Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 b3 1.8 JN Quattro nowe zdjęcia

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Masa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi 80 b3 1.8 JN Quattro nowe zdjęcia

Post autor: Masa » 02 sty 2010, 15:47

Witam Wszystkich forumowiczów.

Jestem na forum już jakiś czas lecz dopiero dzisiaj postanowiłem zaprezentować wam moją Audi;)

Może najpierw tak ogólnie popisze co za auto itd :-D
Kupiłem je na początku maja w mieście Leszno, po oględzinach auta stwierdzeniu ze auto mi odpowiada dowiedziałem się ze auto jeździło na taxi przez 4 lata w Polsce. Trochę mnie to zraziło lecz ojciec (Mechanik) powiedział ze stan techniczny jest bdb i mam się nie zrażać tym że jeździł jako Taxi;) Więc kupiłem auto a do domu wracałem z takim uśmiechem na twarzy jak nigdy :mrgreen: :mrgreen: W końcu pierwsze auto itd;)

Pierwsze 3 zdjęcia Audi przepraszam za zła jakość ale zdjęcia były robione telefonem i to nie najlepszym:(

Obrazek Obrazek Obrazek

Wyposażenie auta nie jest bogate:
-wspomaganie kierownicy
-ABS z możliwością wyłączenia
-centralny zamek
-Procon-Ten
-szyber dach
-worek na narty
- ori Felgi 14stki

Plany na wiosnę:
El szyby chociaż przód
centralny zamek z pilota
3 dodatkowy wskaźniki
i jak będą fundusze ładny felunek;) np 15stki może 16stki jeśli wejdą;p

Silnik pracował równo zarówno na gazie jak i benzynie. Jedyną rzeczą która musiałem zrobić już było ślizgające sprzęgło. Zdjęcia z garażu gdzie najpierw zdjąłem skrzynie biegów i patrzyłem co jest do wymiany;) Wszystkie naprawy dokonywałem sam lecz pod bacznym nadzorem Ojca który mi oczywiście pomagał;) i śmiał się ze mnie :-P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Więc kupiłem nową tarcze sprzęgła firmy LuK ceny niestety nie pamiętam. Problem był z dociskiem bo nie mogłem nigdzie go kupić :-( Więc tu zadziałał już Ojciec dobierał używany docisk który by pasował do nowej tarczy i wybór padł na docisk z audi 100 c3 chyba ale nie jestem pewien pojemności silnika tez nie znam.. "Nowy" docisk jest nawet odrobinę większy niż potrzeba więc mama nadzieję że będzie długo służył :mrgreen:

Potem Przyszła pora żeby wymienić parę rzeczy ;D a Więc:
-Wymieniłem Olej silnikowy, filtr oleju
-Filtr paliwa
-Filtr powietrza
-płyn do wspomagania układu kierowniczego
-zalałem płyn chłodzący Borygo bo poprzedni właściciel "jeździł" na Wodzie :-/
-pompę wody
-Pasek klinowy
-tyle amortyzatory wyboru wielkiego nie było wybór padł na firmę Monroe

Do wymiany miałem także klocki z przodu bo nie łapały już całej tarczy lecz stwierdziłem ze jak brać się za hamulce to wszystko razem już wymieniać więc od razu kupiłem komplet tarcz na przód i tył wraz z nowymi klockami;) Niestety zdjęć nie posiadam.

Mała sesja z Kolegą;) Sesja była przypadkiem bo okazało się ze Aparat leżał w boczku dlatego autka nie były przyszykowane na fotografowanie takie brudne fuu;p :mrgreen:
Ale ważne że są :

Obrazek

Nastepnie zbierałem się żeby kupić dymione kierunki lecz niestety fundusze nie pozwalały mi na to, lecz któregoś razu jak jechałem nocą nad zalew zgubiłem kierunek nie wiem jak to sie stało ale wypadł :cry:
Więc musiałem koniecznie kupić nowy to wybrałem już białe kierunki;) Zawsze lepiej niz ori Pomarańcz.

Zdjęcia bez jednego kierunku i wjazdu na górę chrobrego w deszczowy dzień Q daje rade zawsze;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Następnie Autko na białych kierunkach i porządnym umyciu Kilka fotek;) na tzw garażach

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pogoda sprzyjała więc pojechałem w plener :) By zrobić parę fotek Sorry ze tak małe zdjęcia ale musiałem przez przypadek włączyć jakość VGA:(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Taa zdjęcia z serii Elbląg zalewa to można zrobić zdjęcie i pojeździć po "piasku"?
:mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety autko miało niemiły incydent o którym nie chcę mówić.... Na szczęście mam tylko 3 zdjęcia z rozwalonym przodem.. :-( Do wymiany Maska

Lampe kupiłem ori Hella z el silniczkiem
i nowy pas pas przedni bo był zmiażdżony ;(( aż mi smutno jak sobie przypomniałem..
Ale nic Maska przyjdzie na wiosnę;)

Obrazek Obrazek Obrazek

Zbliżała się zima trzeba było zrobić blokadę mostu na stałe po wciśnięciu guzika;) Kabel przeciąłem i poprowadziłem przedłożenie zakończone guzikiem włącz/wyłącz który zamocowałem pod kierownicą;)
Można było tylko przeciąć ale podczas jazdy na zakrętach ktoś przez przypadek wcisną by guzik mogło by być nie ciekawie a teraz jak chcę żeby blokada działała cały czas to wciskam i o nic się nie martwię :mrgreen: Dodatkowo naprawiłem lampkę pod Maską i pęknięta wiązkę kabi idąca do klapy bagażnika;)

No i zima na chwilowo miała przerwę więc można było dokładnie umyć samochód ze wszystkich chemikali które sypią na drogi.

Obrazek

Tu niestety widać moją brzydką maskę :-(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zdjęcie które mi najbardziej się podoba :D szkoda że robione telefonem na następne mycie auta wezme lustrzankę;D

Obrazek

Ogolnie Autkiem od połowy maja najechałem do teraz 17 tys km i nigdy mnie autko nie zawiodło zawsze posłuszne :) Jestem bardzo zadowolony ze jestem w jego posiadaniu, mam nadzieje ze autko tez jest zadowolone ze jest w moim posiadaniu :D

Zima Nadeszła więc są fotki lecz niestety ubogo z nimi no i 2 filmiki ;) zapraszam do oglądania

http://www.youtube.com/user/pl19272

Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszam do Oceniania i komentowania Auta pozdrawiam Masa :-D
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 19:42 przez Masa, łącznie zmieniany 13 razy.

Awatar użytkownika
rafałsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafałsz » 02 sty 2010, 16:00

Bardzo ładna i zadbana audiczka .. co tu więcej pisać <ok>

Szerokości i pozdrowionka

AdiAudi

Post autor: AdiAudi » 02 sty 2010, 16:03

chłopie. toś naczaskał zdjęć i opisów :-)
B3 ładna jak każda zadbana, ale nie każda ma Quattro :-P więc gratuluję
PS nie zakładaj czasem maski od B4

Awatar użytkownika
Masa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Masa » 02 sty 2010, 16:05

Niee nie mam zamiaru zakładać maski od B4 najlepiej żeby trafiła się jeszcze w tym kolorze co mam ale wiem że z tym będzie ciężko ;(

Awatar użytkownika
marecki25
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marecki25 » 02 sty 2010, 16:22

Bardzo ładna i widać że zadbana. Oby tak dalej

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 02 sty 2010, 16:23

Ładna bestyjka :-) JN z <quattro> W swojej pierwszej 80'tce miałem 1.8 na wielopunkcie i bardzo miło wspominam ten silnik.
Tył mi się podoba, szczególnie lampy.

Dodaj zdjęcia środka oraz poluj na pakiet Kamei. Będziesz miał cudo a nie samochód wtedy. Dobrze, że masz ojca mechanika, o stan techniczny tego samochodu nie trzeba będzie się martwić i napewno źle mu z Tobą nie będzie. Chcesz to looknij sobie na moj samochód, mamy nieco podobne, a nóż czymś Cię zainspiruje.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 02 sty 2010, 17:30

Bardzo ładna audiczka, daj jeszcze zdjecia wnętrza bo widać ze w ciekawym kolorze <ok>
Bardzo fajne masz lampki z tyłu, z przodu szkoda trochę ze nie masz już ori kierunków. Co do felg to te nie sa wcale takie złe, jakbyś został przy 14kach to ładnie by tu wyglądały ronal aero :mrgreen:

COD3R
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: COD3R » 02 sty 2010, 19:08

Fajna fura :D ah to quattro też chce !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

moja FURA

AUDI B4 2.0E ABK Avant!!

Awatar użytkownika
jaro85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaro85 » 02 sty 2010, 20:12

Ładnie się prezentuje no i jak po złotówce to w dobry stanie

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 02 sty 2010, 23:57

Ale ładniutka ta twoje b3 z <quattro> Zazdroszczę Ci tych 4-ro pędnych kółek :D Ciekawe kiedy moje doczeka się budy <quattro.. No cóż pożyjemy zobaczymy. Dbaj o to cacuszko, bo teraz pewnie się super spisuje na tych zaśnieżonych drogach, bo u mnie ciągle sypie :D

Awatar użytkownika
hexman
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: hexman » 03 sty 2010, 00:44

Piękna:) Widać, że trafiła w dobre ręce <ok> . Zazdroszczę Q zwłaszcza teraz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Masa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Masa » 03 sty 2010, 11:26

dziękuje bardzo;d Fakt Q super sprawa;d zwłaszcza w zime <ok>
Audi Sport pisze:bo teraz pewnie się super spisuje na tych zaśnieżonych drogach, bo u mnie ciągle sypie :D
kurde jak zawsze a u mnie nie sypie.... jak na złość;d

Awatar użytkownika
bieniek1984
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bieniek1984 » 03 sty 2010, 13:32

Masa pisze:kurde jak zawsze a u mnie nie sypie.... jak na złość;d
ty cwaniaku ja ruszać nie mogę dobrze bo zaraz mi przyczepność zrywa :)
Dbaj o nią bo fajna jest :)

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 03 sty 2010, 15:15

Naprawde jest piękna ;-) Jeszcze na pełnym wtrysku, ;-) i z <quattro>

I jeszcze się zastanawiałes czy ją kupić ? :shock:

Pokaż foty wnętrza jeszcze ;-)

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 03 sty 2010, 15:34

Masa, pierwsza zima w quattro...ubawisz się chłopie.
Z własnego doświadczenia powiem ci że dobra zabawa(wyłącznie na śliskim) tylko z zapiętym mostem.Wywoływanie nadsterowności gazem nie sprawia większych problemów ;-)

Autko prezentuje się przyzwoicie,aż dziw bierze że autko po złotówie w takim stanie.

Nie bardzo kumam po co ta kombinacja z guzikiem pod kierownicą?

Owszem warto odciąć zabezpieczenie które rozpina automatycznie szperę pow. określonej prędkości,ale po co dodatkowy guzik?

Sprawdz w jakim stanie masz poduszkę mostu,99% quattro które miałem okazję zobaczyć miało ją wywaloną.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl