Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

1 rok z zycia mojej B3

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
SeMeN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

1 rok z zycia mojej B3

Post autor: SeMeN » 06 sty 2007, 17:21

Autko kupile w listopadzie zeszlego roku w niemczech. Bylo wyposazone w sportowe zawieszenie(przod gwint FK a tyl kit FK). W niemczech przeszla planowanie glowicy i polerowanie kolektorow. Moja inwencja bylo kapitalny remont silnika poniewaz zaczela brac olej. Zmierzono cisnienie na cylindrach i wynosilo ono odpowiednio 11,5 11,5 11,4 11,5. Wiec nie bylo potrzeby tego ruszac. Wzialem sie za glowice... Okazalo sie ze to przez uszczelniacze zaworow:D koszt jednego to 3zł :lol: Cena mnie powalila :D Ale skoro uszczelniacze to jeszcze wymienilem popychacze zaworow, wszystkie uszczelki, simering walku rozrzadu, glowica zostala ponownie splanowana w Piasecznie, tam rowniez sprawdzono cisnienie w kanalach itd itd. Najciekawsze jest to ze autko ma juz 16lat i ma przejechane oryginalnie 149tys. Olej to jeszcze polsyntetyk :D A co do planow to moze w przyszlym roku 2,6 v6. Auto praktycznie caly czas sie zmienia ale nie mam zawsze aparatu zeby to uchwycic. Wiec moze troche fotek:
W takim stanie ja zakupilem(ochydny siatex :? ). No prawie tak bo byly pomaranczowe kierunki z przodu i tylu
Obrazek
Obrazek

w niedlugim czasie kupilem jakies alu i pomalowalem zderzaki. Doszla brewka i przerobilem gril bo ten wygladal okropnie. Pracy bylo sporo bo musialem wygladzic w przednim zderzaku miejsce po rejestracji a w tylnym zaspawac wyciecie po haku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po tym zabiegu wygladalo tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety kiepskiej jakości ale zawsze cos :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to aktualna postać mojej małej
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Brakuje mi tylko grilla na ktorego jakos nie moge odlozyc $$ Wiem kto ma taki jak chce ale musze sie zorganizowac. Felgi sa do sprzedania. Mam juz plan na inne.
Obrazek

czekam na wasze opinie, krytyki, rady wskazwki itd :mrgreen:
POZDRAWIAM OOOO

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 06 sty 2007, 17:36

Świetne foto story. Wzór dla wszystkich klubowiczów. Tak pokazane zmianą są super.
Kawał roboty włożyłeś, autko śliczne. Mnie osobiscie drani tylko brewka ktorej bym nie zakladal.
Dobra robota. Czekamy na kolejne foto ! ;-)

Awatar użytkownika
SeMeN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SeMeN » 06 sty 2007, 17:38

Z brewki szybko zrezygnowalem :roll: Nie byla szczytem pieknosci ale nabyl ja inny szczesliwy nabywca audi :mrgreen: Teraz bedzie grill od 90tki (ten w kratke) z czarnym znaczkiem

Brewka byla i jej nie ma ;-) Bylo minelo. Podarowal mi ja znajomy wiec chcialem sprobowac ale nie przypadla mi do gustu i znalazla nowego nabywce. Nic z podobnych plasixow nie zagosci w tej B3. Chce ja zrobic bardziej pod oryginal.

Awatar użytkownika
stefanskar
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: stefanskar » 06 sty 2007, 18:41

No z tego co ja tu widze bardzo zadbany egzemplarz naprawde wszystko na plus

Awatar użytkownika
SeMeN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SeMeN » 06 sty 2007, 18:47

Poza zderzakami jeszcze zaden element nie byl malowany. :mrgreen: auto ma oryginalny nie duzy przebieg. Zreszta kompresja mowi sama za siebie :-) I to ze od zmiany do zmiany oleju nie ubywa ani grama a auto nie zawsze jest oszczedzane. :evil:

Awatar użytkownika
RAFAL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RAFAL » 06 sty 2007, 19:02

no noCHLOPAKU NIE ZLA ROBOTA JAK FELE PASUJA DO B4 TO KRZYCZ CENE KURDE 17" JAMAM 16" i potrzebuje 15" bo mam obnirzona a nasze piekne drogi zdobia fajne ubydki w jezdni SZKODA ale i tak sa takie jaki chce
Ostatnio zmieniony 06 sty 2007, 19:46 przez RAFAL, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 06 sty 2007, 19:07

Nieżle nieżle gratuluje zmian ;-).W srodeczku tez cos rzeżbiłeś?

piter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piter » 06 sty 2007, 22:43

bardzo ładna furka nic tylko pozazdrościć

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 06 sty 2007, 23:08

miezłe cacko ;-)

Awatar użytkownika
SeMeN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SeMeN » 06 sty 2007, 23:22

Maroonio pisze:
Teraz bedzie grill od 90tki (ten w kratke) z czarnym znaczkiem
no właśnie jak tam?? kiedy ten grill? :mrgreen:
Dzisiaj dostalem mandat 150zl za niewazna gasnice :-/ Kolejny zbedny wydatek... Bardzo Cie przepraszam... Niestety nie pracuje bo jeszcze chodze do szkoly... W tym roku matura :roll: Jak tylko cos wyskrobie to sie do Ciebie odezwe... Moze w przyszlym tyg sprzedam felgi bo pisze sporo osob.

[ Dodano: 2007-01-06, 23:27 ]
RAFAL pisze:no noCHLOPAKU NIE ZLA ROBOTA JAK FELE PASUJA DO B4 TO KRZYCZ CENE KURDE 17" JAMAM 16" i potrzebuje 15" bo mam obnirzona a nasze piekne drogi zdobia fajne ubydki w jezdni SZKODA ale i tak sa takie jaki chce
Ja tez mam sportowe zawieszenie i wcale mi to nie koliduje.. A jesli Ty masz B4 to o ile sie nie myle masz jeszcze glebsze nadkola i tym bardziej nie bylo by klopotu.
Do B4 pasuja na 100% bo jeszcze pare miesiecy temu jezdzily na B4 a ja je odkupilem. Cena 1100zł wydaje mi sie jak najbardziej rozsądna. Za same opony zaplacilem 1,5m-ca temu 600zl wiec to cena ostateczna. :-)

[ Dodano: 2007-01-06, 23:30 ]
hołard pisze:Nieżle nieżle gratuluje zmian ;-).W srodeczku tez cos rzeżbiłeś?
W srodeczku tylko białe zagłowki audi i tweety na lusterku. Wnetrze granatowe z jasnymi welurowymi dywanikami... Chce pozostawic w oryginale i nie "ulepszac" gadzetami typu nakladki na pedaly alu dywaniki itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafalski82
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rafalski82 » 07 sty 2007, 09:13

Autko super jak najbardziej, w pierwszej chwili ta brewka mnie raziła ale już jej nie ma to spoko,nic tylko dbaj o auto i szerokiej drogi życze.

Awatar użytkownika
sylwiasty
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sylwiasty » 07 sty 2007, 13:44

Szacuneczek! Furka zajefajna, fajnie utrzymana! Gratuluję! :mrgreen:

morus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morus » 07 sty 2007, 15:05

SeMeN co do matury to powodzenia razem bedziemy sie pocić na niej w maju:-( mam pytanie ile kosztował Cie ten remont silnika ???

Awatar użytkownika
SeMeN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SeMeN » 07 sty 2007, 15:33

morus pisze:SeMeN co do matury to powodzenia razem bedziemy sie pocić na niej w maju:-( mam pytanie ile kosztował Cie ten remont silnika ???
Silnika nie remontowalem. Remontowana była tylko sama głowica. Koszt takiej naprawy to dokladnie 1012,98. Na wszystko jest paragon. Kompleksowo i porządnie bez oszczedzania na niczym.

Jakis gosciu mi dzisiaj w raszynie wjechal w tyl :cry: :cry: Naszczescie rozwalil mi tylko lampe, zderzak. Dobrze ze nic nie trzeba bedzie malowac(chyba :cry: ) bo błotnik jest minimalnie do wyciagniecia nic sie nie zalamalo itp. Ale zeby lakier nie odpadl przy wyciaganiu. Dobry blacharz powinien sobie poradzic bez wiekszego problemu bo poza lampa i obdartym zderzakiem nie wyglada to tragicznie klapa sie zwyczajnie domyka a co najciekawsze polamala sie apteczka ktora byla wcisnieta miedzy subofer a tylna scianke :shock: . Mała kolizja. Na tej naprawie tez nie zamierzam oszczedzac bo nie chce zadnego szpachlexu itd. MA BYC LADNIE WYCIAGNIETE I KROPKA ;-)

Aha.. Zeby bylo malo szczescia to jeszcze wczoraj dostalem 150zł i pkt karne za niezalegalizowana gasnice :-/ Koszt legalizacji 7zł bo dzisiaj zalegalizowalem ja na gieldzie. Wiec jesli macie nie aktualne gasnice to sie zajmijcie bo niby straz pozarna czy ktos tam zglosil ze prawie nikt nie przychodzi na legalizacje i ostro beda za to trzepac.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2007, 16:31 przez SeMeN, łącznie zmieniany 1 raz.

morus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morus » 07 sty 2007, 16:03

:-( ja bym kolesia rozszarpał jak by mi rozwalił moja niunie

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl