[B3 1.6 PP Sedan] Srebrna lisica.
[B3 1.6 PP Sedan] Srebrna lisica.
Cześć i czołem, od niecałego roku jestem posiadaczem Audi 80 B3 z 1991, do założenia wątku trochę się zbierałem aż wreszcie w tej chwili mi się nudzi na tyle żeby to zrobić .
Audi jest z silnikiem 1.6 PP, asfaltu nie zrywa ale jeździ i to całkiem przyzwoicie.
Wyposażenie oryginalnie bardzo ubogie, wspomaganie i szyberdach.
Zaraz po odpicowaniu jej po zakupie:
[center][/center]
Aktualnie:
[center]
[/center]
Niestety przez okres zimowy przeżyła ze mną jeden incydent i w najbliższym czasie będę musiał ten zderzak równo zamocować .
Więcej zdjęć wkrótce...
Modyfikacje:
obrotomierz zamiast bigbena <ok>
taschki, montowałem jeszcze poprzedniemu właścicielowi <ok>
wyświetlacz temperatury zewnętrznej <ok>
kontrolka check engine <ok>
alufelgi <ok>
centralny zamek
atrapa blendy na tył (ten czarny plastik pod tablice)
Ogólnie nie inwestował bym np. w ten wyświetlacz temperatury ale walał się po garażu, mój ojciec już od kilkunastu lat śmiga 80, kiedyś b3 teraz b4 i wala się troszku różnych gadżetów, zobaczymy może jeszcze coś ciekawego znajdę i powiększę listę modów.
Co do tych alufelg, 14'' BBS for Audi, w sumie nic szałowego ale pochwalę się jak zrobiłem coś z niczego bardzo niedużym kosztem (oczywiście odebrały mi one wiele zimowych wieczorów które spędziłem w garażu ze scansolem, papierem ściernym i szczotką drucianą na wiertarkę)
[center]
[/center]
Audi jest z silnikiem 1.6 PP, asfaltu nie zrywa ale jeździ i to całkiem przyzwoicie.
Wyposażenie oryginalnie bardzo ubogie, wspomaganie i szyberdach.
Zaraz po odpicowaniu jej po zakupie:
[center][/center]
Aktualnie:
[center]
[/center]
Niestety przez okres zimowy przeżyła ze mną jeden incydent i w najbliższym czasie będę musiał ten zderzak równo zamocować .
Więcej zdjęć wkrótce...
Modyfikacje:
obrotomierz zamiast bigbena <ok>
taschki, montowałem jeszcze poprzedniemu właścicielowi <ok>
wyświetlacz temperatury zewnętrznej <ok>
kontrolka check engine <ok>
alufelgi <ok>
centralny zamek
atrapa blendy na tył (ten czarny plastik pod tablice)
Ogólnie nie inwestował bym np. w ten wyświetlacz temperatury ale walał się po garażu, mój ojciec już od kilkunastu lat śmiga 80, kiedyś b3 teraz b4 i wala się troszku różnych gadżetów, zobaczymy może jeszcze coś ciekawego znajdę i powiększę listę modów.
Co do tych alufelg, 14'' BBS for Audi, w sumie nic szałowego ale pochwalę się jak zrobiłem coś z niczego bardzo niedużym kosztem (oczywiście odebrały mi one wiele zimowych wieczorów które spędziłem w garażu ze scansolem, papierem ściernym i szczotką drucianą na wiertarkę)
[center]
[/center]
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, 00:22 przez _ukasz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Wyświetlacz to pestka ale jeżeli chcesz mieć to zrobione picabello primosort to warto poświęcić sobotę. Osobiście miałem wyświetlacz i ori czujnik bez wiązki i wtyczek. Odpowiednie piny kupiłem w elektronicznym i zfabrykowałem sobie wtyczki. Prace montażowe zajęły mi 5h (ciągnięcie kabli, lutowanie i obwiązywanie ich taśmą izolacyjną) ale nie spinałem się specjalnie. Z tego co wiem to do wyświetlacza możesz podpiąć termistor, wszystko jest ładniusio opisane w odpowienim temacie w dziale warsztat.dydo85 pisze:duzo roboty miałes z wyswietlaczem temperatury :?: bo ja takowy mam ale sam wyswietlacz... a Tobie zycze bezawaryjności <ok>
Wiem że znasz, żeby było ciekawiej, poprzedni właściciel jeździ teraz twoją byłą trend edition , no nic wszystko pozostaje w rodzinie.Marcin_89 pisze:Znam te Audi , a i widziałem kilka razy w Koszalinie.
Ładnie się prezentuje na tych BBS-ach.
Czy bym coś zmieniał? Może blenda od Audi 90 na tył i kierunki od Avanta.
Co do tyłu, pożyjemy zobaczymy, bo przyznam że aktualne lampy mi się już nie podobają.