Marzenia sie spełniają - mam Coupe GL typ 85
Marzenia sie spełniają - mam Coupe GL typ 85
No to w końcu wczoraj kupiłem qpete. Owszem, można narzekać, że nie quattro i nie 5 garów i nie GT, ale z drugiej strony auto jest dokładnie takie jak chciałem - proste i bez bajerów. No więc jest to rok 1985, bordowy, z motorkiem DS, czyli 4 gary, 1.8 90KM na gaźniku. Oczywiście auto ma dodatkowe zasilanie LPG. Qpeta jest fajna: -40mm, 15cali alusy i ogólnie sprawia pozytywne wrażenie. No i mam ją od członka Pomorskiego klubu audi, więc stan ogólny jest na prawdę niezły.
Miałem już diesla, miałem wtrysk mechaniczny, teraz popróbuję gaźnika i LPG. Mam nadzieję że będzie ciekawie.
Miałem już diesla, miałem wtrysk mechaniczny, teraz popróbuję gaźnika i LPG. Mam nadzieję że będzie ciekawie.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
foxbat, matko jedyna gdzieś Ty był ? Pokaż lepiej swoją fotkę. Chłopie jak się zmieniłeś ? Co robiłeś ? Matko jedyna, Boziu kochana myśmy już na policję dzwonili, w klubie Fiata Pandy sie pytaliśmy w obawie, że Ci odj***ło. Jejku, ile było nerwów, a Ty zwyczajnie sjestę miałeś.
ps.
gratuluję nowego nabytku
ps.
gratuluję nowego nabytku
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Dzięki za takie podsumowanie moich wypocin na forum :mrgreen: Teraz po trochu uczę się gaźników i LPG I generacji - to jest wdzięczny i ciekawy temat - same śrubki, żadnej elektroniki - tak, jak lubię. Auto trochę niedomaga na benzynie, za to na gazie chodzi świetnie - no i wciąga 9.5l LPG/100km - i to po mieście i w korkach!
fotexy:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
fotexy:

dzisiaj za 220zł mechanior pięknie wyregulował mi silnik - teraz odpala i jeździ bez większych problemów. Jutro poprawki zawiechy i nowy olej i auto już będzie gotowe do ciągłej eksploatacji. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zadowolony. Nawet sobie nie zdawałem sprawy z tego jak bardzo brakowało mi tego klimatu jazdy starą audicą... teraz jak jadę do roboty to cieszę się i mam cały czas banana na gębie. Te autka po prostu są super