Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kasowanie postów, mam tego już dosyć!

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 23 lut 2010, 15:22

No więc jak Panowie? Godzicie się czy nie? <ok>

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 23 lut 2010, 19:22

No to muszę jednak coś tu jeszcze skrobnąć...

Krzysiek, może uważasz inaczej ale wdg. mnie lepiej wygląda fakt usunięcia posta moda przez moda niż "żałosna" próba edytowania go - to moje zdanie.

Od początku nie rozumiem dlaczego na mnie wsiadłeś za usunięcie głupiego posta bo sam wiesz ile wnosił do tematu w którym go napisałeś. O ile mi wiadomo to mam prawo usunąć posta bez zgłoszenia przez kogokolwiek...

Pisałem do Ciebie na PW bez odzewu - dopiero dzisiaj odpowiedziałeś mi na trzecią wiadomość.

Dla mnie sprawa jest zamknięta - Frano wraca na służbę i zapominamy o niesnasce.

Co do usuwania postów modów to dalej jestem swojego zdania - i tu zdania są podzielone - proponuje wstawić ankietę na ten temat.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 23 lut 2010, 19:52

Oofol pisze:Co do usuwania postów modów to dalej jestem swojego zdania - i tu zdania są podzielone - proponuje wstawić ankietę na ten temat.
No można by było zrobić ankietę ale nie można tez popaść w skrajność że nie usuwa się postów osobom wyższym rangą. Moim zdaniem taki immunitet nie jest konieczny zawsze można się dogadać czy na "osobności" powiedzieć - popraw to. <ok>

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 23 lut 2010, 19:55

ysiul pisze:Oofol napisał/a:
Co do usuwania postów modów to dalej jestem swojego zdania - i tu zdania są podzielone - proponuje wstawić ankietę na ten temat.
No można by było zrobić ankietę ale nie można tez popaść w skrajność że nie usuwa się postów osobom wyższym rangą. Moim zdaniem taki immunitet nie jest konieczny zawsze można się dogadać czy na "osobności" powiedzieć - popraw to. <ok>
moim zdaniem kompletna paranoja. to może przegłosujmy od razu wywalenie regulaminu w kosmos i zróbmy tu burdel jak na forum dełuu :-P

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 23 lut 2010, 19:56

Jak nasz wódz raczy mówić - białe jest białe a czarne czarne ;-)

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 23 lut 2010, 23:07

To i ja wtrącę trochę do tej dyskusji.

Panowie, to forum zostało stworzone dla miłośników danego modelu, po to aby pomóc im prawidłowej eksploatacji, rozwiązywaniu problemów, etc., etc. (nie chce mi się więcej wymieniać, bo jest późno, każdy wie o co kaman:)).
Jednak każde "Państwo" potrzebuje praw i kogoś kto będzie ich pilnował, żeby nie powstał burdel. W związku z tym został stworzony regulamin i instytucja moderatora, który będzie przestrzegał zasad tegoż regulaminu.

Ale... Panowie, nie popadajmy w przesadę, forum ma na celu dyskusje na dany temat. Jeżeli Pan X uważa, że koło trzeba wymienić w sposób A, a Pan Y, że sposób B jest lepszy i w miarę sensownie to argumentują w kolejnych postach, nie widzę tu powodów do kasowania wywodów. Czytający, jeżeli grzeszy odrobiną inteligencji sam wyciągnie z takiego wywodu wnioski, a przy okazji pozna różne podejścia do tematu.

Podsumowując kwestię przestrzegania regulaminu, owszem należy go przestrzegać, ale nie przesadzajmy, to nie ma być Państwo policyjne, przymykajmy czasem oko na duperele.
Jeżeli ktoś przeklina - kasujemy
Jeżeli ktoś przegina z OT - kasujemy, ale trzeba podejść do tego trochę krytycznie 1-2 posty z OT nie wpłyną na treść tematu, a czasem rozluźniają atmosferę między userami.
Podpisy - swego czasu mieliśmy moda, który uczepił się, że ktoś w podpisie 2.2T 20V, zrobił sobie czerwone "V" - czy to nie jest śmieszne?

W kwestii Jacka i Krzyśka, jak i pozostałych modów i podobnych sytuacji. Jeżeli chcecie skasować/wyedytować post danego moda, poinformujcie go najpierw o tym fakcie. Jeżeli będzie miał obiekcje - jest od tego odpowiednie forum, gdzie można to wspólnie rozsądzić.

A więc... to forum ma być miejscem, w którym ludzie szukają informacji o autach, zawiązują nowe znajomości i ma być odskocznią od codziennych problemów. Chyba każdy ma dość swoich życiowych problemów na co dzień. Nie zachowujmy się jak dzieci w piaskownicy i nie stresujmy się sztucznie wymyślanymi problemami na forum - no chyba, że ktoś na prawdę się nudzi - sugeruję wtedy jakieś inne twórcze zajęcie - gotowanie obiadu, sprzątanie mieszkania? :)

Pozdrawiam i nie przesadzajmy

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 24 lut 2010, 08:27

Słuszna uwaga... bądźmy trochę poważniejsi... nie zachowujmy się jak dzieci - kasowanie i później obrażanie się nie przystoi w naszym wieku.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 lut 2010, 11:02

No widzicie? Od razu mówiłem że nie ma sensu trzepać piany o jakiegoś głupiego posta :-D
A teraz Administrator Was zje*** i macie za swoje :lol:

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 26 lut 2010, 19:52

Przecież nikt sie nie obraził, bo jakby tak było to by nie odpisał.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 07 mar 2010, 18:54

FranoF1 pisze:Przecież nikt sie nie obraził, bo jakby tak było to by nie odpisał.
Ja przestałem pisać tylko dla tego że nie miało to głębszego sensu, obrazić się nie obraziłem.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 27 kwie 2010, 20:35

I ja siem kurwa pytam kto znowu anonimowo kasuje posty bez podawania jakiegokolwiek wytlumaczenia via e-mail :?:
Żenada jakas....

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 27 kwie 2010, 20:42

Słonik pisze:I ja siem kurwa pytam kto znowu anonimowo kasuje posty bez podawania jakiegokolwiek wytlumaczenia via e-mail
Żenada jakas....
Słonik, nie wiem o co tym razem chodzi ale po pierwsze: nie tym tonem proszę i bez wulgaryzmów. druga sprawa, to pofatygowałbyś się choć trochę i naskrobałbyś chociaż o co Ci chodzi zamiast od razu świecić ludziom lampą po oczach...
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2010, 20:46 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 27 kwie 2010, 20:45

Kto mi skasował wczoraj/dziś posta bez powiadomienia?

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 27 kwie 2010, 21:04

FranoF1 pisze:Kto mi skasował wczoraj/dziś posta bez powiadomienia?
Ja <ok> Coś nie tak ?
Słonik pisze:I ja siem kurwa pytam kto znowu anonimowo kasuje posty bez podawania jakiegokolwiek wytlumaczenia via e-mail
Żenada jakas
Ile razy można tłumaczyć że jeżeli jest kasowany cały temat a nie pojedyńczy post to powiadomienie dostaje tylko autor tematu.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 27 kwie 2010, 22:15

Mi też ostatnio jakieś posty poleciały - nie możecie sprawdzić w logach kto to robi ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”