Zanim zamieszcze zdjecia i pokaze wam moja B4 (poprsotu zadnych własciwych nie posiadam )
sprubuje opisac to i owo .
Moja audi wjechala na drogi niemieckie pod koniec 94 roku w kolorze LZ5U ciemny granat, typ nadwozia sedan.
Cieszyła sie niemieckimi przegladami i naprawami az do roku 2005, potem niestety trafila do nas, ( albo i stety bo tylko dlatego ja mam ) W Polsce jestem jej 2 wlascielem i teraz powoli doprowadza do porzadku to wszystko co powinno byc robione na bierzaco !!
Kilka slow a raczej zdan na temat wyposarzenia
-po roku produkcji mozna sie domyslec ze audi ma juz 2 poduchy czyli ten pieknieszy srodek przynajmniej wedlug mnie .
- ele, szyby quattro ( czyli 4 ele. szyby )
- elektryczne lusterka
- absy i wspomaganie
- klimatyzacje szkoda tylko ze nie automatyczna
- tempomacik , i tu chyba juz domyslacie sie ze to Audi z autmatyczna skrzynia a nie manualna, no ale moze sie myle ze tempomat zazwyczaj do automatow montuja.
- kolejna super rzecza ktora zdemontowalem to webasto , zastanawiacie sie czego zdemontowalem... bo bylo nie ori i bylo do dupy zamontowane !!!
- ori centralny zamek , bardzo mnie zaskoczylo ze centralny zamek blokuje tylna kanape 0_o
- dzielona tylna kanape z podlokietnikem
- niewiem czy to dodatek ale pakiet oswietleniowy oprocz glownego oswietlenia z przodu
3 dodatkowe swiatelka dla kadego z pasazerow
- autoalarm
dobra chyba tyle z tego co sie zorientowalem to brakuje mi obrotomierza nad czym mocnooo ubolewam i autoamtycznej klimy.
Od kiedy kupilem autko to wymnilem i dalem do naprawy kilka rzeczy :
-pompa paliwa po regeneracji i to cale 800 zl w plecy
- amorki nowe sachs adv. i wszystkie tulejki trochu febi trochu lamforder
- jeden przegub drugi po zimie tez zaczal strzelac takze czeka mnie wymiana drugiego
wymieniam na spidana tak zeby porzadnie do pary bylo
- pikne alu ale to sami oceniecie na zdjeciach i nowiutkie przed jesienia opony Bridgestone Turanza 16 ''
- fartlo mi sie z tylnymi drzwiami od storny kierowcy bo na allegro kupilem odrazu z moim lakierem , a kupilem bo to byla rzecz ktora mnie dobijala bo dopatrzylem sie przy polerowaniu ze byly malowane no to je wymienilem koszt ... 70 zl :PPPP kocham Allegro
nowe tarcze i klocki firma tarcz to jakis hart czy cus , no wkazdym badz razie nic specialnego ale lapia klocki genialnie takrze jest wporzadku
ok jak cos sobie przypomne co jeszcze robilem to napisze bo juz mam audi ponad pol roku i co chwile cos wymieniam aa i jeszcze przeplywomierz powietrza musialem wymienic , przynajmniej tak mechanik powiedzial ( roznicy po wymianie w dynamice nie wyczulem )
kilka rzeczy ktore muszeeee zrobic i potrzebuje kupic jak cos pisac ze ktos ma to chetnie sie potarguje
-wymienic dwie listwy dolne od drzwi jedna tylna od storny kierwocy a 2 przednia od strony pasarzera , poprostu przy wymianie drzwi tylnych mi sie nei udalo przelozyc a ta przednia listwa to byla kilka razy przyczepiana bo spadala i kicha teraz taka wymemłana .
- zaslepke od storny intercollera bo zgubilem przez zime
- mysle nad obrotomierzem ale slyszalem ze 400 zl sobie za dislowski wolaja ? i odrazu ringi na zegary
- szklo od halogena od storny zgubionej zaslepki poprostu glupie zaspy !
no i tyle jak cos do bede pisal
A zdjecia zamieszcze na dniach perw musze ladnie audiczke wypolerowac !!