Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABK] by krisss. (sprzedana koledze z forum)

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 ABK] by krisss. (sprzedana koledze z forum)

Post autor: krisss » 20 cze 2009, 18:21

Witam

moja audiczka w środku:
Obrazek

i na zewnątrz:

Obrazek

wyposażenie:

-wspomaganie kier.
-ABS
-el. regulowane reflektory
-szyberdach
-centralny zamek
-alarm
-szyby na korbki;)
-sekwencyjny wtrysk gazu

Na aucie w żadnym calu nie ma ani grama rdzy, bąbli itp. rzeczy a to już 17-latek!!lakierowanie orginalne. Przebieg 223 tys km.

wcześniej miałem jette mk1 GTI, później bmw E30 2.0, później motocykl a teraz te audi. Niby golasek ale najlepiej mi się jeździ tym autem ze wszystkich które miałem do tej pory dosiąść :) silnika w srodku na wolnych obrotach w ogole nie slychac ani nie czuć, nie telepie na dziurach..no pięknota!! Żałuje że wcześniej nie kupiłem takiego auta...

to tak: E30 sprzedałem, bo znalazł się ktoś kto dobrze za nią mi zapłacił a poza tym duuuzo paliła (gazu)-miałęm tam blosa i poniżej 13 litrów rzadko kiedy schodziłem, trasa, oszczędnie...10-11 litrów. szpery nei było, za to był bardzo ładny stan, bordowy metalik i biały welurek w środku, 4 el. szyby, wspomaganie itd.. Tylny most chuczał. Za to piękny dzwiek silnika. E30 ciezkie jest...jej moc było czuć dopiero po przekroczeniu 120km/h :/. macie linka do mojej byłej :

a teraz audi:
czuję że lepiej idzie od bmw mimo że jest słabsze - ma 14 koni mniej ale 1 Nm wiecej :p zaślepki z przodu juz takie były pewnej nocy po halogenach zostały dziury, wiec zostały zatkane :) Szukałem z bogatszym wyposażeniem..chociaz el. szyby i jaśka zeby miała..ale zupełnie przypadkiem znalazłem oferte i mówie aa co szkodzi pojechać obejrzeć - obejrzałem i sie zakochałem. Na drugi dzień była moja za całkiem przystępną cenę :) zaraz dodam zdjęć wiecej

[ Dodano: 2009-06-20, 21:10 ]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2009-06-20, 21:12 ]
sorki za jakość ale to telefonem przed chwilą robione, a już szarawo sie robi.

A w dalszych planach to tak:

-do srodka białe dywaniki zamiast tych ochydnych czarnych gum ZROBIONE
-orginalna gałka biegów ZROBIONE
-podobają mi się jeszcze takie obramówki zegarów...narazie nie znam tematu ale całe wakacje przede mną
-jakieś chlapacze lub coś w tym stylu - nie mogę patrzeć na błoto na lakierze zaraz za kołem... ZROBIONE
-montaż porządnego car audio - w zasadzie też juz czeka tylko na montaż (skrzynia na STX 30-300-4 AP+wzmak infinity ref7541a 2x278RMS+1,5 farada, na przód jakiś zestaw odseparowany i inne radio, no i podłączyć tylny zestaw który juz siedzi w drzwiach) - ZROBIONE (zostało tylko przedni zestaw zamontować)
-jakaś alufelga, aczkolwiek jest to dalszy plan - narazie kołpaczki mi się podobają ZROBIONE
-delikatny spojlerek na tylną klape

-żadnych gleb, ciemnych szyb, sportowych tłumików i wszelakiego rodzaju "wiejskiego tuningu" nie przewiduję:) no opowiadajcie jak się podoba - może podsuniecie jakieś ciekawe pomysły na modyfikacje/ulepszenie :)

28.07.2009

Parę dni temu zgodnie z planem założyłem alarmik inferno z takim pilocikiem
Obrazek

do niego czujki ruchowe, a wstrząsówke uznałem za niepotrzebną. Całość montowałem sam więc wyniosło mnie to około 150zł :D

Wrzuciłem też starą skrzynie z poprzedniego auta. Głośnik to Polski STX 30-300-4 AP za 179zł, wzmacniacz infinity no i kondensator 1,5 farada. Podłączyłem także tylne głośniki nokia i muszę powiedzieć że...podoba mi się :) zresztą sami zobaczcie na filmiku:

a te pierdzenie to oczywiście nei głośnik tylko mikrofon nei dawał rady:p

6.09.2009

Wczoraj tj sobota wkońcu wyprałem mój biały welurek :) 4 godzinki zabawy z odkurzaczem do prania i jakoś poszło. Efekty poniżej. Kupiłem też nowe dywaniki w ..TESCO ale podobają mi się - i pasują nawet - poprzednio mialem czarne bleee gumy. A w dzisiejszy piękny poranek naszła mnie myśl żeby skoczyć na myjkę i troche wypucować autko z zewnątrz jako że w środku już się błyszczy i pachnie to niech całe bedzie czysciutkie. Przed chwilą wróciłem i wrzucam świeżutkie jeszcze ciepłe fotki :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tak wyglądało podczas prania - różnice widać gołym okiem:)

Obrazek

09.09.09

tego szatańskiego dnia (gdy patrzeć na date do góry nogami:p) moje wozidełko dostało:

-nowy prawy sworzeń
-łączniki stabilizatora
-gumy stabilizatora

Zabawa dziecinnie prosta (jedną tylko śrubę od stabilizatora musiałem brzeszczotem uciąć) a tak to ładnie szło.
w środku duuuużo ciszej. Aczkolwiek mam wrażenie że jeszcze któraś końcówka drążka zaczyna postukiwać...no i tuleje tylne teraz dopiero słysze jak się tłuką na dołkach - na dniach też je zmieniam (biorę LEMFORDERa) JAk to porobię no to na wyważenie kół i zbieżność i bedzie wsio porobione - na rok przynajmniej spokój :)

17.10.2010r

Długo długo nic nie było pisane taaaki zarobiony byłem przy autku:) Pokolei :

przyszły
-swiatla do jazdy dziennej
-alufelgi 16"
-zaciski hamulców się pomalowały
-podgrzewacz wody
-tarcze hamulcowe tylne i klocki trw
-tuleje tylnej belki
-tuleje sanek przód
-zbieżność i kąty
-chlapacze (nareszcie czyste progi i drzwii :D:D )

wkońcu wymieniłem tuleje tylnej belki..walka była straszna ale ostatecznie zrobiłem to sam:) Przyszły też tulejki przednich sanek... w miedzy czasie dokręcałem gorne poduszki amortyzatorów. Niestety dalej okropnie puka i stuka mi coś z przodu i trzeszczą sprężyny :/ Pozostała tylko jedna część ktora moze mi stukać bo cala reszta jest wymieniona..ta czesc to maglownica :/ trudno..moze kiedys sie zrobi. Narazie zbieznosc porobiona autko jedzie prosciutko..nic nie ruszam, a jak stukato radio glośniej i jazda...

zrobiłem sobie też światełka dzienne które wstawiłem w dziury po halogenach które zostały skradzione..poprzedni właściciel dorobił zaślepki - ja tez zaślepki stuningowałem i w srodek wlazły światełka hella made in Germany :D:D:D 2x6W. porobiłem instalacje tak aby z kluczykiem się włączały i wylaczaly jak wlacze swiatła mijania... nie moge sie troche przyzwyczaic do wygladu przodu...co sadzicie??

kolejny bajer to podgrzewacz wody od diesla..wpiąłem go na wezu przed nagrzewnicą - już po chwili od odpalenia w srodku leci letnie powietrze no i silnik szybciej sie rozgrzewa... aktualnie jest to w fazie testów (sprawdzam ile tak naprawde mi to daje:p) ...możliwe ze przepne to przed reduktor by szybciej przechodzić na zasilanie LPG w zimie:)

poniżej pare aktualnych fotek autka..

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2011, 11:18 przez krisss, łącznie zmieniany 20 razy.

Awatar użytkownika
gmitek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gmitek » 20 cze 2009, 18:30

ładne audi, chociaż ja bym został przy E30:P, była szpera?

Awatar użytkownika
Santino
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Santino » 20 cze 2009, 18:52

Też bym został przy E30, ale tu ze względu na świetny i pięknie grający silnik R6 M20B20. W dodatku to zawsze jest 14 koników więcej, niż ABK. Niestety, moja miała M40B16 "bociana", rdzewiejący spód i wyjący most. Jeśli chodzi o komfort jazdy i pewność prowadzenia, to jednak Bawarka ustępuje tu miejsca B4.

Szpera przy silnikach poniżej 2,5 to bardzo rzadka rzecz.

Bardzo ładny kolorek. Tylko co z tymi listwami z przodu? Bo wyglądają jak jakieś zaślepki po halogenach.

slawek88yo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slawek88yo » 20 cze 2009, 19:00

ładniutka b4 :)

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 20 cze 2009, 19:04

czekamy na więcej fotek ;)

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 20 cze 2009, 19:08

Jest śliczna, szkoda, że tak słabo wyposażona, ale foteli zazdroszczę=) Zapraszam do mnie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 20 cze 2009, 20:46

.k
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2009, 12:12 przez krisss, łącznie zmieniany 4 razy.

2audi0

Post autor: 2audi0 » 20 cze 2009, 21:32

krisss pisze:żadnych gleb,
krisss pisze:"wiejskiego tuningu"
czyli gleba to wies...ehh

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 20 cze 2009, 21:46

no nie...
krisss pisze:-żadnych gleb, ciemnych szyb, sportowych tłumików
"i"
krisss pisze:wszelakiego rodzaju "wiejskiego tuningu"
zatem ciemna szyba gleba i jakis mruczący wydech jest jak najbardziej ok, powiem nawet że podoba mi się - ale jeszcze bardziej podoba mi się prawie 20 letnie auto pozostawione w orginalnym stanie :)

Awatar użytkownika
avo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: avo » 21 cze 2009, 13:31

`ladna furka ;P zazdroszcze koloru tapicery :D u mnie by sie przydala jasna .. :oops:
pozdrawiam i zapraszam do ogladfniecia mojej be czwórki <ok>

Awatar użytkownika
enzoo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Mirosław
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: enzoo » 22 cze 2009, 11:09

audica pierwsza klasa, audi zawsze będzie lepsze od BMW moim zdaniem. Model b3/b4 nawet nie widać że jest z lat 80/90. Jego konstrukcja ma przewage nad innymi samochodami z tych lat. Jak to w audi się mówi "Przewaga dzięki technice" <ok> pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 16 lip 2009, 21:37

Baa ładniusia tapicerki zazdroszcze ale pewnie ciężko ją utrzymać w czyściutką. :shock: Ładniutka dbaj o nią a będzie git :mrgreen: Hehe a to że golas to nawet dobrze nie będzie się miało co psuć :mrgreen: Wpadaj na spota do wro jak jakiś będzie to sie porządnie twoje cacko obejrzy. <ok>

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 06 wrz 2009, 12:46

nowe foteczki w moim 1 poscie

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 06 wrz 2009, 16:29

Ogolnie ladny egzemplarz a srodek p wypraniu masz zajebiaszczy <ok>