[Cabrio b4 2.2 turbo] nowy nabytek
po obejrzeniu filmu moge napisac tylko tyle ze czeka cie niezla inwestycja w silnik ktory jest piekielnie drogi w utrzymaniu a twoj niestety to sieczkarnia. szklanki do wymiany na sam poczatek a co dalej to sie przerazisz.
polecam odwiedzenie forum
http://forum.apmotorsport.pl/index.php
i spedzenie tam kilku godzin na zdobyciu wiedzy na temat tego silnika i jego serwisowaniu
to forum jest kopalnia wiedzy na temat 2.2 20vt
pozdrawiam i zycze udanego doprowadzania auto do stanu nalezytego
pozdrawiam
polecam odwiedzenie forum
http://forum.apmotorsport.pl/index.php
i spedzenie tam kilku godzin na zdobyciu wiedzy na temat tego silnika i jego serwisowaniu
to forum jest kopalnia wiedzy na temat 2.2 20vt
pozdrawiam i zycze udanego doprowadzania auto do stanu nalezytego
pozdrawiam
Ok, pojeździliśmy po tym aucie, teraz trzeba Gutiemu pomóc
PS. Wydaje mi się, że przed zakupem najlepiej zasięgnąć opinii na forum.. Za nim kupiłem auto, przeszedłem przez forum Hondy Civic -> Audi TT -> Volvo C70 i.. wylądowałem tutaj, jednocześnie zostając (dalej miał być Jeep ). Forum to kopalnia wiedzy i porad ludzi, którzy znają się na rzeczy.
PS. Wydaje mi się, że przed zakupem najlepiej zasięgnąć opinii na forum.. Za nim kupiłem auto, przeszedłem przez forum Hondy Civic -> Audi TT -> Volvo C70 i.. wylądowałem tutaj, jednocześnie zostając (dalej miał być Jeep ). Forum to kopalnia wiedzy i porad ludzi, którzy znają się na rzeczy.
mi tam sie nie podoba z jednego podstawowego względu -> jakość wykonania .. i jak dla mnie to jest dramat .. generalnie życzę ogarnięcia tematu do porządku i czekam na taki dzień jak zobacze ten wóz tutaj w takim stanie jak powinine być i choć trudno mi w t uwierzyc, że taki nadejdzie to i tak szczerze trzymam kciuki.
ps. nie odbierz ani Ty ani reszta, że chciałem tu coś lub kogoś objechać, jedynie wyrażam swoje osobiste uczucia. Ogólnie pozdrawiam.
ps. nie odbierz ani Ty ani reszta, że chciałem tu coś lub kogoś objechać, jedynie wyrażam swoje osobiste uczucia. Ogólnie pozdrawiam.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wszystko pięknie by było gdyby chociaż silnik był troche podleczony przed swapem :cry: niewiem czy przemyślałeś sprawe zanim kupiłeś to cabrio ale musisz teraz się liczyć z tym, że może połowe kwoty którą zapłaciłeś przy odbiorze auta, będziesz musiał wsadzić w reanimacje tej szopki...
aha i jeszcze jedna sprawa silnik, ładnie wygląda i brzmi w cabrio ale to wszystko jego zalety w tej wersji nadwoziowej... za słaba karoseria dla takiej mocy.
pozdrawiam i licze, że opanujesz wszystkie bolączki tej żeźni i się nie obrażaj kolego <nono> bo i tak masz +3 pkt że wybrałeś audi <lol> :mrgreen:
aha i jeszcze jedna sprawa silnik, ładnie wygląda i brzmi w cabrio ale to wszystko jego zalety w tej wersji nadwoziowej... za słaba karoseria dla takiej mocy.
pozdrawiam i licze, że opanujesz wszystkie bolączki tej żeźni i się nie obrażaj kolego <nono> bo i tak masz +3 pkt że wybrałeś audi <lol> :mrgreen:
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
Witaj. Cabrio fajne a bynajmniej ma parę fajnych i poszukiwanych gadżetów (np lustra RS które też chętnie bym posiadł). Oczywiście jak będziesz Cabrio chciał doprowadzić do super stanu to może popłynąć parę złotyszy ale masz spoko bazę wyjściową. Pozdrawiam. W sumie ten silnik jak dla mnie do tej budy nie ma sensu ale to Twój wybór. Powodzenia w modach - pozdrawiam
Ktoś miał w miarę dobry pomysł, ale gorzej z realizacją.
Lusterka od Porsche, ale bez zmienionych stopek (wyglądają dziwnie i są pod kątem u Ciebie)
Auto pomalowane tylko z zewnątrz widzę, ale np. środki drzwi są w innym kolorze? Bo buda na 100% oryginalny lakier np. pod tapicerką posiada. Silnik dziwnie wrzucony została stara chłodnica od NG i druga dosztukowana. Środek rzeczywiście wygląda jakby ktoś wyciął dziurę na navi i ją tam wrzucił.
Lewy dolny próg przed drzwiami kierowcy, chyba jest do ostrej naprawy, widzę tam rudą jak się nie mylę. Silnik hmmm, skąd wiesz o 250 PS? ABY miało 230 PS, ale też nie jest pewne, że siedzi tam ABY. Odczytałeś oznaczenie motoru skąd? Skrzynia zapewne 5 biegowa? Dach ma uszkodzoną szybę czy materiał, widzę gustownie zaklejony jest taśmą.
P.S. : Moim zdaniem, żeby auto było dobrze zrobione potrzeba co najmniej 15 tysięcy złotych.
A i nie gazuj tak silnika jak się nie zagrzeje miałeś kiedyś do czynienia z turbo w motorze?
Koszt utrzymania jest bardzo duży, więc można powiedzieć, że kupiłeś puszkę pandory. Auto niby kuszące bo nie jeden podjarałby się gratami, które w niej siedzą. Tylko, że trzeba to z głową poukładać wszystko, a tu tego zabrakło.
Powodzenia, wytrwałości i dużo gotówki.
Pozdro
Lusterka od Porsche, ale bez zmienionych stopek (wyglądają dziwnie i są pod kątem u Ciebie)
Auto pomalowane tylko z zewnątrz widzę, ale np. środki drzwi są w innym kolorze? Bo buda na 100% oryginalny lakier np. pod tapicerką posiada. Silnik dziwnie wrzucony została stara chłodnica od NG i druga dosztukowana. Środek rzeczywiście wygląda jakby ktoś wyciął dziurę na navi i ją tam wrzucił.
Lewy dolny próg przed drzwiami kierowcy, chyba jest do ostrej naprawy, widzę tam rudą jak się nie mylę. Silnik hmmm, skąd wiesz o 250 PS? ABY miało 230 PS, ale też nie jest pewne, że siedzi tam ABY. Odczytałeś oznaczenie motoru skąd? Skrzynia zapewne 5 biegowa? Dach ma uszkodzoną szybę czy materiał, widzę gustownie zaklejony jest taśmą.
P.S. : Moim zdaniem, żeby auto było dobrze zrobione potrzeba co najmniej 15 tysięcy złotych.
A i nie gazuj tak silnika jak się nie zagrzeje miałeś kiedyś do czynienia z turbo w motorze?
Koszt utrzymania jest bardzo duży, więc można powiedzieć, że kupiłeś puszkę pandory. Auto niby kuszące bo nie jeden podjarałby się gratami, które w niej siedzą. Tylko, że trzeba to z głową poukładać wszystko, a tu tego zabrakło.
Powodzenia, wytrwałości i dużo gotówki.
Pozdro
akurat o tym ze takiego silnika się nie gazuje na zimno to wiem, gazowałem go po małej przejażdżceA i nie gazuj tak silnika jak się nie zagrzeje miałeś kiedyś do czynienia z turbo w motorze?
spójrz na datę założenia przeze mnie konta na tym forum, wcześniej trochę czytałem różne ciekawostki na tym forum ponieważ posiadam tez 80-ątke 1.9TDZakładam, że chłopak założył tutaj konto aby się pochwalić a Wy...
to że czeka mnie dużo pracy już o tym wiem, więc następni userzy forum nie muszą mi juz o tym przypominac troszkę kasy już włożyłem w to autko, min prawa tylna sprężyna była pęknieta, elektryka była w rozsypce, navi i antena GPS nie podłączona, navi nie było nawet rozkodowane, na chwilę obecną autko idzie do garażu na zimę, po zimie jeśli dozbieram trochę gotówki, zaczynam pracę nad silnikiem, mam zamiar poprawić też kilka odprysków na lakierze, zrobić porządek z dachem, a następnie będziemy myśleć co by tu jeszcze pozmieniać we wnętrzu