Panowie, czytaliście to:
https://audi80.pl/all-oleje-vt38016.htm#403947
Szczerze powiem daje do myślenia. Może warto byłoby gdzieś to podwiesić itp.
Oleje
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Czytałem to już wcześniej. Dosyć ciekawe ale informacje pochodzą z forów więc ich wiarygodność też nie jest taka pewna. Pewnie zaraz Jacek mnie opierniczy, ale cóż. Trudno się mówi :lol:
Dodane:
mamy już kilka wątków na temat olejów, a ten wyrocznią nie jest i spowoduje kolejną falę dyskusji na ten sam temat więc nie wiem czy jest sens to podwieszać jako osobny wątek. może lepiej to wkleić do jakiegoś innego wątku? :roll:
Dodane:
mamy już kilka wątków na temat olejów, a ten wyrocznią nie jest i spowoduje kolejną falę dyskusji na ten sam temat więc nie wiem czy jest sens to podwieszać jako osobny wątek. może lepiej to wkleić do jakiegoś innego wątku? :roll:
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Też już to czytałem.Nie głupie,ale wyroczną nie jest.grze pisze:więc ich wiarygodność też nie jest taka pewna
Przeszedłem trzy ASO w trzech różnych markach,nawet podpytywałem dość intensywnie(w prywatnych rozmowach) konstruktorów/technologów ze słowackiej Żliny (fabryka KIA , silniki 1.6\2.0 CRDI) i ...ciężka sprawa.Wiele z tez w tym materiale pokrywa się z prawdą ale decydujące znaczenie (odnośnie konkretnej jednostki napędowej) ma konstrukcja i co najważniejsze materiały/stopy technologiczne.
Obserwując tematy które przetoczyły się przez forum podejrzewam że ten tekstgrze pisze:i spowoduje kolejną falę dyskusji na ten sam temat więc nie wiem czy jest sens to podwieszać jako osobny wątek.
rozpętał by najzacieklejszą "wojnę" między tymi któży zrozumieli go prawie a tymi któży nie zrozumieli go wcale.
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Tekst znam, ciekawa lektura, dosyć niedawno studiowałem wiele tego typu - nazwijmy to - "publikacji" i jest w nim wiele prawdy. Nie będę się zagłębiał co jest bardziej a co mniej poprawne ale zgodzę się z Łukaszem - była by to istna bitwa pod Częstochową....
Lepiej nie przylepiać...
Oleje ważna sprawa i warto jeździć na jak najlepszym ja mam 5W40 FS
PeEs
Grzesiu nie będę Cię jechał
Lepiej nie przylepiać...
Oleje ważna sprawa i warto jeździć na jak najlepszym ja mam 5W40 FS
PeEs
Grzesiu nie będę Cię jechał