: a tylko dlatego że mam tam szwagra, który ma nas wrejstrze i do naszego AX mogę kupić tanio.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

To jest niestety standard.W ASO Peugeota w którym pracowałem 200%marży to było minimum.A Peugeot Polska niczego nie monitorowało,każdy właściciel ASO ustala roboczogodzinę i ceny części jak chce.Mało tego nawet ilość roboczogodzin przypadających na daną czynność naprawczą/serwisową waliłem z palca a nie z programu/katalogu.Na polecenie bossa.Zawsze można umotywować trudnościami z demontażem blebleble...To są praktyki w każdym salonie każdej marki podobno. Dzieje się tak za wiedzą Toyota Motor Polska czy też innego producenta gdy jest to inne ASO.
Niezłe co ?
A teraz najgorsze:Niektóre części nie posiadające żadnych nr.(tylko pudełka)typu klocki,końcówki,tarcze,itp.Braliśmy z dużej hurtowni tanie zamienniki.A kasowaliśmy jak za ori.Np.kpl.klocków na przód do 407 po upustach kosztował firmę 69-89zł a dla klienta 300-400zł+122zł wymiana.Oczywiście na polecenie szefa...Zostawiasz auto aby ASO zrobiło ci ori wydech super.Auto do podwykonawcy(bosal czy inny walker) koszt:450zł bez brudzenia się a dla klienta 1100-1450zł.
Nie napiszę o gwarancjach i naprawach gwarancyjnych,bo to zalatuje za bardzo...
Jeśli macie jakieś złudzenia co do ASO to mam nadzieję że je rozwiałem.Do ASO tylko jak masz gwarancje lub jeśli znajomek tam zasiada i tyle.