B4 2.6 faza wstępna :D
Gebel, u mnie spalanie już też zostało doprowadzone do porządku, była dziura na półtorej zapałki w miedzianym kolanku stąd takie gigantyczne spalanie. Poza tym instalacja była bardzo źle zamontowana. Poprawiłem wszystko tak by było dobrze i od tej pory unikam gazowników bo samemu lepiej mi to wychodzi niż w "fachowym zakładzie". Muszę w końcu pomontować to co leży w garażu i przedstawić świeże fotki auta. Na razie to tyle...
no mogę jedynie się pochwalić nowymi tarczami Mikoda z serii GT, klocuszkami Ferodo Premier, polakierowanymi zaciskami na kolor niebieski <ok> , wymienioną półką tylną bez szpecących głośników widocznych na zdjęciach ze strony pierwszej oraz kompletem masującym plecy MacAudio wzmacniacz i skrzynka. Na montaż czekają i się doczekać nie mogą dystanse 10mm, nakładka zderzaka przedniego Zender(oryginał), spoiler od compi i wtryskiwacze gazu Magic Jet zamiast sławnych czerwonych Valteków.
Pawog2 pisze:Gebel, u mnie spalanie już też zostało doprowadzone do porządku, była dziura na półtorej zapałki w miedzianym kolanku stąd takie gigantyczne spalanie. Poza tym instalacja była bardzo źle zamontowana. Poprawiłem wszystko tak by było dobrze i od tej pory unikam gazowników bo samemu lepiej mi to wychodzi niż w "fachowym zakładzie". Muszę w końcu pomontować to co leży w garażu i przedstawić świeże fotki auta. Na razie to tyle...
No to się cieszę bo ciężko jest przekroczyć 15 litrów na 100 a nie chcę zniechęcać potencjalnych nabywców V6 <ok>
Czyli spalanie PB w normie a wzrosło spalanie LPG ?Gebel pisze:Gebel, u mnie spalanie już też zostało doprowadzone do porządku, była dziura na półtorej zapałki w miedzianym kolanku stąd takie gigantyczne spalanie. Poza tym instalacja była bardzo źle zamontowana. Poprawiłem wszystko tak by było dobrze i od tej pory unikam gazowników bo samemu lepiej mi to wychodzi niż w "fachowym zakładzie". Muszę w końcu pomontować to co leży w garażu i przedstawić świeże fotki auta. Na razie to tyle...
Ile kosztują te Magic Jet ?Pawog2 pisze:no mogę jedynie się pochwalić nowymi tarczami Mikoda z serii GT, klocuszkami Ferodo Premier, polakierowanymi zaciskami na kolor niebieski <ok> , wymienioną półką tylną bez szpecących głośników widocznych na zdjęciach ze strony pierwszej oraz kompletem masującym plecy MacAudio wzmacniacz i skrzynka. Na montaż czekają i się doczekać nie mogą dystanse 10mm, nakładka zderzaka przedniego Zender(oryginał), spoiler od compi i wtryskiwacze gazu Magic Jet zamiast sławnych czerwonych Valteków.
Mnie Valteki po 26 kkm trochę się zapchały i wymagały już czyszczenia.
Zresztą słyszałem że Valteki są dla ludzi cierpliwych.
Czemu akurat Magic Jet ?
Tak pytam, bo może sam bym wymienił
za 6 sztuk + rozdzielacze i wężyki 200zł dałem.8S3 pisze:Ile kosztują te Magic Jet
to, że się zapychają to norma, trzeba je dosyć często również kalibrować itd.Mnie Valteki po 26 kkm trochę się zapchały i wymagały już czyszczenia.
Zresztą słyszałem że Valteki są dla ludzi cierpliwych.
dlatego, że są małych rozmiarów i można je zamontować jak najbliżej kolektora(pod pokrywą silnika bez wiercenia dziur), żeby uniknąć bezwładności instalacji, są szybciutkie(szybsze niż inne 2-omowe wtryskiwacze jak szary Valtek, RAIL'e itp.), są dokładne i maja bardzo mały skok tłoczka(stąd ich szybkość). Przy tym są dosyć tanie, znacznie tańsze niż matrixy na przykład. Są bardzo łatwo dostępne i takie ładne cacuszka z nich są.8S3 pisze:Czemu akurat Magic Jet ?
Widziałem 2.8 jak na nich chodzi i muszę powiedzieć, że mistrzowsko chodzi. Przy szybkich wtryskiwaczach benzyny jakie siedzą w Audi warto jest w Magiki zainwestować. Znajomemu w 100 C4 2.8 pali dosłownie 5% więcej gazu niż benzyny i nie czuć aby samochód był jakkolwiek zamulony w stosunku do benzyny. Ale się rozpisałem
benzyny pali i palił tyle co powinien, a LPG "spalanie" za dużo bo była dziura w układzie i sporo litrów przez nią uciekało. Teraz wszystko poprawiłem i gra gitara, a spalanie ze 3 litry spadło na setkę. Jeszcze wymienię jutro padnięte sondy i wyreguluję instalację na nowo, pewnie jeszcze się nieco urwie ze spalania.8S3 pisze: Czyli spalanie PB w normie a wzrosło spalanie LPG ?
Pawog2, dzięki za dokładny opis.
Mnie gazownik za nowe listwy i wymianę powiedział 600 zł (gaz na gwarancji).
Przeglądałem nawet te Valteki, które mam na allegro to są wiele tańsze.
Co do ceny jaką dałeś to naprawdę grosze.
Ostatnio przez przypadek zauważyłem ile moja pali... wyszło 16-17 LPG. Przy dynamicznej jeździe... ale mimo wszystko to za dużo.
Sprawdzę spalanie na PB, jak będzie w normie to pojadę do gazownika żeby przejrzał instalkę. Chyba powinien to zrobić jeśli gaz jest wszystko jest na gwarancji...
Jak się okaże, że spalanie PB też będzie ponad normę to pewnie sonda.
Sondę lambda sprawdzałeś oscyloskopem i wiesz, że padnięta?
Mnie gazownik za nowe listwy i wymianę powiedział 600 zł (gaz na gwarancji).
Przeglądałem nawet te Valteki, które mam na allegro to są wiele tańsze.
Co do ceny jaką dałeś to naprawdę grosze.
Ostatnio przez przypadek zauważyłem ile moja pali... wyszło 16-17 LPG. Przy dynamicznej jeździe... ale mimo wszystko to za dużo.
Sprawdzę spalanie na PB, jak będzie w normie to pojadę do gazownika żeby przejrzał instalkę. Chyba powinien to zrobić jeśli gaz jest wszystko jest na gwarancji...
Jak się okaże, że spalanie PB też będzie ponad normę to pewnie sonda.
Sondę lambda sprawdzałeś oscyloskopem i wiesz, że padnięta?