Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nowy wygląd forum

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 13 paź 2009, 23:57

grze, czy bywałeś na AKP ?
Ustaliliśmy już to, że wygląd forum to Audi 80 nocą wewnątrz. Podobny do AKP na którym jest 10x wiecej wiary i nikt nie narzeka.

Jeśli chcecie pastelowe błękity szarości i biele, to ok, ale to pasuje do Fiata Pandy.

http://www.audiklub.org/phpBB2/
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 23:59 przez Doc, łącznie zmieniany 2 razy.

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 13 paź 2009, 23:57

co do zegarów to nie da sie zrobic żeby były bardziej naczerwono, bo kazdy na forum kombinuje zeby w aucie miec krwistą czerwien podświetlenia.
Co to tych pierścieni audi to zostawiał bym ich przy głownych nazwach działów.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 14 paź 2009, 00:04

Doc pisze:Napis Audi 80 Klub Polska jest zbyt prostacki nieładny - czcionka.
Racja.
Doc pisze:Na belkach usunać logo audi bo zlewa sie z ikonkami nowego tematu. Dać tam napis lub grafike Audi80.pl
grafike.
Doc pisze:Menu górne jest słabo widoczne, dać białą czionką może.
Nie biala, za bardzo bedzie sie odrozniac jak ta w nazwach dzialow, ja bym dal w menu bardzo jasno szara a ta w nazwach dzialow zmienil tez na jakas inna i jakas fajna czcionka, moze kolor tez jasno szary?
Doc pisze:menu ruszaja sie prawo lewo, nie moga sie ruszac nie
Racja, niech sie nie ruszaja ale sie "Wciskaja" jak teraz.
Doc pisze:Tło napisania nowego postu jest szare, zmienić na bardzo ciemno szare, aby było bardziej kontrastowe z czionką
Ja bym zmienil na biale albo lekko zabarwione szarym z czcionka czarna aby latwo mozna bylo pisac i latwo szybko przeczytac co sie napisalo.

Wogole to nie podoba mi sie ten szary i nudny bez wyrazu i jaja napis Audi 80 Klub Polska razem z czarno biala grafika z boku, za nudne to jest i wogole mozna by grafike ciut wieksza, przeciez jak delikatnie bedzie zachodzic na obudowe zegarow to nic. Albo zrobic ja w 3d w formie gifa jakiegos np :arrow: http://webstyle.info/demo/index.php?s=129
Co do zegarow to spoko wyszlo ale ja bym jeszcze pokombinowal zeby tam dostawic wyswietlacz AC/BC zapalone kontrolki po przekreceniu kluczyka i wyswietlacz temp zewnetrznej, mysle ze to nie problem wstawic z innych zdjec, bedzie bardziej ciekawiej to wygladac mysle. A i te tandetne flary imitujace zapalone kierunkowskazy nie wiem po co tam, zapalone na pomaranczowo kierunki OK ale bez tych promykow.
Szybka rejestracja stanowczo out.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 paź 2009, 00:20

Słonik pisze:Wogole to nie podoba mi sie ten szary i nudny bez wyrazu i jaja napis Audi 80 Klub Polska razem z czarno biala grafika z boku,
Nie kumam tego. O czym mówisz ?
Słonik pisze:Co do zegarow to spoko wyszlo ale ja bym jeszcze pokombinowal zeby tam dostawic wyswietlacz AC/BC zapalone kontrolki po przekreceniu kluczyka i wyswietlacz temp zewnetrznej, mysle ze to nie problem wstawic z innych zdjec, bedzie bardziej ciekawiej to wygladac mysle.
No własnie problem w tym, ze nie ma. Tylko Wilu8 dał to co dał i to własnie nadawało się do umieszczenia w topie. ( jakościowo )

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 14 paź 2009, 00:24

Doc pisze:Słonik napisał/a:
Wogole to nie podoba mi sie ten szary i nudny bez wyrazu i jaja napis Audi 80 Klub Polska razem z czarno biala grafika z boku,
Nie kumam tego. O czym mówisz ?
Mowie o grafice takiej jak wlepka w topie i napisie obok. Nudne takie jakies sa i bez wyrazu wogole.
Doc pisze:Słonik napisał/a:
Co do zegarow to spoko wyszlo ale ja bym jeszcze pokombinowal zeby tam dostawic wyswietlacz AC/BC zapalone kontrolki po przekreceniu kluczyka i wyswietlacz temp zewnetrznej, mysle ze to nie problem wstawic z innych zdjec, bedzie bardziej ciekawiej to wygladac mysle.
No własnie problem w tym, ze nie ma. Tylko Wilu8 dał to co dał i to własnie nadawało się do umieszczenia w topie. ( jakościowo )
No bez jaj ze nie potrafi wstawic wyswietlaczy i kontrolek w photoshopie np z tego zdjecia wycietych http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 89754.html do tych zegarow ktore sa uzyte w topie. przeciez to male jest i malej rozdzielczosci to to ze sa lekko rozmazane na tym zdjeciu nie bedzie nawet widac.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 14 paź 2009, 00:25

Topowy banner:
- logo klubu i czcionka kiepskie szare... musi być jaśniej
- nie dałoby się tego auta ciut rozjaśnić żeby go lepiej było widać? z jakiego zdjęcia było to przerabiane?
- po co rozbłyski świateł?
- tablica rejestracyjna badziewnie zakryta, już lepsza byłaby cała czarna
- ma uszkodzoną alufelgę, znaczy się kołpaczek na alufeldze nie ma znaczka audi, mnie to razi ;-)
Obrazek

a czemu nie można wyciąć board computera do zegarów z tych zdjęć ?
Obrazek
Obrazek

a tak swoją drogą to wskazówka na zegarach tych co są teraz od paliwa mogła by być na full ;-) a nie na dnie ;-)

Super bajerem byłoby zrobienie tego zegarka pod obrotomierzem jako po prostu zegara który pokazuje obecny czas, trzeba by pewnie było porobić fotki kolejnych cyferek, ale wiem że to marzenie ściętej głowy ;-) chociaż może ktoś się kiedyś pokusi

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 14 paź 2009, 00:35

to są zegary klaksona
Obrazek

Grzecho89:
Obrazek

moze któręs z tych zegarów?

Mozna napisać na forum, ze zbieramy fotki ładnych zegarów. Nich klubowicze się pochwalą.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 paź 2009, 00:44

Skuciok, te zegary są ok, ale za słabo się świecą.spiczi, drugie zegary są ok, ale sa takie same jak te w topie w zasadzie.

Skuciok, myślę, ze do zegarow WILU8 tych w topie, da się wkleić kontrolki i FIS, taki przeszczep.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 paź 2009, 01:01

Ok po padam na cycki już. Wysyłam coś takiego i czekamy na kolejną wersję.

--------------------------------------------

Cześć.

Zatem:

1. Menu górne lepiej widoczne i nie ruszające się lewo prawo. Kolor czcionki może jasno czary. Jest ono również kwadratowe na tle owalnej belki, moze zaokrąglić każdemu przyciskowi troszkę rogi ?
2. Zegary w topie. Są ok, ale prośba od klubowiczow. Myślę, że da się taki przeszczep zrobić bez problemu. Wkleić FIS i kontrolki z tego zdjęcia
http://images42.fotosik.pl/124/a0bab1e667362f3d.jpg
FIS to wyswietlacz między zegarami i kontrolka nad nim i pod nim.
3. Rozbłyski na światłach moderatorzy jednoznacznie twierdzą, że sa nienaturalne i zbędne. Chyba mają rację (?) zwłaszcza, ze to kierunkowskazy się świecą.
4. Czcionka Audi 80 Klub Polska - do wymiany. Jest za prosta nieładna.
5. Pole tekstowe służące do pisania posta zlewa się z czczionką.
6. Na belkach usunąć logo audi, wsadzić graficznie wkomponowane audi80.pl
7. Top musi być odnośnikiem do str gł forum.
8. Fajnie byłoby zobaczyć wersję z ciut jaśniejszym tłem. Mam na mysli grafikę http://webstyle.info/demo/templates/audi/images/tlo.jpg struktura jest ok, tylko troszke jasniej. Wówczas ocenimy czy to czy jasniejsze.
9. Kompleksowe ikonki, fajnie byłoby gdyby jakoś nawiązywały technicznie, motoryzacyjnie - sam nie wiem. Może gdzieś wykorzystac w ikonkach logo S-Line
http://z.about.com/d/cars/1/0/c/_/ag_07 ... ebadge.jpg mam na myśli kształt i kolory bez napisu S-Line. To charakterystyczne dla Audi. ( ten czerwony romb ..)

Mogłoby tez być ciekawie wstawić S-Line spreparowane jakoś w belki - ale trzeba to zobaczy, aby ocenić. ( strzelam pomysłem, nie wiem )
Kolejny charakterystyczny dla nas logotyp to quattro. http://images.google.pl/images?hl=pl&lr ... =1&start=0 gdzieś tam jakos mozna sprobować to wsadzic

Pozdrawiam
Andrzej

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 14 paź 2009, 10:14

Doc, wiesz, mi najbardziej przeszkadza brak wyboru wyglądu forum. każdy by sobie wybrał co woli: nowe, czy któreś ze starych i tyle. wtedy każdy będzie zadowolony. po każdy ma na siłę forsować jedną "słuszną" w swoim odczuciu opcję? :lol:

Ciemne tło w nocy może być, a w dzień ja tam nic nie widzę i dlatego wolałbym żeby była możliwość zmiany :-)
Doc pisze:Podobny do AKP na którym jest 10x wiecej wiary
AKP dotyczy różnych modeli, a PKA80 dotyczy tylko jednego. może w tym tkwić różnica w ilości wiary na forum, a nie w grafice strony.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 14 paź 2009, 11:58

DOc zobacz tu jest na ciemno ale boki maja jasniejsza fakture i juz jest inaczej http://vwskce.webd.pl/viewtopic.php?p=452#452
A i fajna sprawa jest to okno u gory w ktorym przeskakuja ciagle zmieniajace sie zdjecia, moze by i u nas podpiac pod takie okno jakas ogolna galerie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 paź 2009, 14:19

grze pisze:AKP dotyczy różnych modeli, a PKA80 dotyczy tylko jednego. może w tym tkwić różnica w ilości wiary na forum, a nie w grafice strony.
To oczywiste. Chodzi mi o sugestie zmian których tam nie ma.
Słonik pisze:DOc zobacz tu jest na ciemno ale boki maja jasniejsza fakture i juz jest inaczej http://vwskce.webd.pl/viewtopic.php?p=452#452
Tak prosiłem o wersje z jasniejsza fakturą tła , zobaczymy.
Słonik pisze:A i fajna sprawa jest to okno u gory w ktorym przeskakuja ciagle zmieniajace sie zdjecia, moze by i u nas podpiac pod takie okno jakas ogolna galerie.
Tego raczej nie zrobimy, za pózno juz, to musialaby byc pierwsza sugestia odnosnie wygladu dla grafika.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 14 paź 2009, 18:05

Sumie nie brałem udziału w tej dyskusji bo g.. sie na tym znam ale.
grze pisze:Ciemne tło w nocy może być, a w dzień ja tam nic nie widzę i dlatego wolałbym żeby była możliwość zmiany
popieram Grześka że wybór stylu powinien być. Nie to że nic nie widać ale poczytałem sobie dziś AKP to normalnie po paru minutach oczy z orbit chciały wyjść.
Być może coś przeoczyłem i bedzie zmiana możliwa to sory, ale mam dzisiaj wyjątkowo wredny dzień.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 14 paź 2009, 18:53

kokolino1 pisze:Sumie nie brałem udziału w tej dyskusji bo g.. sie na tym znam ale.
Hehe. To tak jak ja :-P

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 14 paź 2009, 19:56

Labiel pisze:kokolino1 napisał/a:
Sumie nie brałem udziału w tej dyskusji bo g.. sie na tym znam ale.

Hehe. To tak jak ja :-P
Ja też się na tym nie znam ale stwierdzić czy coś jest fajne czy nie, to jeszcze potrafię :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”