Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
7-8.05.2010 Elektryczny szyberdach <ok>
7 dostałem paczkę z zestawem do przeróbki szyberdachu na prąd, oraz boczkami pod prąd od kolegi Basu Tego samego dnia zamontowałem i na próbę podłączyłem silnik szyberdachu, okazało się, że raz działa, raz nie, jednak po wyczyszczeniu styków przekaźnika i krańcówek silnik działa idealnie Dziś ukończyłem rezanko, zająłem się też boczkami, poniżej parę fotek, dzięki Basu
Szyber już zmontowany
I w akcji <ok>
Boczki tapicerki przed renowacją
I po niej
Tutaj dla porównania mój ori boczek drzwi kierowcy
I odrestaurowany boczek drzwi kierowcy już zamontowany
I teraz tył, lewa strona
I jeszcze prezentacja mechanizmu elektrycznych szyb przód jaki mam wyrezany u siebie
Silnik pochodzi z jakiegoś nowszego Audi, pewnie A4 albo A6, natomiast reszta mechanizmu z ori korbowca.
Prawą stronę zrobie jutro, skubanie starego kleju to strasznie żmudna robota :evil:
A w nadchodzącym tygodniu wymontuje całą podsufitkę, zedrę i wypiorę tkaninę, po tym zostanie ona przyklejona od nowa
Muszę też zająć się tym wentylatorem od nawiewu :evil:
7 dostałem paczkę z zestawem do przeróbki szyberdachu na prąd, oraz boczkami pod prąd od kolegi Basu Tego samego dnia zamontowałem i na próbę podłączyłem silnik szyberdachu, okazało się, że raz działa, raz nie, jednak po wyczyszczeniu styków przekaźnika i krańcówek silnik działa idealnie Dziś ukończyłem rezanko, zająłem się też boczkami, poniżej parę fotek, dzięki Basu
Szyber już zmontowany
I w akcji <ok>
Boczki tapicerki przed renowacją
I po niej
Tutaj dla porównania mój ori boczek drzwi kierowcy
I odrestaurowany boczek drzwi kierowcy już zamontowany
I teraz tył, lewa strona
I jeszcze prezentacja mechanizmu elektrycznych szyb przód jaki mam wyrezany u siebie
Silnik pochodzi z jakiegoś nowszego Audi, pewnie A4 albo A6, natomiast reszta mechanizmu z ori korbowca.
Prawą stronę zrobie jutro, skubanie starego kleju to strasznie żmudna robota :evil:
A w nadchodzącym tygodniu wymontuje całą podsufitkę, zedrę i wypiorę tkaninę, po tym zostanie ona przyklejona od nowa
Muszę też zająć się tym wentylatorem od nawiewu :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- zawodnik88
- Forum Audi 80
- wampir1988
- Audi 80 Klub
ori instalacja elektrycznego dachu idzie pod podsufitka do lewego słupka przedniej szyby i stamtąd do instalacji elektrycznych szyb (samego dachu bez szyb nie miałem wiec nie wiem jak tam idzie ale pewnie tylko do innej instalacji)zawodnik88 pisze:tylko niewiem gdzie by te kable wpuścic czy pod podsufitke i dalej przy słupku
trepek pisze:Co dokładnie potrzebowałeś do tej kowersji? Sam jestem tym zainteresowany aby zrobić w samochodzie pełną elektrykę.
Do kompletu pełnej elektryki (tak żeby wszystko było ori) trzeba:
do szyb:
- instalacja elektryczna szyb z przekaźnikiem, bezpiecznikiem termicznym i przyciskami
- boczki pod elektryke
- panele do boczków na przód pod przyciski
- klamki z miejscem na przyciski na tył
- najwygodniej 4 ramki z drzwi z elektrycznymi siłownikami lub ewentualnie same siłowniki
- jeśli nie masz ori centrala to 4 gumki "harmonijki" na przewody do drzwi
Do dachu:
- silnik
- dekielek z lampką i przełącznikiem
- ori instalacja lub ok 1-1,5 m przewodu do podłączenia + pod instalację (masę bierze z dachu)
do lusterek:
- instalacja lusterek (kilka przewodów z kostkami, żadnych przekaźników itp nie ma)
- przełącznik do sterowania (+ panel jeśli nie planujesz zakładać wraz z elektryką szyb, przy panelu pod elektryczne szyby jest miejsce na elektryczne lusterka)
- lusterka elektryczne podgrzewane (chińskie ok 70zł/szt na alledrogo)
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Co tam szyber, zrobię pierwszą 90'tkę cabrio! :mrgreen:motowalus pisze:a juz sie zastanawialem czy trepek, bedzie dziure w dachu robil bo przeciez szybra nie ma
Kable da się dorobić. Przekaźnik trudno dostać? A ten włącznik termiczny to cóż to za ustrojstwo? Naprawdę, zdziwiło mnie lekko... Jak on działa?basu pisze:- instalacja elektryczna szyb z przekaźnikiem, bezpiecznikiem termicznym i przyciskami