Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Głosowanie w sprawie nowych "członków" ;-)

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 04 kwie 2010, 20:27

kubik, no a co sądzisz o tym 14-dniowym terminie? od kiedy pamiętam te głosowania nie trwały tak długo. w zupełności nawet i 7 dni by wystarczyło. 30 dni, to o wiele za długo.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 04 kwie 2010, 20:31

grze pisze:kubik, no a co sądzisz o tym 14-dniowym terminie?
Zaproponowałem 30 dni żeby niektórzy mieli dość czasu na oddanie głosu, ale może być 14 dni, jestem za.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 05 kwie 2010, 13:04

grze pisze:30 dni, to o wiele za długo.
Przepraszam, ale czy my się gdzieś spieszymy?

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 05 kwie 2010, 13:23

W sumie to nam się nie spieszy a przez ten czas będziemy mogli ocenić delikwenta czy faktycznie się udziela na forum i jest aktywny i dopiero pod koniec tej kadencji będzie można oddać głos

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 05 kwie 2010, 16:04

I teraz jeszcze pytanie numer dwa <ok> czy po terminie 30/14 dni jeśli nie będzie odpowiedniej frekwencji to kandydatura odpada :?: A tak w ramach doprecyzowania czy mamy jakieś ograniczenie w ilości prób zgłaszania jednej kandydatury :?: powiedzmy ktoś zgłasza kandydata nie ma odpowiedniej frekwencji i ktoś po miesiącu znowu zgłasza tego samego kandydata- czy w takiej sytuacji jest jakieś ograniczenie że jedną kandydaturę można zgłosić ran np na 6 miesięcy- wiem pewnie wyda się wam że to wszystko rozwadniam ale wydaje mi się to akurat istotne :lol:

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 05 kwie 2010, 17:59

IC69 pisze:Przepraszam, ale czy my się gdzieś spieszymy?
nie, nigdzie :mrgreen: ale tak czekać bez sensu te 30 dni, to jak dla mnie przerost biurokracji. jednak co uchwalicie, to będzie. jeśli tak zdecydujecie, to kandydat może dojrzewać nawet 365 dni. dostosuję się :-D

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 05 kwie 2010, 22:27

grze pisze:tak czekać bez sensu te 30 dni
No nie wiem czy tak bez sensu. Będzie czas, na dogłębne zastanowienie się nad daną kandydaturą, bo znowu może się okazać, że spontanicznie wybrany delikwent, po prostu wypnie się na to całe członkostwo.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 05 kwie 2010, 22:31

IC69 pisze:znowu może się okazać, że spontanicznie wybrany delikwent, po prostu wypnie się na to całe członkostwo.
a na jakiej podstawie chcesz to przewidzieć? :roll: tego nie da się przewidzieć. ludziom się po prostu niektóre rzeczy z czasem nudzą i tyle. nie ma reguły kiedy to nastąpi.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 05 kwie 2010, 22:54

niby na jakiej podstawie chcesz to przewidzieć?
Na podstawie obserwacji, kolego.
grze pisze:tego nie da się przewidzieć. ludziom się po prostu niektóre rzeczy z czasem nudzą i tyle. nie ma reguły kiedy to nastąpi.
Idąc tym tropem, to żadna kandydatura nie ma sensu.

Może już czas najwyższy, zmienić kryteria członkostwa w S? Nie patrzeć na to jaką kto ma wiedzę, ile pomagajek ma, tylko na to, w jakim stopniu jest zaangażowany w życie forum.
Już dawno prosiłem, aby kandydatów wybierać spośród "Super Userów".

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 05 kwie 2010, 23:30

Również jestem za. Dobrym pomysłem była by też ta debata wspomniana wcześniej. Każdy będzie miał możliwość wypowiedzenia się wcześniej co sądzi o danym kandydacie co może pomóc podjąć decyzję innym, bądź wyjaśnić wątpliwości jakie mogą się pojawić.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 06 kwie 2010, 07:37

Labiel pisze:Również jestem za. Dobrym pomysłem była by też ta debata wspomniana wcześniej.
Jak jest ankieta to każdy jakąś opinie od siebie w temacie wrzuci <ok>
IC69 pisze:
grze pisze:tak czekać bez sensu te 30 dni
No nie wiem czy tak bez sensu. Będzie czas, na dogłębne zastanowienie się nad daną kandydaturą, bo znowu może się okazać, że spontanicznie wybrany delikwent, po prostu wypnie się na to całe członkostwo.
Mysle że nie ma recepty na idealnego kandydata na sympatyka.

Jeden się poczuje wyróżniony, doceniony i tym bardziej będzie się angazował w życie klubu, a drugi jak osiągnie swój cel i dostanie się do S to klub zwyczajnie osra. Ilość pomagajek może nie jest wyznacznikiem zaangażowania, ale daje jakiś obraz tego co dany kandydat robi na forum. Z drugiej strony wybieranie z pośród super userów nie jest głupie bo świadczy o tym że ktoś jest już długo na forum i na podstawie jego wypowiedzi można wiele wywnioskować.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 06 kwie 2010, 09:07

kubik pisze:Labiel napisał/a:
Również jestem za. Dobrym pomysłem była by też ta debata wspomniana wcześniej.

Jak jest ankieta to każdy jakąś opinie od siebie w temacie wrzuci <ok>
Tak, ale nie zawsze jest tak że ktoś kto ma duże informacje na temat dużego usera zdąży się wypowiedzieć przed zagłosowaniem innych. Chodzi o to aby mieć pełen obraz na temat danego usera zanim przystąpimy do głosowania, a nie żeby opinie na jego temat pojawiały się podczas oddawania głosów.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 06 kwie 2010, 09:17

Trzeba by też podjąć współpracę z ABW i CBA żeby kandydata gruntownie prześwietlić. Koniecznie też zdobyć jego konto żeby zobaczyć czy wpłaca grosze na klubowe konto.
Jak byśmy mieli te informacje to wtedy trzeba by zebrać 100 000 podpisów pod jego kandydaturą. Wtedy można się zgłosić do PKW i oficjalnie kandydata zgłosić zrobić prawybory i wtedy mogła by się prawdziwa kampania rozpocząć....

...ee

czek. to głosowanie na sympatyka będzie tak? to chyba formalności trzeba by mniej tak?

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 06 kwie 2010, 09:30

Ok, jestem za. Co prawda zastanawiam się na d tym miesiącem ale chyba jest to jednak rozsądny okres kwarantanny :-o

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 06 kwie 2010, 11:37

Cóż wszystko co tylko by się nie zrobiło może okazać się że i tak będzie źle. Sądzę również że wszyskto co konstrukwyne w tym temacie zostało powiedziane.
Co do samego okresu trwania ankiety to uważam że nie będzie to miało większego znaczenia czy będzie ona wisieć dwa tygodnie czy miesiąc. Lepszym rozwiązaniem byłoby ustanowienie jakiegoś wewnętrzengo regulaminu dokładnie określając wymogi stawiane sympatykowi. Wpominając o obecnościach i aktywności w w/w dziale.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”