Odnośnie okresu głosowania:14 , 21 , 30 dni...myślę że 14 to mało.Wypada poczytać posty które spłodził kandydat do S i zastanowić się przed podjęciem decyzji.kubik pisze:Panowie. Nawiązując do problemu związanego z ostatnim głosowaniem proponuję przyjąć prostą demokratyczną zasadę.
Np.:
Ankieta ma ważność jednego miesiąca (termin długi ale dający możliwość zagłosowania każdemu, nawet rzadko zaglądającemu sympatykowi)
Aby ankieta miała ważność musi zagłosować min. 50% S.
Aby brany pod uwagę user mógł zagościć w naszym zacnym gronie musi zdobyć min. 75% pozytywnych głosów. <ok>
W przypadku wygaśnięcia ważności ankiety, lub nie spełnienia powyższych warunków temat pozna kosmos, a my zapominamy o całej sprawie.
Czekam na wasze opinie.
Za
Kubik
IC69
ysiul
Słonik
Aldi
Kokolino1
goldi
MARCIN 80B4
grze
Skuciok
luk_OP_Q89
Przeciw
:idea:
Głosowanie w sprawie nowych "członków" ;-)
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Re: Głosowanie w sprawie nowych "członków" ;-)
Panowie pomysł się spodobał i to mnie cieszy, więc myślę że czas wprowadzić to w życie. Ja osobiście po przeczytaniu waszych wypowiedzi i przemyśleniu sprawy terminu skłaniałbym się jednak do dłuższego czasu trwania ankiety, niech to będzie 20 dni (tak żeby każdemu dogodzić)
Słuszna uwaga, ale jak IC'ek zauważył nikt nikogo nie goni, a żeby nie zapomnieć o ankiecie zawsze można temat powiesić. Nie ma też potrzeby głosowania od razu (jak ktoś gościa zna i jest za przyjęciem może głosować od razu). Gdy jakiś kandydat trafi na tapetę ankieta już może istnieć jako temat, a my będziemy debatować na temat delikwenta.spiczi pisze:jestem za ale mysle ze 30 dni to za duzo. bo po miesiacu nie bede nawet pamietal czy glosowalem
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Więc na czym koledzy stoimy ?
1. Robimy ankiete
a. z dyskusją
b. bez dyskusji z zazanczeniem że się oddało głos.
2. Ważność ankiety w/g pomysłu przedstawionego przez Kubę
3. Czas trwania
a. 14-21 dni
b. 30 może więcej
Odnośnie spełniania kryteriów jakie kandydat powinien spełniać, coś zmieniamy czy zostaje tak jak jest.
Sądzę że czas to wreszcie zakończyć i iść na

1. Robimy ankiete
a. z dyskusją
b. bez dyskusji z zazanczeniem że się oddało głos.
2. Ważność ankiety w/g pomysłu przedstawionego przez Kubę
3. Czas trwania
a. 14-21 dni
b. 30 może więcej
Odnośnie spełniania kryteriów jakie kandydat powinien spełniać, coś zmieniamy czy zostaje tak jak jest.
Sądzę że czas to wreszcie zakończyć i iść na
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub

- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub